Η ομάδα του Χρήστου Κόντη έδειξε ωριμότητα, αποτελεσματικότητα και χαρακτήρα ευρωπαϊκής ομάδας και πλέον ετοιμάζεται για το επόμενο μεγάλο κεφάλαιο της πορείας της στο Europa League.
Ο ΟΦΗ συνεχίζει να γράφει τη δική του ευρωπαϊκή ιστορία! Η ομάδα του Χρήστου Κόντη επιβεβαίωσε και στη Σόφια την εξαιρετική της κατάσταση, επικρατώντας με 2-0 της ΤΣΣΚΑ Σόφιας και εξασφαλίζοντας με εμφατικό τρόπο την παρουσία της στη League Phase του Europa League .
Μετά το επιβλητικό 3-0 του πρώτου αγώνα στην Κρήτη, οι «ασπρόμαυροι» πήγαν στη Βουλγαρία με σημαντικό προβάδισμα, αλλά δεν αρκέστηκαν στη διαχείριση. Αντίθετα, έπαιξαν ώριμα, άντεξαν την αρχική πίεση των γηπεδούχων και έφυγαν από τη Σόφια με ακόμη μία νίκη, ολοκληρώνοντας την πρόκριση με συνολικό σκορ 5-0 .
Ο Χριστογεώργος κράτησε όρθιο τον ΟΦΗ
Η ΤΣΣΚΑ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την έδρα της και μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση, αναζητώντας ένα γρήγορο γκολ που θα της έδινε ελπίδες ανατροπής.
Στο 12ο λεπτό, ο Πίττας βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ, όμως ο Χριστογεώργος αντέδρασε εξαιρετικά και απέτρεψε το γκολ. Ο Έλληνας τερματοφύλακας έδωσε έτσι από νωρίς το μήνυμα πως ο ΟΦΗ δεν θα επέτρεπε στους Βούλγαρους να αποκτήσουν τον έλεγχο.
Οι Κρητικοί απορρόφησαν την πίεση του πρώτου εικοσάλεπτου και στη συνέχεια άρχισαν να ανεβάζουν την απόδοσή τους. Στο 25’, μάλιστα, ο Λαπούκοφ πρόλαβε τον Νους πριν ο επιθετικός του ΟΦΗ γίνει επικίνδυνος.
Ο Νους «τελείωσε» την υπόθεση πρόκριση
Η υπεροχή του ΟΦΗ άρχισε να αποτυπώνεται και στο σκορ στο 36ο λεπτό.
Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Φούντας επιχείρησε το σουτ, ο Λαπούκοφ απέκρουσε, όμως ο Νικολάου έγινε αποδέκτης της μπάλας και έδωσε την ασίστ στον Τιάγκο Νους . Ο Αργεντινός επιθετικός δεν αστόχησε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.
Το γκολ ουσιαστικά έβαλε τέλος στις όποιες ελπίδες της ΤΣΣΚΑ για μια μεγάλη ανατροπή. Με το συνολικό σκορ πλέον στο 0-4 , ο ΟΦΗ είχε κάνει ένα τεράστιο βήμα προς τη League Phase.
Κυρίαρχος στο δεύτερο μέρος ο ΟΦΗ
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν μετά την ανάπαυλα, όμως ο ΟΦΗ συνέχισε να ελέγχει τον ρυθμό της αναμέτρησης.
Στο 61’ η ΤΣΣΚΑ είχε την καλύτερη στιγμή της στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ο Εμπόνγκ έκανε το σουτ και η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.
Από εκεί και πέρα, οι Κρητικοί ανέβασαν ακόμη περισσότερο την απόδοσή τους και έδειξαν πως δεν είχαν διάθεση να αφήσουν το παιχνίδι να εξελιχθεί σε απλή διαδικασία διαχείρισης.
Στο 78’ ήρθε και το δεύτερο γκολ.
Ο Γιάννης Θεοδοσουλάκης , προϊόν της Ακαδημίας του ΟΦΗ, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα κατάφερε να σκοράρει, γράφοντας το 0-2 και δίνοντας πανηγυρικό τόνο στην κρητική βραδιά.
Μάλιστα, ο νεαρός επιθετικός ήταν ξανά πρωταγωνιστής μόλις τρία λεπτά αργότερα, όταν η προσπάθειά του σταμάτησε στο δοκάρι.
Ο ΟΦΗ συνεχίζει το ευρωπαϊκό του όνειρο
Με το τελικό 2-0 στη Σόφια, ο ΟΦΗ έκανε το απόλυτο στις δύο αναμετρήσεις με την ΤΣΣΚΑ και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση στη League Phase του Europa League .
Οι «ασπρόμαυροι» ολοκλήρωσαν τον γύρο με δύο νίκες, συνολικό σκορ 5-0 και μια εμφάνιση που επιβεβαιώνει πως η φετινή ευρωπαϊκή τους διαδρομή μόνο τυχαία δεν είναι.
Πηγή: patrisnews.com

