ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Εργατικό Κέντρο Πάτρας: Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών και μαθητών μας γεμίζουν δύναμη

Η ανακοίνωση:

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας στηρίζει και συμμετέχει στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών της πόλης μας. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, στεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις δίπλα στους συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς, στους συναδέλφους γονείς και τα παιδιά μας που αυτές τις μέρες δίνουν ένα δίκαιο αγώνα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας.

Ταυτόχρονα, στηρίζουμε τις μαθητικές κινητοποιήσεις, τους αγώνες των παιδιών μας που δεν ανέχονται τα δεκάδες κενά και ελλείψεις στα σχολεία τους. Οι αγώνες τους, μαζί με τους αγωνιστές εκπαιδευτικούς και τις Ενώσεις Γονέων, αποτελούν σήμερα ανάσα αισιοδοξίας και ελπίδας. Τα παιδιά των εργαζομένων δεν είναι «αρνητές της μάσκας» όπως τους παρουσιάζουν ορισμένοι, διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμά τους στη μόρφωση και την υγεία. Δεν δέχονται την υποκρισία της κυβέρνησης που με μία μάσκα-αλεξίπτωτο για 6 ώρες, χωρίς διάλειμμα, σε σχολεία-κλουβιά, προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες της!

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους της πόλης μας, να σταθούν στο πλευρό των εκπαιδευτικών και των μαθητών που αυτές τις μέρες βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Συμμετέχουμε όλοι μαζικά και με όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 6:30μμ στην Πλατεία Γεωργίου.

Μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές, διεκδικούμε:

    Εξασφάλιση κατάλληλων χώρων, ώστε να διασφαλίζονται οι απαραίτητες αποστάσεις σε κάθε τάξη και η αποφασιστική μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, ώστε κανένα τμήμα να μην έχει πάνω από 15 μαθητές.

    Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να προσληφθεί ο απαραίτητος αριθμός εκπαιδευτικών, που να ικανοποιεί την παραπάνω συνθήκη για περισσότερα τμήματα με λιγότερους μαθητές.
    Πρόσληψη όλων των αναπληρωτών.  Να  μην αποκλειστεί κανείς από τους πίνακες. Μέτρα στήριξης των  εκπαιδευτικών που εργάζονται μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους (στέγαση, σίτιση, μετακίνηση). Μονιμοποίηση όλων των εκπαιδευτικών και του βοηθητικού προσωπικού που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.
    Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθ' όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου. Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε πλήρους απασχόλησης.
    Εξασφάλιση του απαραίτητου αριθμού λεωφορείων και σχολικών τροχονόμων, ώστε να διασφαλίζεται η ασφαλής μετάβαση του κάθε μαθητή από και προς το σχολείο.
    Προστασία των εργαζόμενων εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
    Εξασφάλιση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές για την προμήθεια με το απαραίτητο υλικό (Μέσα Ατομική Προστασίας, είδη καθαρισμού, αντισηπτικά κλπ)
    Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς αλλά και στους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί και να ελέγχεται η διάδοση του ιού.
    Δημιουργία Σχολιατρικής Υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.
    Κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης που επιτρέπει κάμερα στα σχολεία και on - line μετάδοση των μαθημάτων.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνολικά 31 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων από τα 46 που είχαν αρχικά δηλώσει συμμετοχή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, έλαβαν το πράσινο φως από το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείο . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι γονείς του βρέφους που πνίγηκε με τροφή στην Κω, μετά την απολογία τους στον εισαγγελέα, το απόγευμα της Τετάρτης (24.4.24). Οι γονεί . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νεότερα: Στην άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του (άρθρο 157ΠΚ) προχώρησε η εισαγγελία σε βάρος του βουλευτή Κων . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε πως δεν επιθυμεί ο ψηφοφόροι των Σπαρτιατών να στραφούν στο κόμμα, καθώς είναι άκ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση: Η έναρξη λειτουργίας των απογευματινών χειρουργείων στην περιοχή μας αναδεικνύει καθημερινά την κυνική ομολογία της κυβέρνησης, ότι οι ασθενείς καλούνται να ξεπεράσουν τις τεράστιες αναμο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κατά την σημερινή (Τετάρτη 24 Απρίλη) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, για το θέμα των συμβασιούχων της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, το Σώμα ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, την ακόλ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη  στο Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών  (ΚΕΔΜΟΠ -Χάρισε Ζωή) πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 ο Αναπληρωτής Περιφερειά
Image
Image

Search