ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Διαδικτυακή ημερίδα «Φροντίζω την Καρδία μου»

Στα πλαίσια του νέου ετήσιου θεσμού Solidarity Days και με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Μέρας Καρδιάς, 29 Σεπτεμβρίου 2020, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το «Ίδρυμα Λήδας, Νανάς και Σπύρου Δούκα» και η εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», υπό την Αιγίδα της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου- Ιονίων Νήσων-Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας, διοργανώνουν ψηφιακή ημερίδα με τίτλο «Φροντίζω την Καρδία μου». 

Στόχος της ψηφιακής ημερίδας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για τα καρδιαγγειακά νοσήματα, που τις τελευταίες δεκαετίες αποτελούν μάστιγα στις βιομηχανικά ανεπτυγμένες χώρες και τείνουν να μετατραπούν σε «πανδημία» για τον πλανήτη, αγγίζοντας και τους πληθυσμούς των αναπτυσσόμενων χωρών.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 12:00-14:00 και θα μεταδοθεί μέσω του www.solidaritydays.gr/WorldHeartDay

Στην ημερίδα συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες και θα συζητήσουν σχετικά με την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση των καρδιοαγγειακών νοσημάτων. Οι θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν είναι: 

Πρόληψη: Θα αναλυθούν παράγοντες κινδύνου που σχετίζονται με τον καθημερινό τρόπο ζωής και μπορούν να προληφθούν ή να αλλάξουν όπως το κάπνισμα, έλλειψη σωματικής άσκησης (καθιστική ζωή), κλπ.

 

Αντιμετώπιση- Επανένταξη: Στόχος  του session αυτού είναι η ανάδειξη υπηρεσιών που μπορούν να βοηθήσουν τους ασθενείς να ζήσουν μια γεμάτη ζωή και να επανέλθουν στην πρότερη κοινωνική και επαγγελματική τους κατάσταση. 

 

Ενδιαφέρον αναμένεται να είναι και το βιωματικό σεμινάριο που θα διεξαχθεί σχετικά με την τεχνική ΚΑΡΠΑ στην COVID 19 εποχή.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (9/2024) που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κηδεύεται τηνΠαρασκευή ο 47χρονος Φίλιππος Δημητρακόπουλος, ο οποίος έφυγε από τη ζωή μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο Ηταν παντρεμένος με την πρώην παρουσιάστρια εκπομπών Ματ . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο Μαρίνος Σκανδάμης, Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη στο ΠΑΣΟΚ –Κίνημα Αλλαγής και η βουλεύτρια Μιλένα Αποστολάκη, ΚοινοβουλευτικήΥπεύθυνη του Τομέα Δικαιοσύνης, βρέθηκαν ως ομιλητ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζεται η πορεία ύφεσης του κορωνοϊού στη χώρα μας αφού οι θάνατοι και οι διασωληνώσεις παρουσιάζουν πτωτική πορεία βάσει των στοιχείων του ΕΟΔΥ. Όπως προκύπτει από την εβδομα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (9/2024) που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται στο μεγαλύτερο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κηδεύεται τηνΠαρασκευή ο 47χρονος Φίλιππος Δημητρακόπουλος, ο οποίος έφυγε από τη ζωή μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο Ηταν παντρεμένος με την πρώην παρουσιάστρια εκπομπών Ματίνα Μιχάλη με την οπ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην ετήσια εκδήλωση της εβδομάδας Drone  Amsterdam Drone Week (ADW)  που έγινε στο Άμστερνταμ το τριήμερο 15-17 Απριλίου 202, 4συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμης, κατόπιν πρόσκληση
Image
Image

Search