ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Επιδότηση ενοικίου για ρομά στο Δήμο Πατρέων

O ΚΟΔΗΠ-Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων πρόκειται να ανταποκριθεί στην πρόσκληση ΕΣΠΑ «2η τροποποίηση: Επιδότηση ενοικίου» του Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα», ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 4 «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και των διακρίσεων», υποβάλλοντας πρόταση με τίτλο «Επιδότηση ενοικίου για Ρομά στο Δήμο Πατρέων».

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση:

Σκοπός του προγράμματος είναι η εξασφάλιση του «κατοικείν» στο πλαίσιο παροχής υπηρεσιών στεγαστικής υποστήριξης για αξιοπρεπή διαβίωση – μετεγκατάσταση Ρομά, σε αυτόνομες στεγαστικές λύσεις. Παράλληλα στόχος είναι η παροχή κοινωνικών συνοδευτικών υπηρεσιών για την προώθηση στην απασχόληση και γενικότερα την ενδυνάμωση και αυτονόμηση των ωφελουμένων ατόμων-οικογενειών Ρομά για την κοινωνική ένταξη και ενσωμάτωσή τους στον αστικό ιστό της Πάτρας.

Η πρόταση που σχεδιάζει ο ΚΟΔΗΠ αφορά αρχικά σε έντεκα (11) οικογένειες Ρομά, που τώρα κατοικούν στον καταυλισμό του Ριγανόκαμπου, κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.

Για τη μετεγκατάσταση των οικογενειών ρομά, θα απαιτηθούν τα κάτωθι:

-2 διαμερίσματα/κατοικίες από 18 έως 35 τ.μ. (στέγαση μονομελών οικογενειών)

-2 διαμερίσματα/κατοικίες από 36 έως 53 τ.μ. (στέγαση διμελών οικογενειών)

-1 διαμέρισμα/κατοικία από 54 έως 71 τ.μ(στέγαση τριμελούς οικογένειας)

-3 διαμερίσματα/κατοικίες από 36 έως 53 τ.μ(στέγαση τετραμελών οικογενειών)

-3 διαμερίσματα/κατοικίες από 126 έως 150τ.μ(στέγαση επταμελών οικογενειών)

Τα διαμερίσματα μπορεί να βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου, από την μια άκρη μέχρι την άλλη. Δεν πρέπει όμως να βρίσκονται στην ίδια διεύθυνση και εάν είναι δυνατό να μην βρίσκονται στην ίδια γειτονιά και στην ίδια περιοχή.

Ας σημειωθεί, ότι εφαρμόζεται ο Κτιριοδομικός Κανονισμός (ΦΕΚ 56Δ/1989) όπως ισχύει, καθώς και συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές (ως προς τη θέρμανση, ύδρευση, αποχέτευση, ενεργειακή πιστοποίηση, κλπ.) που θέτει η πρόσκληση ΕΣΠΑ για τις κατοικίες/διαμερίσματα.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια τριών (3) ετών και περιλαμβάνει α) την επιδότηση μηνιαίου ενοικίου που καταβάλει ο ΚΟΔΗΠ στον εκάστοτε ιδιοκτήτη, με μέγιστο ποσό 5,5 ευρώ/τ.μ. με ρόλο «Εγγυητή» καθώς και β) την επιδότηση λογαριασμών Οργανισμών Κοινωνικής Ωφελείας (ΟΚΩ), κοινοχρήστων (κλπ) που καταβάλει ο ΚΟΔΗΠ στην εκάστοτε ωφελούμενη οικογένεια-ρομά, με μέγιστο μηνιαίο ποσό ανάλογο με το πλήθος των μελών της (π.χ.120€ για οικογένεια μέχρι δύο (2) μέλη).

Η έναρξη καταβολής των επιδοτήσεων θα γίνει μετά την αξιολόγηση της πρότασης από την ΕΥΔ/ΠΔΕ και την ολοκλήρωση των διαδικασιών μετεγκατάστασης  των ωφελουμένων οικογενειών Ρομά στις κατοικίες.

