ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

H Ωρα Πατρών για θαλάσσιο μέτωπο

 Η απόδοση της πρώην λιμενικής ζώνης το 2018 από την κυβέρνηση Σύριζα στον Δήμο Πατρέων έθεσε την Πάτρα μπροστά σε ένα σταυροδρόμι εξελίξεων. Η πόλη κλήθηκε να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιό της για την ανάπτυξη που οραματίζεται και επιθυμεί με κύριο άξονα την ακτογραμμή της και τη σχέση της με τη θάλασσα. Στη διαδικασία της συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο της πρότασης για διενέργεια αρχιτεκτονικού σχεδιασμού είχαμε την ευκαιρία να καταθέσουμε τις απόψεις μας και τις διαφωνίες μας. Επιγραμματικά θα αναφέρουμε την απουσία παρέμβασης στο τμήμα από Τρ. Ναυάρχων έως Αγ. Νικολάου και τον χώρο της μαρίνας, την έλλειψη παρέμβασης για τις απαραίτητες κυκλοφοριακές και πολεοδομικές ρυθμίσεις και της ένταξης της Όθωνος Αμαλίας στον ευρύτερο σχεδιασμό και τον αποκλεισμό της θαλάσσιας δραστηριότητας από το θαλάσσιο μέτωπο, όπως η κρουαζιέρα και η θαλάσσια αναψυχή, την ασάφεια που διατυπώθηκε στο καθεστώς των δεσμευμένων οικοπέδων για τη διάνοιξη της Κ. Καραμανλή.

 

Ωστόσο, η ανοικτή διαδικασία του διαγωνισμού επιτρέπει παρεμβάσεις σήμερα με άμεση κατεδάφιση των τειχών που περικλείουν το παλιό λιμάνι και επιλογή δράσεων στο μέλλον με επιπλέον διεκδικήσεις από την πλευρά της πόλης για το τμήμα του εμπορικού λιμανιού.

 

Τα σημαντικότερα εμπόδια, όμως, συνεχίζουν να είναι αφενός η υπογειοποίηση του τρένου κατά τη διέλευσή του από το θαλάσσιο μέτωπο την οποία η κυβέρνηση Σύριζα είχε αποδεχτεί και δρομολογήσει ενώ η παρούσα προσπαθεί να την ακυρώσει αφετέρου ο ακριβής προσδιορισμός της ζώνης αιγιαλού και παραλίας ώστε να αποσαφηνιστεί το είδος των επιτρεπόμενων παρεμβάσεων.

 

Σε κάθε περίπτωση, η ομόφωνη υποδοχή στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο της πρότασης για τη διενέργεια αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την αξιοποίηση του θαλάσσιου μετώπου της καταδεικνύει το γεγονός ότι μπορεί να επιτευχθεί ομοφωνία και συναίνεση όταν τα συμφέροντα της πόλης υπερισχύουν αυτά των επιμέρους παραταξιακών.

 

Την ίδια ομοφωνία θα προσπαθήσουμε να επιτύχουμε και στο θέμα της διαχείρισης του φράγματος Πείρου-Παραπείρου στο δημοτικό συμβούλιο που αιτηθήκαμε ως ΩΡΑ Πατρών και θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.

 

Την ίδια ομοφωνία θα επιτύχουμε και στην επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων του Κοινωνικού Οργανισμού όταν φέρει το θέμα προς συζήτηση η δημοτική αρχή μετά από τις αντιδράσεις των απολυμένων, των εργαζομένων και την πίεση του εκπροσώπου της ΩΡΑ Πατρών στον ΚΟΔΗΠ. Είμαστε σίγουροι ότι η δημοτική αρχή θα αναγκαστεί να πάρει πίσω τις απολύσεις.

 

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείται με την Άμεση λήψη μέτρων (κορίνες, κώνους, αστυνόμευση κλπ) στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου με στόχο την μείωση των ατυχημάτων ;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις με την αναβολή του Πατρινού Καρναβαλιού, εξαιτίας των μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊού, ο επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη», Νίκος Παπα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αποτελέσματα από το ινστιτούτο παστέρ αναμένονται για δύο άτομα με ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού σύμφωνα με όσα αναφέρει οκαθηγητής Λοιμωξιολογίας του Παν/μίου Πατρών  Χαράλαμπος Γώγ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα σύσκεψη πληρωμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού για να αποφασίσουν εάν θα παρελάσουν ή όχι την Κυριακή, παρά τη ρητή απαγόρευση του Δήμου. Οι αποφάσεις αν . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

29 Φεβρουαρίου – 1 Μαρτίου 2020 (Από 2 μ.μ. Σαββάτου έως 7 π.μ. Δευτέρας)Αγγειοχειρουργός:Λυμπερόπουλος Λάμπρος Αθανασίου Διάκου 29, 1ος όροφος, Πλατεία Υψηλών Αλωνίων, 262  22 Πάτ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις με την αναβολή του Πατρινού Καρναβαλιού, εξαιτίας των μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊού, ο επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη», Νίκος Παπαδημάτος ανέφερε τα ε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αποτελέσματα από το ινστιτούτο παστέρ αναμένονται για δύο άτομα με ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού σύμφωνα με όσα αναφέρει οκαθηγητής Λοιμωξιολογίας του Παν/μίου Πατρών  Χαράλαμπος Γώγος.    
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα σύσκεψη πληρωμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού για να αποφασίσουν εάν θα παρελάσουν ή όχι την Κυριακή, παρά τη ρητή απαγόρευση του Δήμου. Οι αποφάσεις αναμένονται το επόμενο
Image
Image
© 2019 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search