ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΟΕΒΕΣΝΑ:Ζητείται στήριξη των επιχειρήσεων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΒΕΣΝΑ:

Η Ομοσπονδία μας από πολύ νωρίς είχε προβλέψει πως η πανδημία θα αφήσει ανεξίτηλα σημάδια στην οικονομία και ότι μόνο μετά από την επιστροφή στην «κανονικότητα» θα καταστεί σαφές το εύρος της ύφεσης.

Η εποχή που διανύουμε, παρ’ όλο που ο μεγαλύτερος όγκος των επιχειρήσεων επαναλειτούργησαν, μετά και το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης και αναψυχής, απέχει πολύ από την κανονικότητα που γνωρίζουμε και όλα δείχνουν πως θα αργήσει να έρθει.

Οι εξαγγελίες του κράτους για τα μέτρα στήριξης της πραγματικής οικονομίας δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των επιχειρήσεων και ιδιαίτερα στις επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους για μεγάλο χρονικό διάστημα όπως είναι οι επισιτιστικές και επιχειρήσεις αναψυχής.

Μελέτες από ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ και άλλων φορέων που πραγματοποιήθηκαν αποδεικνύουν πως αυξάνεται δραματικά ο κίνδυνος για κλείσιμο των επιχειρήσεων και συνεπώς ραγδαίας αύξησης της ανεργίας.

Συνεπώς, κρίνεται επιτακτική η ανάγκη άμεσης στήριξης της πραγματικής οικονομίας με μέτρα όπως:

Θεσμοθέτηση ειδικού ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού, που είναι και μόνιμο αίτημα της ΓΣΕΒΕΕ και των μελών της
Κατάργηση του φόρου πολυτελείας.
Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος.
Παράταση προθεσμίας αντικατάστασης φορολογικών ταμειακών μηχανών έως 31/12/20.
Μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών για όλες τις Μμ Επιχειρήσεις,.
Επαναφορά του αφορολόγητου ορίου για τις Μμ Επιχειρήσεις.
Κατάργηση του φόρου ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα που χρησιμοποιούνται για επαγγελματική στέγη.
Πάγωμα κατασχέσεων πρώτης κατοικίας και επαγγελματικής στέγης

Μεγαλύτερη και οριστική μείωση του ΦΠΑ στην Εστίαση και λοιπές Μμ Επιχειρήσεις και όχι περιοδική συμπεριλαμβανομένου των ΕΔΧ ΤΑΧΙ που εξαιρούνται.
Διετής παράταση αντικατάστασης οχημάτων ΕΔΧ ΤΑΧΙ για ευνόητους λόγους
Κατάργηση της προκαταβολής φόρου για το οικονομικό έτος 2020 (εισοδήματα 2019) με γενική ισχύ, με κριτήριο την πτώση του τζίρου για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο.
Αναστολή πληρωμής των δόσεων βεβαιωμένων οφειλών προς την Εφορία για όλες τις επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή και τις επιχειρήσεις που χαρακτηρίστηκαν ως πληττόμενες.
Επέκταση του προγράμματος επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών και για τις πληττόμενες επιχειρήσεις
Ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο πρόγραμμα SURE
Ενίσχυση των Μμ Επιχειρήσεων με επιδόματα επαναλειτουργίας και προσαρμογής στα νέα δεδομένα.
Δημιουργία Αναπτυξιακής Τράπεζας Μμ Επιχειρήσεων για την επιχειρηματικότητα με ειδικά κριτήρια δανειοδότησης για στήριξη και ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Θα πρέπει να εξαντληθούν όλες οι δυνατές λύσεις προκειμένου να βγούμε από αυτή την κρίση χωρίς απώλειες στηρίζοντας τη βιωσιμότητα των μικρών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων.

Για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γεν. Γραμματέας

 

Παναγιώτης Σκέντζος                                 Δημήτριος Νικολακόπουλος

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στήριξη του αγροτικού εισοδήματος αλλά και κάλυψη των αναγκών της χώρας σε οινόπνευμα από την ενεργοποίηση της διαδικασίας της απόσταξης κρίσης   Την πρόταση της Περιφέρειας Δυτι . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Νέο μεγάλο «χτύπημα» της Αστυνομίας σε κυκλώματα ναρκωτικών, καθώς περισσότερα από 28 κιλά κοκαΐνης κατασχέθηκαν . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Έρευνα για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος, που σημειώθηκε σήμερα στον σταθμό της Κηφισιάς, διεξάγει η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ.   Με ανακοίνωσή της, η εταιρεία αναφέρει πως «σήμερα . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Ένιο Μορικόνε, ο Ιταλός συνθέτης που έκανε γνωστά τα «σπαγγέτι γουέστερν» χάρη στη μουσική του, πέθανε στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας σε νοσοκομείο της Ρώμης, σε ηλικία 91 ετών . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Φωτια εχει ξεσπάσει το μεσημερι της Τρίτης σε ξυλουργικό εργαστήρι στην οδό Εύβοιας. Τέσσερα οχήματα με οκτών άνδρες, επιχειρούν την κατάσβεσή της.      Σύμφωνα με πληροφορίες  καίγεται πριονίδι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην Περιμετρική οδό της Πάτρας.   Συγκεκριμένα, στο ρεύμα προς Αθήνα της σήραγγας των Μποζαϊτίκων, συγκρούστηκαν κάτω από άγνωστες συνθήκες τρία φορτηγά και
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

    Τη Δευτέρα 06/07/2020 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών με την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Αχαΐας, σχετικά με την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων πρόληψης του COVID-19, στα ξ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search