ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Θέμα:  O ΙΣΠ κρίνει απαραίτητη την πλήρη ανάπτυξη της καρδιοχειρουργικής μονάδας

 H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας χρειάζεται μία πλήρως λειτουργούσα καρδιοχειρουγική μονάδα. Το ΠΓΝΠ ως τριτοβάθμιο πανεπιστημιακό νοσοκομείο χρειάζεται να αναπτύξει όλες τις δυνατές τριτοβάθμιες ιατρικές υπηρεσίες.

Η Καρδιοχειρουργική μονάδα, παρότι έχει ιδρυθεί από ετών στα πλαίσια της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών, ουσιαστικά ποτέ δε λειτούργησε πλήρως.

Η ανάπτυξη της είναι επιβεβλημένη, αλλά πρέπει να στηριχθεί σε σωστές αρχές και βάσεις. Καθώς η αρχή είναι το ήμισυ του παντός δε πρέπει να γίνουν βιαστικά βήματα. Η ανάπτυξή της χρειάζεται να γίνει σε μελετημένα στάδια. Για να λειτουργήσει πλήρως χρειάζεται ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και εξοπλισμό. Επίσης χρειάζεται κλίνες εντατικής παρακολούθησης και βέβαια κλίνες νοσηλείας σε δική της πτέρυγα. Όλα αυτά απαιτούν σαφές χρονοδιάγραμμα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών με ομόφωνη απόφασή του κρίνει άκρως απαραίτητη την πλήρη ανάπτυξη της καρδιοχειρουργικής μονάδας, με επαρκή χρηματοδότηση, στελέχωση με μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό και προοδευτική ένταξη σε εφημεριακό καθεστώς, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των ασθενών της ευρύτερης περιοχής.

  

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

 

Η Πρόεδρος            Ο Αντιπρόεδρος             Ο Γραμματέας

 

 

   Άννα Μαστοράκου      Γεώργιος Σκρουμπής      Γεώργιος Πατριαρχέας

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 H  κακοκαιρία "Ετεοκλής" έφερε τα πρώτα χιόνια στο Παναχαϊκό Όρος στέλνοντας το μήνυμα ότι ο χειμώνας έφθασε για τα καλά.   Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Νικόλας Σερέτης στον οπο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην Αχαΐα, θα βρεθεί το επόμενο διάσημα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης. Τη δέσμευση της επίσκεψης του υπουργού, έλαβαν οι αγρότες της δυτικής δυτικής Αχαΐας, εκπρόσ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

 Στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας βρέθηκε χθες Παρασκευή, κλιμάκιο των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ ερευνώντας καταγγελλίες που σύμφωνα με πληροφορίες , αφορούν στη συμμετοχή ένσ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Έχουν και οι σύζυγοι των βουλευτών τα τυχερά τους. Όπως για παράδειγμα ένα γεύμα με την σύζυγο του πρωθυπουργού της χώρας Κυριάκου Μητσοτάκη, της πάντα κομψής και ενδιαφέρουσας Μαρ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 H  κακοκαιρία "Ετεοκλής" έφερε τα πρώτα χιόνια στο Παναχαϊκό Όρος στέλνοντας το μήνυμα ότι ο χειμώνας έφθασε για τα καλά.   Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Νικόλας Σερέτης στον οποίο ανήκουν οι φωτογρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην Αχαΐα, θα βρεθεί το επόμενο διάσημα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης. Τη δέσμευση της επίσκεψης του υπουργού, έλαβαν οι αγρότες της δυτικής δυτικής Αχαΐας, εκπρόσωποι των οποίων, συν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Έχουν και οι σύζυγοι των βουλευτών τα τυχερά τους. Όπως για παράδειγμα ένα γεύμα με την σύζυγο του πρωθυπουργού της χώρας Κυριάκου Μητσοτάκη, της πάντα κομψής και ενδιαφέρουσας Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μη
Image
Image
© 2019 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search