ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Πάτρα: Οι μπλε κάδοι με το κίτρινο καπάκι επεκτάθηκαν

Οι γνώριμοι πλέον, μπλε κάδοι με το κίτρινο καπάκι, επεκτάθηκαν στους χώρους του Πανεπιστημίου και του ΑΤΕΙ και ο Δήμος Πατρέων απευθύνει πρόσκληση στους φοιτητές και τους δημότες να μην αντιμετωπίζουν  το χαρτί ως κοινό σκουπίδι. Εφημερίδες, περιοδικά, τετράδια, βιβλία, τυπωμένα χαρτιά και φωτοτυπίες καθαρά και χωρίς ανάμιξη με άλλα απορρίμματα να συγκεντρώνονται στους κάδους με κίτρινο καπάκι. Έτσι δίνουμε μία δεύτερη ευκαιρία στο χαρτί για την αξιοποίηση του και μειώνουμε τον όγκο των απορριμμάτων, που καταλήγουν στον ΧΥΤΑ.

«Κατανοώντας τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας την περίοδο αυτή, κάνω έκκληση στους συνδημότες μας, να εντείνουμε την προσπάθεια της ανακύκλωσης» δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, Νίκος Ασπράγκαθος επισημαίνοντας ότι «είναι αναγκαίο να κατανοήσουμε ότι η προστασία του περιβάλλοντος  είναι όρος επιβίωσης, γι’ αυτό ο Δήμος Πατρέων εντείνει τις προσπάθειές του να ενισχύσει τις γραμμές ανακύκλωσης.

Στους δρόμους της πόλης έχει κατανεμηθεί το δίκτυο των μπλε κάδων για πλαστικό αλουμίνιο και χαρτοκιβώτια, 150 κάδοι με κίτρινο καπάκι για χαρτί, που θα επεκταθούν και στα σχολεία, όταν ανοίξουν, και 94 κώδωνες για γυάλινες συσκευασίες. 

Επίσης 26 κάδοι για μικρές  ηλεκτρικές συσκευές, λαμπτήρες και τόνερ εκτυπωτών (στα ισόγεια των δημοτικών κτιρίων), και 320 εσωτερικοί κάδοι για χαρτί στις δημόσιες υπηρεσίες της πόλης.

Στο κοντινό μέλλον, ανακύκλωση των οικιακών βιοαποβλήτων  και η ανάπτυξη γωνιών ανακύκλωσης σε πολλά σημεία της πόλης θα είναι τα νέα δεδομένα για να προχωρήσει η διαλογή στην πηγή.

Η αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης,  είναι ένα κρίσιμο ζήτημα για το περιβάλλον, την εξοικονόμηση φυσικών πόρων και την υγεία μας και ο διαχωρισμός των απορριμμάτων στο σπίτι είναι η καλλίτερη πρακτική.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΠΟΨΕΙΣ

της Ουρανίας Πάλμου, Διπλωματούχου πολιτικού μηχανικού - MCS στον περιβαλλοντικό σχεδιασμό, αντιπροέδρου ΤΕΕ ΤΔΕ Η συζήτηση που έγινε για την κατασκευή μαρίνας «Mega  Yacht » στο . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε χθες το απόγευμα σε γνωστό σούπερ μάρκετ, στην Τριών Ναυάρχων, στην Πάτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες ακρωτηριάστηκε πιθανόν από τροχό κοπής τυριών, το δάχ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Ρεάλ αντιμετώπισε τεράστιες δυσκολίες απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι στο "Έτιχαντ" και στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ήταν σε θέση άμυνας για να συγκρατήσει τους φορμαρισμένους . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Μάνουελ Νόιερ κράτησε το μηδέν απέναντι στην Άρσεναλ και βοήθησε στην πρόκριση της Μπάγερν στα ημιτελικά του Champions League, πανηγυρίζοντας κι ένα ατομικό ρεκόρ. Ο Γερμανός τε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Πέμπτη 18 Απριλίου προγραμματίζονται δειγματοληπτ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το ΔΣ της Π.Ε.Δ.Δ.Ε. στην συνεδρίασή του την Πέμπτη 11 Απριλίου συζήτησε για τις συνθήκες που δημιουργούνται τόσο στην Δυτική Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη χώρα με βάση πολύ σημαντικές μελέτες τοπικών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θέματα που άπτονται της συνεργασίας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου συζητήθηκαν,σε κλίμα συνεργασίας, μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Φωκίωνα Ζαΐμη και εκπροσώπων των Δασαρχείων της Αχαΐας.  Ο ισχ
Image
Image

Search