ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Προτάσεις της Ακαδημίας των Σπορ για τα πρωταθλήμτα χάντμπολ

Σχετικά με την ανακοίνωση της ΟΧΕ (7/4/2020) και την πρόθεση της Ομοσπονδίας να ολοκληρωθούν οι διοργανώσεις της σεζόν 2019-2020, το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη για να συζητηθεί η κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό χάντμπολ λόγω της πανδημίας του κορονοϊου που μοιραία έχει προκαλέσει την επ’ αόριστον αναβολή των διοργανώσεων, η ομάδα της Πάτρας Ακαδημία των Σπορ που αγωνίζεται στην Α2 εθνική κατηγορία ανδρών καταθέτει τις προτάσεις της και έχε τις ενστάσεις της  διότι   όπως τονίζει παρακάτω:

  <  το χτες και το σήμερα χάθηκαν,  πέρασαν πρέπει να δούμε το αύριο που θα έρθει.  Επειδή  η εποχή  ‘’ μετά κορωνοιού ‘’ θα αφήσει μεγάλες πληγές τόσο στον Ελληνικό αθλητισμό όσο και στο άθλημά μας,  η ‘’ επόμενη ημέρα ‘’ θα είναι εντελώς διαφορετική, σε ότι αφορά την οικονομική κατάσταση γενικότερα του αθλητισμού. Κυρίως για τις επαρχιακές ομάδες που έχουν πολλαπλάσια έξοδα σε σχέση των ομάδων των δύο μεγάλων αστικών κέντρων (Αθήνα – Θεσσαλονίκη ),  αφού θα αδυνατούν να βρουν χορηγούς, οικονομικές ενισχύσεις, κ.λ.π.,  θα υποχρεώσει αρκετές επαρχιακές ομάδες  να αναστείλουν την λειτουργία τους >.
Συνεχίζοντας την τοποθέτηση της η Πατρινή ομάδα που σημειωτέον έχει αναστείλει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις από 25 Φεβρουαρίου διότι μπήκαν νωρίτερα στα μέτρα τονίζει:

< προέχει η υγεία όλων μας και ιδιαίτερα των αθλητών μας. Θα κληθούν οι αθλητές  μετά από τρείς και ίσως τέσσερεις μήνες παύσης να παίξουν από δύο έως τέσσερεις αγωνιστικές με κίνδυνο να τραυματιστούν πολύ σοβαρά. Θα οδηγηθούμε σε αγώνες παρωδία,  αφού οι μηδενισμοί των ομάδων που δεν θα προσέρχονται σε εκτός έδρας αγώνες (με μετακίνηση χιλιομέτρων εννοούμε )  θα είναι πολύ περισσότεροι από τους αγώνες που θα διεξαχθούν και πλέον θα πληγεί η αξιοπιστία όλων των πρωταθλημάτων  και  θα στοιχίσει και στο άθλημα.
Η Ο.Χ.Ε. θα πρέπει να λάβει υπόψη της σοβαρά το γεγονός των μηδενισμών, αφού στο  οικονομικό οι επαρχιακές ομάδες θα έχουν μειονέκτημα. Εκτός εάν η Ο.Χ.Ε. μας εξασφαλίσει ότι για κάθε έναν μηδενισμό που θα κάνει φιλοξενούμενη ομάδα στην έδρα της επαρχιακής ομάδος, τότε η συγκεκριμένη επαρχιακή ομάδα θα έχει να κάνει συν έναν μηδενισμό παραπάνω των δύο που ορίζει ο κανονισμός.

Οι περισσότερες ομάδες αποτελούνται από φοιτητές και μαθητές λυκείων που την περίοδο Ιούνιο και Ιούλιο  που προφανώς θα συνεχιστούν οι αγώνες οι αθλητές θα έχουν εξεταστική στα πανεπιστήμια και οι μαθητές Πανελλήνιες εξετάσεις. Με ποιους αθλητές θα παίξουν;

Μήπως τελικά τα όποια χρήματα έχει στο ταμείο της κάθε ομάδα θα πρέπει να τα κρατήσει για να μπορέσει να κάνει το restart  από τον Σεπτέμβριο στα νέα δεδομένα;
Η πρότασή μας είναι διπλή:
Α).  τα πρωταθλήματα ή θα πρέπει να σταματήσουν και να μην υποβιβασθεί ούτε να ανέβει κάποια ομάδα κατηγορία και να μην υπάρξει πρωταθλητής και κυπελλούχος  και η Ο.Χ.Ε. να αποφασίσει από κοινού με τις ενδιαφερόμενες ομάδες  ποιες και σε ποια Ευρωπαϊκά κύπελλα θα συμμετέχουν την επόμενη χρονιά.
Β). ή να δηλώσουν παραίτηση από τους εναπομείναντας αγώνες όλες οι ομάδες των εθνικών κατηγοριών να μην γίνει κανένας υποβιβασμός (για να μην αδικηθεί κάποιος σύλλογος) και να γίνουν μόνον οι  αγώνες play - off  (σύμφωνα με την τωρινή βαθμολογία της διακοπής ) για ανάδειξη πρωταθλητών Α1, Α2 και μπαράζ ανόδου Β΄ εθνικής κατηγορίας. Οι αγώνες της ερχόμενης περιόδου 2020-21  να γίνουν με μία ή δύο  ομάδες  παραπάνω, αλλά θα υποβιβάζονται  στο τέλος της σεζόν περισσότερες ομάδες, ώστε να ξανά έρθουν οι κατηγορίες στον αριθμό των αγωνιζομένων ομάδων >.
Και καταλήγει ο σύλλογος της Αχαΐας: 
<Τέλος καλό θα ήταν η Ο.Χ.Ε. να ζητήσει και εγγράφως τις θέσεις όλων των συλλόγων που συμμετέχουν στα εθνικά πρωταθλήματα, ώστε να επεξεργαστεί και να αναλύσει όλα τα δεδομένα >.  

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Περιμένουμε σημαντικές επενδύσεις στη βιομηχανία από τις ΗΠΑ», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συζήτησης που διοργάνωσε το Ελληνο-Αμερι . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρώτα οι επιχειρήσεις θα πληρώσουν τον φόρο εισοδήματος που αφορά τα κέρδη του 2019 και εν συνεχεία θα ληφθεί η απόφαση για το πόσο τελικά θα μειωθεί η προκαταβολή φόρου για το 202 . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Τον δικό της αγώνα δίνει η 34χρονη Ιωάννα, της οποίας η ζωή έχει αλλάξει δραματικά μετά την επίθεση που δέχθηκε με βιτριόλι.Η νεαρή γυναίκα υπεβλήθη σε δεύτερο τρίωρο χειρουργείο Τ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο κύμα ανατιμήσεων αναμένεται να ξεσπάσει σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης το επόμενο διάστημα, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, σε μια περίοδο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε μια προσπάθεια να καλυφθεί το έλλειμμα εργατικών χεριών σε εποχιακές αγροτικές εργασίες, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσε τροπολογία, με την οποία επιχειρείται να δοθεί η δυνατότητα σε ανέ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στα θρανία επιστρέφουν από την Δευτέρα 1η Ιουνίου και οι μικροί μαθητές της χώρας μας καθώς ανοίγουν τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία αλλά και οι βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί.Υπενθυμίζεται πως, όπ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με επιτυχία πραγματοποπιήθηκε η συγκέντρωση των καρναβαλιστών για τη «Στέγη Για Το Καρναβάλι», το βράδυ της Πέμπτης στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας  Τα πληρώματα του ΑΣΟ ακολουθώντας τη δική τους φω
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search