ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

« Το «Άρμα Ζωής» και τα πολλαπλά του μηνύματα»

 

Της Κατερίνας Σολωμού 

Το να αναγνωρίζεις στον πολιτικό σου «αντίπαλο» μια ενέργεια που συμβάλλει στην βελτίωση της ζωής των συνανθρώπων μας, ιδίως όταν αυτή αφορά το δικαίωμα στη ζωή και την ισότητα, είναι κατά τη γνώμη μου πράξη πολιτικού πολιτισμού.

Αισθάνομαι λοιπόν την ανάγκη να συγχαρώ δημόσια την Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Καρναβάλι Πάτρας» Ήρα Κουρή για την πρωτοβουλία της  να δημιουργήσει για πρώτη φορά στην παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού το «Άρμα Ζωής», το οποίο θα πλαισιώνουν σύλλογοι ασθενών και άτομα με αναπηρίες.

Eίναι αυτό, πέρα από μια πράξη ανθρωπιάς  και μια πολιτική πράξη καθώς στέλνει το μήνυμα μίας κοινωνίας για όλους, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, μέσα από έναν μαζικό θεσμό χαράς και δημιουργίας όπως είναι το καρναβάλι που εγγυάται την ευρεία διάδοση αυτών των μηνυμάτων τόσο μέσω των χιλιάδων συμμετεχόντων σε αυτό, όσο και μέσω των μεταδόσεων στο πανελλήνιο, από τα  ΜΜΕ.

Η Πάτρα, θα  «φωνάξει» δυνατά με αυτό τον τρόπο ότι η ισότητα πηγάζει μέσα από τη διαφορετικότητα και τον σεβασμό σε αυτή. Ότι οφείλουμε να «οικοδομήσουμε» μια κοινωνία ανοικτή για όλους που αγκαλιάζει με τον ίδιο τρόπο όλα τα μέλη της. Μια κοινωνία που υιοθετεί πολιτικές ισότιμης ένταξης όλων των ανθρώπων στο κοινωνικό σύνολο και υπηρετεί το αφήγημα ότι «καθένας μόνος του δεν μπορεί να κάνει πολλά, μαζί μπορούμε να κάνουμε τα πάντα».

Και ταυτόχρονα η Πάτρα θα στείλει το μήνυμα στους ίδιους τους ανθρώπους που πάσχουν, ότι η χαρά της ζωής δεν τους εξαιρεί, ότι η ζωή είναι γιορτή και είναι έξω από το σπίτι, στο μοίρασμα, στην παρέα, στη δημιουργία.

Ας ελπίσουμε ότι αυτή η προσπάθεια δεν θα μείνει μόνο στο Καρναβάλι, αλλά θα γενικευτεί με τη βοήθεια όλων των φορέων έτσι ώστε η Πάτρα να γίνει- επιτέλους- μια πόλη φιλική και προσβάσιμη από τα ΑμεΑ που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα σε ό,τι αφορά τη μετακίνησή τους, την προσβασιμότητα τους σε Υπηρεσίες  αλλά και το σεβασμό της ιδιαιτερότητάς τους στους χώρους δουλειάς και όλες τις άλλες εκφάνσεις του βίου τους.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο σκοτάδι παραμένει εδώ και μια ώρα μεγάλο τμήμα του κέντρου της Πάτρας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει σημειωθεί εκτεταμένη διακοπή ρεύματος στην οδό Βορείου Ηπείρου, Μαιζώνος, . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παράσυρση πεζού με εγκατάλειψη σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στα Βραχνέικα. Tο τροχαίο έγινε στην παραλιακή οδό, με τον οδηγό του οχήματος να εγκαταλείπει το σημείο. Ωστόσο φα . . .
ΕΛΛΑΔΑ

ανθασμένη και προκλητική χαρακτηρίζει την απόφαση Ερντογάν για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ο μουφτής Κομοτηνής, Δρ. Χαλήλ Τζιχάντ, εκφράζοντας φόβο ότι μπορεί να προκαλ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας έχει ανησυχήσει τους λοιμωξιολόγους που πραγματοποίησαν σύσκεψη προτείνοντας την επαναφορά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας για . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο σκοτάδι παραμένει εδώ και μια ώρα μεγάλο τμήμα του κέντρου της Πάτρας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει σημειωθεί εκτεταμένη διακοπή ρεύματος στην οδό Βορείου Ηπείρου, Μαιζώνος, Κορίνθου με πολλούς
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παράσυρση πεζού με εγκατάλειψη σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στα Βραχνέικα. Tο τροχαίο έγινε στην παραλιακή οδό, με τον οδηγό του οχήματος να εγκαταλείπει το σημείο. Ωστόσο φαίνεται πώς αυτόπτες
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Κανένα παιδί χωρίς οικογενειακή θαλπωρή». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, αμέσως μετά την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με το «Σκαγιοπούλε
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search