ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Πάτρα: Οι μπλε κάδοι με το κίτρινο καπάκι επεκτάθηκαν

Οι γνώριμοι πλέον, μπλε κάδοι με το κίτρινο καπάκι, επεκτάθηκαν στους χώρους του Πανεπιστημίου και του ΑΤΕΙ και ο Δήμος Πατρέων απευθύνει πρόσκληση στους φοιτητές και τους δημότες να μην αντιμετωπίζουν  το χαρτί ως κοινό σκουπίδι. Εφημερίδες, περιοδικά, τετράδια, βιβλία, τυπωμένα χαρτιά και φωτοτυπίες καθαρά και χωρίς ανάμιξη με άλλα απορρίμματα να συγκεντρώνονται στους κάδους με κίτρινο καπάκι. Έτσι δίνουμε μία δεύτερη ευκαιρία στο χαρτί για την αξιοποίηση του και μειώνουμε τον όγκο των απορριμμάτων, που καταλήγουν στον ΧΥΤΑ.

«Κατανοώντας τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας την περίοδο αυτή, κάνω έκκληση στους συνδημότες μας, να εντείνουμε την προσπάθεια της ανακύκλωσης» δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, Νίκος Ασπράγκαθος επισημαίνοντας ότι «είναι αναγκαίο να κατανοήσουμε ότι η προστασία του περιβάλλοντος  είναι όρος επιβίωσης, γι’ αυτό ο Δήμος Πατρέων εντείνει τις προσπάθειές του να ενισχύσει τις γραμμές ανακύκλωσης.

Στους δρόμους της πόλης έχει κατανεμηθεί το δίκτυο των μπλε κάδων για πλαστικό αλουμίνιο και χαρτοκιβώτια, 150 κάδοι με κίτρινο καπάκι για χαρτί, που θα επεκταθούν και στα σχολεία, όταν ανοίξουν, και 94 κώδωνες για γυάλινες συσκευασίες. 

Επίσης 26 κάδοι για μικρές  ηλεκτρικές συσκευές, λαμπτήρες και τόνερ εκτυπωτών (στα ισόγεια των δημοτικών κτιρίων), και 320 εσωτερικοί κάδοι για χαρτί στις δημόσιες υπηρεσίες της πόλης.

Στο κοντινό μέλλον, ανακύκλωση των οικιακών βιοαποβλήτων  και η ανάπτυξη γωνιών ανακύκλωσης σε πολλά σημεία της πόλης θα είναι τα νέα δεδομένα για να προχωρήσει η διαλογή στην πηγή.

Η αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης,  είναι ένα κρίσιμο ζήτημα για το περιβάλλον, την εξοικονόμηση φυσικών πόρων και την υγεία μας και ο διαχωρισμός των απορριμμάτων στο σπίτι είναι η καλλίτερη πρακτική.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

LIFE STYLE

Η Μιρέλλα Παπαοικονόμου, καλεσμένη του Θοδωρή Αθερίδη στην εκπομπή, Έλα Και Θα Δεις, μοιράστηκε την ιστορία για πώς επέλεξε τη Μυρτώ Αλικάκη να υποδυθεί τη μοιραία γυναίκα, που θα . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Larry King ήταν 87 ετών και τις τελευταίες μέρες νοσηλευόταν. Τη θλιβερή είδηση ανακοίνωσε η οικογένειά του.O εμβληματικός τηλεοπτικός οικοδεσπότης Larry King πέθανε στα 87 του χ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Κέντρο Υγείας στα Καμίνια, μία από τις μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που λειτουργούν και ως εμβολιαστικά κέντρα στο πλαίσιο της Επιχείρησης «Ελευθερία», επισκέφθηκε το μ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θα περίμενε κανείς σε μια χρονιά όπου 4 με 5 μήνες τους περάσαμε σε καθεστώς καραντίνας και γενικότερα με πολλούς περιορισμούς στις μετακινήσεις θα ήταν πιο … ασφαλές οδικά.Η εικόν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θα περίμενε κανείς σε μια χρονιά όπου 4 με 5 μήνες τους περάσαμε σε καθεστώς καραντίνας και γενικότερα με πολλούς περιορισμούς στις μετακινήσεις θα ήταν πιο … ασφαλές οδικά.Η εικόνα των άδειων δρόμων,
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Έρευνα πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες χθες (22 προς 23 Ιανουαρίου 2021) σε δύο πτέρυγες (3 θαλάμους και κελί) καθώς και κοινόχρηστους χώρους του Καταστήματος Κράτησης Πατρών.Η έρευνα πραγματοποιήθηκε,
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά από αρκετές ημέρες, η σορός της 8χρονης Ειρήνης - που έχασε τη μάχη με τη ζωή στο Μπέρκαμο της Ιταλίας στις 4 Ιανουαρίου - έφτασε στην Κάτω Αχαΐα.Το πρωί της Παρασκευής, οι γονείς της, συγγενείς
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search