ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Θέμα:  O ΙΣΠ κρίνει απαραίτητη την πλήρη ανάπτυξη της καρδιοχειρουργικής μονάδας

 H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας χρειάζεται μία πλήρως λειτουργούσα καρδιοχειρουγική μονάδα. Το ΠΓΝΠ ως τριτοβάθμιο πανεπιστημιακό νοσοκομείο χρειάζεται να αναπτύξει όλες τις δυνατές τριτοβάθμιες ιατρικές υπηρεσίες.

Η Καρδιοχειρουργική μονάδα, παρότι έχει ιδρυθεί από ετών στα πλαίσια της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών, ουσιαστικά ποτέ δε λειτούργησε πλήρως.

Η ανάπτυξη της είναι επιβεβλημένη, αλλά πρέπει να στηριχθεί σε σωστές αρχές και βάσεις. Καθώς η αρχή είναι το ήμισυ του παντός δε πρέπει να γίνουν βιαστικά βήματα. Η ανάπτυξή της χρειάζεται να γίνει σε μελετημένα στάδια. Για να λειτουργήσει πλήρως χρειάζεται ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και εξοπλισμό. Επίσης χρειάζεται κλίνες εντατικής παρακολούθησης και βέβαια κλίνες νοσηλείας σε δική της πτέρυγα. Όλα αυτά απαιτούν σαφές χρονοδιάγραμμα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών με ομόφωνη απόφασή του κρίνει άκρως απαραίτητη την πλήρη ανάπτυξη της καρδιοχειρουργικής μονάδας, με επαρκή χρηματοδότηση, στελέχωση με μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό και προοδευτική ένταξη σε εφημεριακό καθεστώς, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των ασθενών της ευρύτερης περιοχής.

  

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

 

Η Πρόεδρος            Ο Αντιπρόεδρος             Ο Γραμματέας

 

 

   Άννα Μαστοράκου      Γεώργιος Σκρουμπής      Γεώργιος Πατριαρχέας

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την  Τρίτη, 14 Ιουλίου ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής έρχεται ξανά στα μέρη μας. Αυτή τη φορά για να παραστεί, ως κεντρικός καλεσμένος, στα επίσημα εγκαίνια το . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε κάθειρξη δέκα ετών καταδικάστηκε ένας 53χρονος ο οποίος εξέδιδε την 14χρονη κόρη του σε 57χρονο επιχειρηματία του Αγρινίου. Ο επιχειρηματίας καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων ε . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Γιούργκεν Κλοπ είδε την Λίβερπουλ να χάνει ακόμα δύο βαθμούς, εντός έδρας από την Μπέρνλι να «πετάει» ακόμα ένα ρεκόρ. Στις δηλώσεις του, ωστόσο, στάθηκε στο θέμα του Ρομπέρτο Φι . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σήμα-«καμπανάκι» για πολύ υψηλό κίνδυνο (κατηγορία 4) εκδήλωσης πυρκαγιάς τη Δευτέρα εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με βάση τον ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την  Τρίτη, 14 Ιουλίου ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής έρχεται ξανά στα μέρη μας. Αυτή τη φορά για να παραστεί, ως κεντρικός καλεσμένος, στα επίσημα εγκαίνια του νέου Σιδηροδρομικο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε κάθειρξη δέκα ετών καταδικάστηκε ένας 53χρονος ο οποίος εξέδιδε την 14χρονη κόρη του σε 57χρονο επιχειρηματία του Αγρινίου. Ο επιχειρηματίας καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων ετών με αναστολή.  
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η περίπτωση του 9χρονου πατρινόπουλου που βοηθήθηκε από το "Φωτεινό Αστέρι" δεν μπορεί παρά να μας συγκινήσει όλους. Για ευνόητους λόγους η πανδημία του κορονοϊού δημιούργησε συνθήκες μιας νέας οικον
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search