Για την αναζήτηση των εν λόγω κατοικιών ο ΚΟΔΗΠ θα διενεργήσει διαγωνιστική διαδικασία στο επόμενο χρονικό διάστημα και τότε οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες κατοικιών/διαμερισμάτων θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Στην παρούσα φάση ο ΚΟΔΗΠ επιθυμεί να διερευνήσει το αρχικό ενδιαφέρον υποψηφίων μισθωτών/ιδιοκτητών κατοικιών για το πρόγραμμα.

Επομένως, η παρούσα ανακοίνωση  αποτελεί μέρος της  προερευνητικής διαδικασίας αναζήτησης κατοικιών  και όχι υποβολής των απαιτούμενων  δικαιολογητικών.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες κατοικιών/διαμερισμάτων να εκδηλώσουν το αρχικό ενδιαφέρον τους, από την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020, με ανοιχτή ημερομηνία και όχι καταληκτική, καταθέτοντας αντίστοιχη έγγραφη αίτηση-δήλωση ή επικοινωνώντας με  το Τμήμα Κοινωνικής Στήριξης Ευπαθών Ομάδων, την υπεύθυνη κα. Χρύσα Γεραγά στο τηλέφωνο: 2610-361746, ή στο email:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ή στην προϊσταμένη κυρία Αμαλία Τράκα, τηλέφωνο 2614409978.

Σχετικό ενημερωτικό υλικό είναι διαθέσιμο  στο δημοτικό κτίριο κοινωνικών δομών του ΚΟΔΗΠ (Ελ. Βενιζέλου 38 & Σολωμού). To υλικό μπορεί να σας σταλεί και ηλεκτρονικά μέσω email.

Πληροφορίες μπορείτε να λαμβάνετε καθημερινά, τηλεφωνικά (ώρες 9.00π.μ.-12.00μ.μ.) ή/και με αποστολή email στην ανωτέρω ηλεκτρονική Διεύθυνση.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με την ένταξη 15 επιπλέον δήμων στο πρόγραμμα myKEPlive διευρύνεται η υπηρεσία εξυπηρέτησης από τα ΚΕΠ χωρίς φυσική παρουσία, αλλά με την πραγματοποίηση βιντεοκλήσης. Συγκεκριμένα . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την ερχόμενη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της νέας Κοινοβουλευτικής περιόδου, στην οποί . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Δεν θα περάσει η άθλια κυβερνητική επιχείρηση επιβολής «εξ αποστάσεως εκπαίδευσης» σε υπό κατάληψη σχολεία. Δε θα γίνουμε ο βούρδουλας και το μακρύ χέρι της κυβέρνησης ενάντια στο . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στην παραλαβή ενός νέου απορριμματοφόρου οχήματος τύπου πρέσας, χωρητικότητας 16 κυβικών μέτρων, προχώρησε την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου 2020 η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με την ένταξη 15 επιπλέον δήμων στο πρόγραμμα myKEPlive διευρύνεται η υπηρεσία εξυπηρέτησης από τα ΚΕΠ χωρίς φυσική παρουσία, αλλά με την πραγματοποίηση βιντεοκλήσης. Συγκεκριμένα, οι νέοι δήμοι που
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Δεν θα περάσει η άθλια κυβερνητική επιχείρηση επιβολής «εξ αποστάσεως εκπαίδευσης» σε υπό κατάληψη σχολεία. Δε θα γίνουμε ο βούρδουλας και το μακρύ χέρι της κυβέρνησης ενάντια στους αγωνιζόμενους μαθ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Προβληματισμό και ανησυχία προκαλεί σε όλους τους εμπλεκόμενους στο χώρο της Δικαιοσύνης στην Πάτρα η επαναλειτουργία των Δικαστηρίων, μετά το διήμερο "λουκέτο" λόγω κρούσματος κορονοϊού σε δικηγόρο.
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search