ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ψήφισμα της Ομοσπονδίας Εμπορίου για αιτήματα εμπόρων Ξυλοκάστρου

 Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.), κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποίησε στις 9 & 10 Νοεμβρίου 2019 στο Ξυλόκαστρο, συζήτησε μεταξύ άλλων θεμάτων, κατόπιν εισηγήσεως του Εμπορικού & Προμηθευτικού Συλλόγου Ξυλοκάστρου, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έμποροι στην ευρύτερη περιοχή.

Ένα από τα αιτήματα του Συλλόγου είναι η πάταξη του παρεμπορίου. Η ανάγκη ενίσχυσης των ελέγχων για την μη διακίνηση ειδών παρεμπορίου, τα οποία διακινούνται παράνομα στην αγορά αλλά και η επίσπευση των διαδικασιών για την δημιουργία φορέα για τον καλύτερο συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών και την άμεση επέμβαση των αρμοδίων μηχανισμών, είναι επιτακτική. Πρέπει να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες αποτροπής της δραστηριότητας των παρεμπόρων. Ακόμα ένα αίτημα του Συλλόγου που αφορά τον τομέα του Τουρισμού είναι η διεκδίκηση και δημιουργία στην πόλη του Ξυλοκάστρου ενός γραφείου ενημέρωσης τουριστών. Στον Ισθμό Κορίνθου υπάρχει ήδη ανάλογο κέντρο ενημέρωσης και θα πρέπει να δημιουργηθεί και ένα στην Δυτική Κορινθία. Ο Δήμος Ξυλοκάστρου έχει τουρισμό δώδεκα μήνες το χρόνο και πληροί όλα τα κριτήρια για την δημιουργία ενός τέτοιου γραφείου. Η συνεργασία για εισροή τουριστών και εξαγωγή αγροτικών προϊόντων στις αδελφοποιημένες με τον Δήμο πόλεις καθώς και η προβολή αγροτικών προϊόντων σε ειδικές εκθέσεις με στόχο την διασύνδεση και την προβολή τουριστικών προορισμών και τοπικών αγροτικών προϊόντων παραμένουν αιτήματα επίκαιρα μαζί με την προώθηση του αγροτουρισμού. Απαιτητό αίτημα του συλλόγου είναι η άρτια τεκμηρίωση της εκπονούμενης μελέτης από το Υπουργείο για το θέμα της διάβρωσης, η εξασφάλιση πόρων για τα προβλεπόμενα έργα και οι αποζημιώσεις για τους πληγέντες. Επίσης πρέπει να πραγματοποιηθούν προληπτικοί αντισεισμικοί έλεγχοι στα δημόσια κτίρια. Η περιοχή του Κορινθιακού κόλπου αποτελεί μια από τις πλέον σεισμογενείς περιοχές παγκοσμίως και μαζί με την διάβρωση των ακτών και την διείσδυση της θάλασσας στο υπέδαφος, καθιστά αναγκαίο αυτόν τον έλεγχο. Ένα τελευταίο αίτημα είναι η δημιουργία νέων χώρων προσωρινής στάθμευσης και η άμεση αναβάθμιση των υπαρχόντων. Επίσης η πιλοτική εφαρμογή ελεγχόμενης στάθμευσης ίσως δώσει λύση, ειδικά τους θερινούς μήνες, στο πρόβλημα της στάθμευσης.

Για τους λόγους αυτούς, ζητούμε:

Άμεσα μέτρα και συνεργασία φορέων για την πάταξη του παρεμπορίου.

Δημιουργία γραφείου ενημέρωσης τουριστών στο Ξυλόκαστρο.

Προβολή τοπικών αγροτικών προϊόντων καθώς και προώθηση του αγροτουρισμού.

Άρτια τεκμηρίωση για την μελέτη του Υπουργείου πάνω στην διάβρωση των ακτών – Εξασφάλιση πόρων για τα προβλεπόμενα έργα – Αποζημιώσεις σε πληγέντες.

Προληπτικοί αντισεισμικοί έλεγχοι στα δημόσια κτίρια.

Δημιουργία χώρων προσωρινής στάθμευσης και ελεγχόμενης στάθμευσης. 

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφιαλτικές θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι προβλέψεις από την ερευνητική ομάδα HERACLES και το ΑΠΘ για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας προτείνοντας συγκεκριμένα μέτρα, προκ . . .
LIFE STYLE

Τις καλοκαιρινές της διακοπές απολαμβάνει η Μπάγια Αντωνοπούλου, η οποία χαλαρώνει και γεμίζει τις… μπαταρίες της επιστρέψει ξανά στα τηλεοπτικά πλατό του Mega. Η γνωστή δημοσιογρ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

O υφυπουργός  Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, υπέγραψε την απόφαση  με την οποία καθορίζονται οι λεπτομέρειες εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 18 του ν. 4714/2020 για τη μείω . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 203 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, σήμερα Κυριακή. . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η επιβεβαίωση της σημαντικής ερευνητικής παραγωγής που πραγματοποιείται στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ακόμη και στην δύσκολη περίοδο της πανδημίας, αποτυπώνεται στα στοιχεία της βά
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ξαναχτύπησε ο πρώην μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, καθώς με αφορμή την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους περισσότερους κλειστούς χώρους, χαρακτηρίζει τη μάσκα ως «εργαλείο του διαβόλου» και προτρέπει
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνωστισμός το Σάββατο το βράδυ σε νυχτερινό κατάστημα στην Πάτρα.  Όπως φαίνεται και από την χαρακτηριστική φωτογραφία δεκάδες νέες και νέοι διασκέδαζαν στο συγκεκριμένο κατάστημα, δίχως μέτρα προστα
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search