ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ψήφισμα της Ομοσπονδίας Εμπορίου για αιτήματα εμπόρων Ξυλοκάστρου

 Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.), κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποίησε στις 9 & 10 Νοεμβρίου 2019 στο Ξυλόκαστρο, συζήτησε μεταξύ άλλων θεμάτων, κατόπιν εισηγήσεως του Εμπορικού & Προμηθευτικού Συλλόγου Ξυλοκάστρου, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έμποροι στην ευρύτερη περιοχή.

Ένα από τα αιτήματα του Συλλόγου είναι η πάταξη του παρεμπορίου. Η ανάγκη ενίσχυσης των ελέγχων για την μη διακίνηση ειδών παρεμπορίου, τα οποία διακινούνται παράνομα στην αγορά αλλά και η επίσπευση των διαδικασιών για την δημιουργία φορέα για τον καλύτερο συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών και την άμεση επέμβαση των αρμοδίων μηχανισμών, είναι επιτακτική. Πρέπει να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες αποτροπής της δραστηριότητας των παρεμπόρων. Ακόμα ένα αίτημα του Συλλόγου που αφορά τον τομέα του Τουρισμού είναι η διεκδίκηση και δημιουργία στην πόλη του Ξυλοκάστρου ενός γραφείου ενημέρωσης τουριστών. Στον Ισθμό Κορίνθου υπάρχει ήδη ανάλογο κέντρο ενημέρωσης και θα πρέπει να δημιουργηθεί και ένα στην Δυτική Κορινθία. Ο Δήμος Ξυλοκάστρου έχει τουρισμό δώδεκα μήνες το χρόνο και πληροί όλα τα κριτήρια για την δημιουργία ενός τέτοιου γραφείου. Η συνεργασία για εισροή τουριστών και εξαγωγή αγροτικών προϊόντων στις αδελφοποιημένες με τον Δήμο πόλεις καθώς και η προβολή αγροτικών προϊόντων σε ειδικές εκθέσεις με στόχο την διασύνδεση και την προβολή τουριστικών προορισμών και τοπικών αγροτικών προϊόντων παραμένουν αιτήματα επίκαιρα μαζί με την προώθηση του αγροτουρισμού. Απαιτητό αίτημα του συλλόγου είναι η άρτια τεκμηρίωση της εκπονούμενης μελέτης από το Υπουργείο για το θέμα της διάβρωσης, η εξασφάλιση πόρων για τα προβλεπόμενα έργα και οι αποζημιώσεις για τους πληγέντες. Επίσης πρέπει να πραγματοποιηθούν προληπτικοί αντισεισμικοί έλεγχοι στα δημόσια κτίρια. Η περιοχή του Κορινθιακού κόλπου αποτελεί μια από τις πλέον σεισμογενείς περιοχές παγκοσμίως και μαζί με την διάβρωση των ακτών και την διείσδυση της θάλασσας στο υπέδαφος, καθιστά αναγκαίο αυτόν τον έλεγχο. Ένα τελευταίο αίτημα είναι η δημιουργία νέων χώρων προσωρινής στάθμευσης και η άμεση αναβάθμιση των υπαρχόντων. Επίσης η πιλοτική εφαρμογή ελεγχόμενης στάθμευσης ίσως δώσει λύση, ειδικά τους θερινούς μήνες, στο πρόβλημα της στάθμευσης.

Για τους λόγους αυτούς, ζητούμε:

Άμεσα μέτρα και συνεργασία φορέων για την πάταξη του παρεμπορίου.

Δημιουργία γραφείου ενημέρωσης τουριστών στο Ξυλόκαστρο.

Προβολή τοπικών αγροτικών προϊόντων καθώς και προώθηση του αγροτουρισμού.

Άρτια τεκμηρίωση για την μελέτη του Υπουργείου πάνω στην διάβρωση των ακτών – Εξασφάλιση πόρων για τα προβλεπόμενα έργα – Αποζημιώσεις σε πληγέντες.

Προληπτικοί αντισεισμικοί έλεγχοι στα δημόσια κτίρια.

Δημιουργία χώρων προσωρινής στάθμευσης και ελεγχόμενης στάθμευσης. 

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Το επόμενο, μεγάλο και καθοριστικό βήμα, για την ύδρευση της Δυτικής Αχαΐας, ετοιμάζεται να κάνει ο δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς, ανακινώντας το σημαντικό έργο του Φράγματος Πείρου - Πα . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η είδηση για χακάρισμα ελληνικού ταξιδιωτικού πρακτορείου, το οποίο οδήγησε τις τράπεζες σε επανέκδοση 15.000 χρεωστικών και πιστωτικών καρτών, δημιούργησε σειρά ερωτημάτων για την . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ Σύλληψη ημεδαπού για έκτιση υπολοίπου ποινής    Συνελήφθη, προχθές το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της  Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε για χρήση από την ΕΡΓΟΣΕ στον ΟΣΕ, το τμήμα της νέας σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων Κορίνθου - Πάτρας, από την έξοδο του Σταθμού Κιάτου μέχρι τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ Σύλληψη ημεδαπού για έκτιση υπολοίπου ποινής    Συνελήφθη, προχθές το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της  Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 43χρονος ημεδαπός,
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε για χρήση από την ΕΡΓΟΣΕ στον ΟΣΕ, το τμήμα της νέας σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων Κορίνθου - Πάτρας, από την έξοδο του Σταθμού Κιάτου μέχρι το Αίγιο (Ροδοδάφνη).
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η «έκρηξη» στην οικοδομική δραστηριότητα, που πολλοί είχαν προαναγγείλει, δεν ήρθε, τουλάχιστον στο δεκάμηνο του 2019, όπως προκύπτει και από τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ. Η συνολική οικοδομικ
Image
Image
© 2019 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search