ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Επιμορφωτικό σεμινάριο από το Οικονομικό Επιμελητήριο για τα ηλεκτρονικά βιβλία

Ο Γενικός Διευθυντής Φορολογικής Διοίκησης της ΑΑΔΕ κ. Σαΐτης και το επιχειρησιακό στέλεχος της ομάδας myData Ηλεκτρονικά βιβλία κ. Ντίνος, θα είναι εισηγητές στο επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Τα ηλεκτρονικά βιβλία» που διοργανώνει το Περιφερειακό Τμήμα Β/Δ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας του Οικονομικού Επιμελητηρίου. Το σεμινάριο αυτό θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 09:15 - 14:00 σε αίθουσα του κεντρικού ξενοδοχείου ΑΣΤΗΡ στην Πάτρα. Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού τμήματος Γιώργος Κουτρουμάνης, σχετικά με την εκδήλωση αυτή δήλωσε τα ακόλουθα:

«Το 2020 ξεκινάει πιλοτικά, η εφαρμογή των ηλεκτρονικών βιβλίων. Πρόκειται για μία ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ με την ονομασία myData, η οποία θα δέχεται τις οικονομικές πληροφορίες από τα λογιστήρια όλων των επιχειρήσεων. Έτσι, οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών θα έχουν στη διάθεσή τους τα οικονομικά δεδομένα όλων των επιχειρήσεων. Μετά από σχετική επεξεργασία στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, οι υπηρεσίες του Υπουργείου θα είναι σε θέση να γνωρίζουν ανά μήνα τα ακαθάριστα έσοδα, τις δαπάνες κατά κατηγορία και τους φόρους που οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις έχουν υποχρέωση να καταβάλλουν στο Ελληνικό Δημόσιο. Για την ορθή εφαρμογή αυτού του νέου εγχειρήματος, απαιτείται οι επιχειρήσεις και τα λογιστικά γραφεία να διαθέτουν αξιόπιστα λογισμικά προγράμματα με τις κατάλληλες παραμετροποιήσεις και αυτοματοποιήσεις, ώστε οι οικονομικές πληροφορίες αρχικά να διασταυρώνονται μεταξύ των συναλλασσόμενων επιχειρήσεων και εν συνεχεία να προωθούνται ορθά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myData της ΑΑΔΕ. Έτσι το βάρος και την ευθύνη της ορθής εφαρμογής, που έχει ως στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, για μια ακόμη φορά την επωμίζονται οι λογιστές φοροτεχνικοί.

Τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης άλλαξε ριζικά τόσο η λογιστική όσο και η φορολογική νομοθεσία (Κ.Β.Σ, Ε.Λ.Π, φορολογία εισοδήματος, φόρο ακινήτων, κ.λ.π). Το Οικονομικό Επιμελητήριο στάθηκε δίπλα στους λογιστές φοροτεχνικούς, διοργανώνοντας σωρεία επιμορφωτικών σεμιναρίων στην Περιφέρειά μας. Έτσι και σήμερα, αφουγγραζόμενοι την αγωνία των συναδέλφων λογιστών φοροτεχνικών για το πώς θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις που επωμίζονται για την εφαρμογή του νέου συστήματος των ηλεκτρονικών βιβλίων, διοργανώσαμε το σεμινάριο του Σαββάτου, στο οποίο έχουν προσκληθεί ως εισηγητές και αποδέχτηκαν την πρόσκλησή μας, τα πλέον αρμόδια στελέχη της ΑΑΔΕ, ο Γενικός Διευθυντής Φορολογικής Διοίκησης κ. Σαΐτης και το επιχειρησιακό στέλεχος της myData κ. Ντίνος.

Οι συνάδελφοι φοροτεχνικοί θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τα πλέον αρμόδια χείλη για τον τρόπο λειτουργίας των ηλεκτρονικών βιβλίων και τις υποχρεώσεις που έχουν ως επαγγελματίες. Στη συζήτηση δε που θα ακολουθήσει, θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για την ορθή εφαρμογή του νέου συστήματος των ηλεκτρονικών βιβλίων».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι ο αριθμός των ασθενών που κατέγραψε πως υπέκυψαν στην COVID-19 ανήλθε σε 1.039 το προηγούμενο εικοσιτετράωρο, με τον ημε . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Χρειαζόμαστε μια συνολική συμφωνία με την Τουρκία, παρόμοια με αυτή που είχαμε με την Μεγάλη Βρετανία”, τόνισε μεταξύ άλλων η Ντόρα ΜπακογιάννηΜια συμφωνία που θα αφορά θέματα οικ . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας "Ο Άγιος Χαράλαμπος",σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του ΓΝ Πατρών "Ο Άγιος Ανδρέας" προγραμματίζει τις παρακάτω εθε . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην καταβολή εννέα επιδομάτων στους δικαιούχους για το μήνα Μάϊο θα προχωρήσει ο ΟΠΕΚΑ εντός της εβδομάδας.Ειδικότερα την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 θα καταβληθούν από τον Οργανισμό . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πλήθος κόσμου βρέθηκε την Τρίτη στους ναούς της Πάτρας προκειμένου να συμμετάσχουν στις Ιερές Αγρυπνίες που πραγματοποιούνται με την ευκαιρία της απόδοσης της μεγάλης εορτής της Ανάστασης του Ιησού.Ου
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η επαναφορά της λειτουργίας των νοσοκομείων στην πόλη μας μετά την ύφεση της πανδημίας γίνεται με τεράστια δυσκολία για ασθενείς και εργαζόμενους.Η αναστολή λειτουργιών των νοσοκομείων εδώ και δύο μήν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε ζωντανά την ακολουθία για την Ανάσταση, η οποία τελείται σήμερα Τρίτη 26 Μάιου μετά από εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου. Απόψε, λοιπόν, με εγκύκλιο που εκδόθηκε με την υπογραφή του Πρωτοσύγκελου της
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search