ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ερώτηση Τσιγκρή για Αστυνομικό Μέγαρο

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την κατασκευή νέου αστυνομικού μεγάρου στην Πάτρα και την ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας με προσωπικό και μέσα. 

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή: 

«Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αχαΐα και ειδικότερα η Πάτρα στην τομέα της αστυνόμευσης, είναι η απουσία ενός νέου, σύγχρονου και λειτουργικού αστυνομικού μεγάρου, το οποίο θα μπορεί  να διευκολύνει το έργο του αστυνομικού προσωπικού, αλλά και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι χώροι κράτησης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις σε λειτουργικό και χωροταξικό επίπεδο, δημιουργώντας πρακτικά προβλήματα στην κράτηση  των κρατουμένων.  Επιπλέον, η δημιουργία ενός σύγχρονου αστυνομικού μεγάρου σε περιοχή έξω από το κέντρο της Πάτρας, θα έχει πολλαπλά οφέλη για την Αχαϊκή πρωτεύουσα, αφού θα λειτουργήσει καταλυτικά και στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης. 

 

 

 

Από την άλλη μεριά, οι διαχρονικές ελλείψεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας σε προσωπικό και μέσα δημιουργούν προβλήματα στην αντιμετώπιση της αυξημένης εγκληματικότητας και της εμπέδωσης αισθήματος ασφάλειας στους περίπου 300.000 πολίτες ενός νομού με έκταση 3.272 τετραγωνικά χιλιόμετρα». 

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό: α) την κατασκευή ενός νέου, σύγχρονου και λειτουργικού αστυνομικού μεγάρου στην Πάτρα και β) την ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας με προσωπικό και μέσα._

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Την προετοιμασία τους για την επανέναρξη του πρωταθλήματος συνεχίζουν οι ομάδες του NBA, με τη Λίγκα να ανακοινώνει τα φιλικά προετοιμασίας.Συγκεκριμένα, τα πρώτα ματς θα γίνουν στ . . .
LIFE STYLE

Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ θα είναι παραγωγός ενός νέου σόου γνωριμιών για το Lifetime με τίτλο «Swipe Swap».Η ITV Entertainment, η οποία έχει την παραγωγή των σειρών «Love Island», «Qu . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Είναι επίσημο και η σχολή προπονητών για το UEFA C΄ θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας. Από 21 έως 25/7/2020 θα πραγματοποιηθεί η α΄ φάση σχολής προπονητών UEFA-C στην Πάτρα, σύμφων . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Κάθε χρόνο κατά μῆνα Ἰούλιο (πρῶτο Σαββατοκύριακο) τελοῦνται λαμπρές ἑορταστικές ἐκδηλώσεις, στήν Ζουμπάτα Πατρῶν, γενέτειρα τοῦ Ἐθνομάρτυρος Ἱεράρχου Γρηγορίου Δέρκων, ὁ ὁποῖος τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Κάθε χρόνο κατά μῆνα Ἰούλιο (πρῶτο Σαββατοκύριακο) τελοῦνται λαμπρές ἑορταστικές ἐκδηλώσεις, στήν Ζουμπάτα Πατρῶν, γενέτειρα τοῦ Ἐθνομάρτυρος Ἱεράρχου Γρηγορίου Δέρκων, ὁ ὁποῖος τό 1821, κρεμάστηκε ἀ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Όχημα εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα να ανατραπεί στην Πατρών Πύργου στο ύψος της Βιομηχανικής Περιοχής.   Eυτυχώς δεν τραυματίστηκε ο οδηγός, προκλήθηκαν μόνο κάποιες υλικές ζημιές στο όχημα.
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μηνιαίος απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής ΔιεύθυνσηςΔυτικής Ελλάδας σε θέματα ελευθερίας κίνησης των πολιτώνΗ Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας δημοσιεύεισυνολι
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search