ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ψήφισμα της Ομοσπονδίας Εμπορίου για αιτήματα εμπόρων Ξυλοκάστρου

 Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.), κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποίησε στις 9 & 10 Νοεμβρίου 2019 στο Ξυλόκαστρο, συζήτησε μεταξύ άλλων θεμάτων, κατόπιν εισηγήσεως του Εμπορικού & Προμηθευτικού Συλλόγου Ξυλοκάστρου, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έμποροι στην ευρύτερη περιοχή.

Ένα από τα αιτήματα του Συλλόγου είναι η πάταξη του παρεμπορίου. Η ανάγκη ενίσχυσης των ελέγχων για την μη διακίνηση ειδών παρεμπορίου, τα οποία διακινούνται παράνομα στην αγορά αλλά και η επίσπευση των διαδικασιών για την δημιουργία φορέα για τον καλύτερο συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών και την άμεση επέμβαση των αρμοδίων μηχανισμών, είναι επιτακτική. Πρέπει να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες αποτροπής της δραστηριότητας των παρεμπόρων. Ακόμα ένα αίτημα του Συλλόγου που αφορά τον τομέα του Τουρισμού είναι η διεκδίκηση και δημιουργία στην πόλη του Ξυλοκάστρου ενός γραφείου ενημέρωσης τουριστών. Στον Ισθμό Κορίνθου υπάρχει ήδη ανάλογο κέντρο ενημέρωσης και θα πρέπει να δημιουργηθεί και ένα στην Δυτική Κορινθία. Ο Δήμος Ξυλοκάστρου έχει τουρισμό δώδεκα μήνες το χρόνο και πληροί όλα τα κριτήρια για την δημιουργία ενός τέτοιου γραφείου. Η συνεργασία για εισροή τουριστών και εξαγωγή αγροτικών προϊόντων στις αδελφοποιημένες με τον Δήμο πόλεις καθώς και η προβολή αγροτικών προϊόντων σε ειδικές εκθέσεις με στόχο την διασύνδεση και την προβολή τουριστικών προορισμών και τοπικών αγροτικών προϊόντων παραμένουν αιτήματα επίκαιρα μαζί με την προώθηση του αγροτουρισμού. Απαιτητό αίτημα του συλλόγου είναι η άρτια τεκμηρίωση της εκπονούμενης μελέτης από το Υπουργείο για το θέμα της διάβρωσης, η εξασφάλιση πόρων για τα προβλεπόμενα έργα και οι αποζημιώσεις για τους πληγέντες. Επίσης πρέπει να πραγματοποιηθούν προληπτικοί αντισεισμικοί έλεγχοι στα δημόσια κτίρια. Η περιοχή του Κορινθιακού κόλπου αποτελεί μια από τις πλέον σεισμογενείς περιοχές παγκοσμίως και μαζί με την διάβρωση των ακτών και την διείσδυση της θάλασσας στο υπέδαφος, καθιστά αναγκαίο αυτόν τον έλεγχο. Ένα τελευταίο αίτημα είναι η δημιουργία νέων χώρων προσωρινής στάθμευσης και η άμεση αναβάθμιση των υπαρχόντων. Επίσης η πιλοτική εφαρμογή ελεγχόμενης στάθμευσης ίσως δώσει λύση, ειδικά τους θερινούς μήνες, στο πρόβλημα της στάθμευσης.

Για τους λόγους αυτούς, ζητούμε:

Άμεσα μέτρα και συνεργασία φορέων για την πάταξη του παρεμπορίου.

Δημιουργία γραφείου ενημέρωσης τουριστών στο Ξυλόκαστρο.

Προβολή τοπικών αγροτικών προϊόντων καθώς και προώθηση του αγροτουρισμού.

Άρτια τεκμηρίωση για την μελέτη του Υπουργείου πάνω στην διάβρωση των ακτών – Εξασφάλιση πόρων για τα προβλεπόμενα έργα – Αποζημιώσεις σε πληγέντες.

Προληπτικοί αντισεισμικοί έλεγχοι στα δημόσια κτίρια.

Δημιουργία χώρων προσωρινής στάθμευσης και ελεγχόμενης στάθμευσης. 

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

    Ο  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ  ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΓΟΝΕΩΝ  ΤΡΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ  Ν. ΑΧΑΙΑΣ  “ Οι  Τρείς Παίδες εν Καμίνω»   τελεί την ερχόμενη  Κυριακή   (15/12/2019) την καθιερωμένη  ετήσια εορτή του μ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Οι υποψήφιοι που δήλωσαν συμμετοχή είναι οι κάτωθι:   ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ   ΚΟΡΔΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΑΖΑΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΙΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 «Χριστούγεννα είναι…» η Πάτρα γιορτάζει, στολίσθηκε , χαμογελά και περιμένει το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, που έχει στηθεί στην πλατεία Γεωργίου, το οποίο θα σηματοδοτ . . .
ΚΟΣΜΟΣ

 Από τις 7 το πρωί, οι Βρετανοί ψηφίζουν, στις πιο κρίσιμες, κατά γενική ομολογία, γενικές εκλογές της μεταπολεμικής ιστορίας τους. Από την έκβαση της αναμέτρησης, που δεν αναμένετ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

    Ο  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ  ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΓΟΝΕΩΝ  ΤΡΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ  Ν. ΑΧΑΙΑΣ  “ Οι  Τρείς Παίδες εν Καμίνω»   τελεί την ερχόμενη  Κυριακή   (15/12/2019) την καθιερωμένη  ετήσια εορτή του μετά  αρτοκλασίας στο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Οι υποψήφιοι που δήλωσαν συμμετοχή είναι οι κάτωθι:   ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ   ΚΟΡΔΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΑΖΑΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΙΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΟΝΑΚΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 «Χριστούγεννα είναι…» η Πάτρα γιορτάζει, στολίσθηκε , χαμογελά και περιμένει το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, που έχει στηθεί στην πλατεία Γεωργίου, το οποίο θα σηματοδοτήσει την έναρξη των
Image
Image
© 2019 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search