ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ώρα Πατρών: Έπιασε ο «σπόρος» για το μουσείο οίνου

Με την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Γ. Χατζηνικολαου Προέδρου και του διευθύνοντα συμβούλου κ. Χρ. Μεγάλου της Τράπεζας Πειραιώς ήρθε στο προσκήνιο η αξιοποίηση του οινοκάστρου της Achaia Clauss σύμφωνα με  αναφορά τους στα τοπικά μέσα επικοινωνίας.

Πριν περίπου ένα χρόνο ο επικεφαλής της “ΩΡΑ Πατρών” Γιώργος Ρώρος και μέλη της παράταξης είχαν συνάντηση και με τον κ. Γ. Χατζηνικολάου, όπου συζήτησαν διεξοδικά το ζήτημα της μουσειακής αξιοποίησης της Achaia Clauss, ως αναπόσπαστο δείγμα της βιομηχανικής κληρονομιάς της Αχαΐας και εν γένει της χώρας μας. Οι προτάσεις της παράταξης μας φαίνεται ότι βρήκαν ευήκοα ώτα και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα.

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς μπορεί να εντάξει την Achaia Clauss ως το δέκατο μουσείο του δικτύου του. Μέσω αυτής της διαδικασίας το μουσείο οίνου που θα δημιουργηθεί, θα δώσει νέα αίγλη σε αυτό το πολιτιστικό απόθεμα που εκτίθεται. Το δίκτυο μουσείων του Ομίλου Πειραιώς που εξαπλώνεται σε 9 πόλεις δέχεται πληθώρα επισκεπτών καθημερινά. Επιπρόσθετα σε κάθε μουσείο του δικτύου γίνονται εκπαιδευτικά εργαστήρια, σχολικές εκδρομές και ομιλίες με διεθνούς φήμης επιστήμονες τα οποία μπορούν να ενισχύσουν τον συνεδριακό τουρισμό.

Η δημοτική αρχή επιβάλλεται να εργασθεί σε αυτή την κατεύθυνση με συγκεκριμένες προτάσεις δημιουργίας και λειτουργίας του Μουσείου. Η αξιοποίηση του οινοκάστρου είναι ένα έργο πνοής για την πόλη.  

Αναμφισβήτητα η Achaia Clauss αποτελεί ένα δείγμα πολιτιστικής κληρονομιάς της  ένδοξης ιστορίας της περιοχής μας σε σχέση με το εμπόριο. Από το λιμάνι της Πάτρας  έγιναν οι πρώτες εξαγωγές σταφίδας, ενός προϊόντος που έχει υποτιμηθεί και η καλλιέργεια του έχει σχεδόν εκλείψει στις μέρες μας.

Τα μέλη της Δημοτικής παράταξης «ΩΡΑ Πατρών» παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις για το συγκεκριμένο ζήτημα. Με επικαιροποιημένες προτάσεις μας θα προσπαθήσουμε να συμβάλλουμε στη δημιουργία του Μουσείου και την αξιοποίηση σε όφελος της ανάπτυξης της πόλης και γενικότερα της περιοχής μας.

 

Δημήτρης Παπαδόπουλος

Μέλος Συντονιστικού «ΩΡΑ Πατρών»

Μέλος Διοικ. Πολιτιστικού Οργανισμού

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείται με την Άμεση λήψη μέτρων (κορίνες, κώνους, αστυνόμευση κλπ) στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου με στόχο την μείωση των ατυχημάτων ;

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μια ακόμη κακοδαιμονία του ελληνικού Δημοσίου εντόπισε ο γενικός γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, Αθανάσιος Κυριαζής που λειτουργεί ως ανάχωμα στην έλευση διακεκριμένων καθηγητώ . . .
ΚΟΣΜΟΣ

  Σάλος έχει προκληθεί στη Μεγάλη Βρετανία μετά από βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, στο οποίο βουλευτής εκθέτει σε δημόσια θέα… το πέος του.   Ο βουλευτής James Grundy . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

 Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας σχετικά με το ωράριο εργασίας και τις αποζημ . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

  Έπειτα από τις περσινές παρελάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της παρουσίασης του Κινέζικου Δράκου και οι οποίες στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία τόσο στο θέμα της οργάνωσης . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη και συγκίνηση έχει προξενήσει η δυσάρεστη είδηση με την 38χρονη μητέρα που κατέρρευσε στα Ψηλά Αλώνια, της Πάτρας μετά τις 11.30 το πρωί της Δευτέρας 24 Φεβρουαρίου 2020. Η Νεκταρία Κουτσούκου
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

VΧειροπέδες σε έναν 17χρονο πέρασαν αστυνομικοί καθώς τραυμάτισε με μαχαίρι έναν 30χρονο και τον έκλεψε. Σύμφωνα με το agrinionews.gr, ο 17χρονος που συνελήφθη στο το απόγευμα του Σαββάτου στο Αγρίνιο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην τελική ευθεία για τη δημιουργία Δομής Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στην Πάτρα προχωρούν οι αρμόδιοι. Σύμφωνα με πληροφορίες  η δομή θα λειτουργήσει σε ιδιόκτητο ακίνητο του Διεθνούς Οργανισμού
Image
Image
© 2019 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search