ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Kάλεσμα Εργατικού Κέντρου έξω από Δικαστήρια

  

Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία, στο λαό της πόλης μας, να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση – κινητοποίηση στις 6 Φλεβάρη έξω από τα δικαστήρια. Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στη νοθεία και την απάτη της ομάδας Καραγεωργόπουλου – Νικολάου. 

 

Στις 6 Φλεβάρη εκδικάζεται στο Εφετείο Πατρών η προσφυγή της συγκεκριμένης ομάδας ενάντια στη νόμιμα εκλεγμένη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, που προέκυψε μέσα από μαζικές διαδικασίες τον Ιούνη του 2018. 

 

Είναι αυτοί που κρατούσαν για χρόνια το ΕΚΠ με νοθείες και ψεύτικες αρχαιρεσίες, με σωματεία φαντάσματα. Δεν βρέθηκαν σε κανένα αγώνα και ανησυχία της εργατικής τάξης, δεν οργάνωσαν κανένα αγώνα, δεν μπορούν να εκφράσουν τις ανάγκες των εργαζομένων. Έβαλαν πλάτη στα χρόνια της κρίσης για να περάσουν οι απαιτήσεις της εργοδοσίας ώστε οι εργαζόμενοι να αποδεχτούν όλα τα αντεργατικά μέτρα. 

 

Είναι αυτοί που επικαλούνται και προσφεύγουν στη δικαιοσύνη ενώ καθημερινά παρανομούν για να διατηρούν τις καρέκλες τους και το μισθό τους. Είναι αυτοί που συνεχίζουν με παρατυπίες να κρατούν εγκλωβισμένους εργαζόμενους σε σωματεία μηχανισμούς, υποταγμένα στα «θέλω» των εργοδοτών. Είναι η συγκεκριμένη ομάδα, που πλαστογραφούσε έγγραφα και υπέγραφε σαν Διοίκηση του ΕΚ Πάτρας τον Σεπτέμβρη του 2018, ενώ είχε προκύψει, μέσα από αρχαιρεσίες, νέα Διοίκηση του ΕΚΠ από τον Ιούνη του 2018. 

 

Αυτοί που, σήμερα, συνεχίζουν να σέρνουν στα δικαστήρια τη Διοίκηση του ΕΚ Πάτρας, είναι αυτοί που παρανόμως συμμετείχαν (η πρώην πρόεδρος Νικολάου Σταυρούλα) σε επιτροπές του ΙΚΑ ενώ ήταν συνταξιούχοι και που ενώ σωστά η διοίκηση του ΙΚΑ τους πέταξε έξω, μέχρι σήμερα δεν έχει απαιτήσει να επιστραφούν πίσω όλα αυτά τα χρήματα που παρανόμως έπαιρναν σαν αποζημίωση. Είναι αυτοί που προσπαθούν ακόμη και σήμερα να συμμετέχουν σε επιτροπές, όπως αυτή του ΟΑΕΔ σαν «εκπρόσωποι των εργαζομένων». Το ακούσαμε και αυτό!!!  

 

Και ο κατάλογος δεν έχει τέλος! Θα μπορούσαμε να γράφουμε σελίδες επί σελίδων για τα καμώματα και τις παρανομίες της συγκεκριμένης ομάδας. Οι εργαζόμενοι στην πόλη μας τους ξέρουν πολύ καλά. Δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντά τους. Δεν τους χρειάζεται αυτούς το κίνημα και τα σωματεία, δεν είναι με το δικό μας μέρος, δεν έχουν τις ίδιες ανησυχίες με εμάς.

 

Οι εργαζόμενοι σήμερα, χρειάζεται να βγάλουν συμπεράσματα, να αξιοποιήσουν την πολύτιμη πείρα που απέκτησαν τα προηγούμενα χρόνια και να απομονώσουν τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό που θέλει το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα υποταγμένο, να είναι το δεξί χέρι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών. Γι’ αυτό και δεν παραιτούνται σήμερα από την προσπάθεια να βάλουν πάλι στο χέρι το ΕΚ Πάτρας, να το οδηγήσουν σε περιπέτειες με τη βλέψη να είναι ξανά το εργαλείο τους στην πόλη μας, έτσι ακριβώς όπως το είχαν τα προηγούμενα χρόνια. Καμία εμπιστοσύνη σε τέτοιες δυνάμεις. 

 

Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα για ενότητα και συσπείρωση σε όλους τους εργαζόμενους, δίπλα στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, στα σωματεία τους, τα ζωντανά, αγωνιστικά συνδικάτα που τα τελευταία χρόνια έχουν βάλει τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις. Αυτοί είναι και οι εγγυητές για να συνεχίσει το ΕΚΠ να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, για να οργανώνει την πάλη των εργατών για όλα όσα έχουμε πραγματικά ανάγκη, κόντρα σε κυβέρνηση και εργοδοσία.  Που δεν θα γυρίζει την πλάτη στους εργάτες, δε θα ξεπουλά τα δικαιώματά τους, όπως έκανε η ομάδα Νικολάου – Καραγεωργόπουλου τόσα χρόνια.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείται με την Άμεση λήψη μέτρων (κορίνες, κώνους, αστυνόμευση κλπ) στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου με στόχο την μείωση των ατυχημάτων ;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με τα άμαξια τα έβαλαν άγνωστοι νεαροί στην Πάτρα μετά το τέλος της κινητοποίησης που έγινε στο κέντρο το απόγευμα της Τετάρτης.   Οι άγνωστοι έσπασαν ένα αυτοκίνητο που ήταν στα . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Ψυχραιμία, νηφαλιότητα και αυτοπειθαρχία συνέστησαν όσοι συμμετείχαν στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού στη χώ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Με απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, αναστέλλονται και ανακαλούνται μέχρι νεωτέρας, οι κανονικές άδειες του προσωπικού στον τομέα της Υγείας.   Αναλυτικά: Ειδικότερα μ . . .
ΚΟΣΜΟΣ

  Ο κορονοϊός εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη, με τις αρμόδιες αρχές της χώρας μας σήμερα να επιβεβαιώνουν το πρώτο κρούσμα εντός ελληνικής επικράτειας. Στη Θεσσαλονίκη. Ένα από τα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με τα άμαξια τα έβαλαν άγνωστοι νεαροί στην Πάτρα μετά το τέλος της κινητοποίησης που έγινε στο κέντρο το απόγευμα της Τετάρτης.   Οι άγνωστοι έσπασαν ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στην οδό Κα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Τεταμένο ήταν το κλίμα στο κέντρο της Πάτρας , καθώς οργανώθηκε πορεία  μετά τη χθεσινή εισβολή της Αστυνομίας στην πρώην ΑΣΟΕΕ στην Αθήνα.   Οι πορείες στο κέντρο της Πάτρας ήταν δύο.  Η μια ήταν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Η θωράκιση της Δυτικής Ελλάδας από πλημμυρικά φαινόμενα δεν μπορεί να συνεχίσει να αντιμετωπίζεται αποσπασματικά, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να υπάρχει ανάγκη πρόσκαιρης επούλωσης των πολύχρονων ανοικτ
Image
Image
© 2019 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search