ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Επιμορφωτικό σεμινάριο από το Οικονομικό Επιμελητήριο για τα ηλεκτρονικά βιβλία

Ο Γενικός Διευθυντής Φορολογικής Διοίκησης της ΑΑΔΕ κ. Σαΐτης και το επιχειρησιακό στέλεχος της ομάδας myData Ηλεκτρονικά βιβλία κ. Ντίνος, θα είναι εισηγητές στο επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Τα ηλεκτρονικά βιβλία» που διοργανώνει το Περιφερειακό Τμήμα Β/Δ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας του Οικονομικού Επιμελητηρίου. Το σεμινάριο αυτό θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 09:15 - 14:00 σε αίθουσα του κεντρικού ξενοδοχείου ΑΣΤΗΡ στην Πάτρα. Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού τμήματος Γιώργος Κουτρουμάνης, σχετικά με την εκδήλωση αυτή δήλωσε τα ακόλουθα:

«Το 2020 ξεκινάει πιλοτικά, η εφαρμογή των ηλεκτρονικών βιβλίων. Πρόκειται για μία ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ με την ονομασία myData, η οποία θα δέχεται τις οικονομικές πληροφορίες από τα λογιστήρια όλων των επιχειρήσεων. Έτσι, οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών θα έχουν στη διάθεσή τους τα οικονομικά δεδομένα όλων των επιχειρήσεων. Μετά από σχετική επεξεργασία στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, οι υπηρεσίες του Υπουργείου θα είναι σε θέση να γνωρίζουν ανά μήνα τα ακαθάριστα έσοδα, τις δαπάνες κατά κατηγορία και τους φόρους που οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις έχουν υποχρέωση να καταβάλλουν στο Ελληνικό Δημόσιο. Για την ορθή εφαρμογή αυτού του νέου εγχειρήματος, απαιτείται οι επιχειρήσεις και τα λογιστικά γραφεία να διαθέτουν αξιόπιστα λογισμικά προγράμματα με τις κατάλληλες παραμετροποιήσεις και αυτοματοποιήσεις, ώστε οι οικονομικές πληροφορίες αρχικά να διασταυρώνονται μεταξύ των συναλλασσόμενων επιχειρήσεων και εν συνεχεία να προωθούνται ορθά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myData της ΑΑΔΕ. Έτσι το βάρος και την ευθύνη της ορθής εφαρμογής, που έχει ως στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, για μια ακόμη φορά την επωμίζονται οι λογιστές φοροτεχνικοί.

Τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης άλλαξε ριζικά τόσο η λογιστική όσο και η φορολογική νομοθεσία (Κ.Β.Σ, Ε.Λ.Π, φορολογία εισοδήματος, φόρο ακινήτων, κ.λ.π). Το Οικονομικό Επιμελητήριο στάθηκε δίπλα στους λογιστές φοροτεχνικούς, διοργανώνοντας σωρεία επιμορφωτικών σεμιναρίων στην Περιφέρειά μας. Έτσι και σήμερα, αφουγγραζόμενοι την αγωνία των συναδέλφων λογιστών φοροτεχνικών για το πώς θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις που επωμίζονται για την εφαρμογή του νέου συστήματος των ηλεκτρονικών βιβλίων, διοργανώσαμε το σεμινάριο του Σαββάτου, στο οποίο έχουν προσκληθεί ως εισηγητές και αποδέχτηκαν την πρόσκλησή μας, τα πλέον αρμόδια στελέχη της ΑΑΔΕ, ο Γενικός Διευθυντής Φορολογικής Διοίκησης κ. Σαΐτης και το επιχειρησιακό στέλεχος της myData κ. Ντίνος.

Οι συνάδελφοι φοροτεχνικοί θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τα πλέον αρμόδια χείλη για τον τρόπο λειτουργίας των ηλεκτρονικών βιβλίων και τις υποχρεώσεις που έχουν ως επαγγελματίες. Στη συζήτηση δε που θα ακολουθήσει, θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για την ορθή εφαρμογή του νέου συστήματος των ηλεκτρονικών βιβλίων».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείται με την Άμεση λήψη μέτρων (κορίνες, κώνους, αστυνόμευση κλπ) στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου με στόχο την μείωση των ατυχημάτων ;

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Ανοιχτή επιστολή προς τον νέο υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, απέστειλαν σήμερα 17 ανθρωπιστικές οργανώσεις. Στην επιστολή απαριθμούν τα κύρια προβλήματα του μεταν . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Χαμηλά ποσοστά ανεκτικότητας και αποδοχής των μεταναστών και των προσφύγων που φτάνουν στην χώρα μας έχουν οι κάτοικοι της Δυτικής Ελλάδας και των γειτονικών περιφερειών, σύμφωνα μ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 Λιποθυμικό επεισόδιο υπέστη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, στη Βουλή . . .
ΕΛΛΑΔΑ

 Με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών που χρησιμοποιούν χρεωστικές κάρτες και κάρτες αναλήψεων η Δικαιοσύνη δικαίωσε 76χρόνη συνταξιούχο, η οποία είχε πέσει θύμα επιτήδειου, κρίνοντ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Σήμερα, μετά από πολύ καιρό, ακούσαμε καλές ειδήσεις και λάβαμε έναν συγκεκριμένο οδικό χάρτη για την υλοποίηση του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου από τον Υπουργό Υποδομών. Τον ευχαριστούμε. Όπως τ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύγκρουση λεωφορείου της αστικής συγκοινωνίας με ένα ΙΧ,σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης σημειώθηκε στο κέντρο της Πάτρας, στη συμβολή των οδών Αγίου Ανδρέου και Αράτου, συγκρούστηκε ένα όχημα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παιδιά, διαγνωσμένα με γρίπη (Η1Ν1), νοσηλεύονται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων στην Πάτρα. Πρόκειται για 8 παιδιά με επιβεβαιωμένο κρούσμα γρίπης, τα οποία όμως βρίσκονται όλα σε καλή κατάσταση
Image
Image
© 2019 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search