ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

« Το «Άρμα Ζωής» και τα πολλαπλά του μηνύματα»

 

Της Κατερίνας Σολωμού 

Το να αναγνωρίζεις στον πολιτικό σου «αντίπαλο» μια ενέργεια που συμβάλλει στην βελτίωση της ζωής των συνανθρώπων μας, ιδίως όταν αυτή αφορά το δικαίωμα στη ζωή και την ισότητα, είναι κατά τη γνώμη μου πράξη πολιτικού πολιτισμού.

Αισθάνομαι λοιπόν την ανάγκη να συγχαρώ δημόσια την Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Καρναβάλι Πάτρας» Ήρα Κουρή για την πρωτοβουλία της  να δημιουργήσει για πρώτη φορά στην παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού το «Άρμα Ζωής», το οποίο θα πλαισιώνουν σύλλογοι ασθενών και άτομα με αναπηρίες.

Eίναι αυτό, πέρα από μια πράξη ανθρωπιάς  και μια πολιτική πράξη καθώς στέλνει το μήνυμα μίας κοινωνίας για όλους, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, μέσα από έναν μαζικό θεσμό χαράς και δημιουργίας όπως είναι το καρναβάλι που εγγυάται την ευρεία διάδοση αυτών των μηνυμάτων τόσο μέσω των χιλιάδων συμμετεχόντων σε αυτό, όσο και μέσω των μεταδόσεων στο πανελλήνιο, από τα  ΜΜΕ.

Η Πάτρα, θα  «φωνάξει» δυνατά με αυτό τον τρόπο ότι η ισότητα πηγάζει μέσα από τη διαφορετικότητα και τον σεβασμό σε αυτή. Ότι οφείλουμε να «οικοδομήσουμε» μια κοινωνία ανοικτή για όλους που αγκαλιάζει με τον ίδιο τρόπο όλα τα μέλη της. Μια κοινωνία που υιοθετεί πολιτικές ισότιμης ένταξης όλων των ανθρώπων στο κοινωνικό σύνολο και υπηρετεί το αφήγημα ότι «καθένας μόνος του δεν μπορεί να κάνει πολλά, μαζί μπορούμε να κάνουμε τα πάντα».

Και ταυτόχρονα η Πάτρα θα στείλει το μήνυμα στους ίδιους τους ανθρώπους που πάσχουν, ότι η χαρά της ζωής δεν τους εξαιρεί, ότι η ζωή είναι γιορτή και είναι έξω από το σπίτι, στο μοίρασμα, στην παρέα, στη δημιουργία.

Ας ελπίσουμε ότι αυτή η προσπάθεια δεν θα μείνει μόνο στο Καρναβάλι, αλλά θα γενικευτεί με τη βοήθεια όλων των φορέων έτσι ώστε η Πάτρα να γίνει- επιτέλους- μια πόλη φιλική και προσβάσιμη από τα ΑμεΑ που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα σε ό,τι αφορά τη μετακίνησή τους, την προσβασιμότητα τους σε Υπηρεσίες  αλλά και το σεβασμό της ιδιαιτερότητάς τους στους χώρους δουλειάς και όλες τις άλλες εκφάνσεις του βίου τους.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείται με την Άμεση λήψη μέτρων (κορίνες, κώνους, αστυνόμευση κλπ) στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου με στόχο την μείωση των ατυχημάτων ;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρίες και κύριοι βουλευτές,    Προσέρχομαι σήμερα στη Βουλή με σύνθεση αναγκαστικά ολιγομελή, όπως το επιβάλλουν οι καιροί, για να καταθέσω έναν πρώτο απολογισμό 30 ημερών μάχης . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

    Ο επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη», Νίκος Παπαδημάτος προχώρησε στην εξής τοποθέτηση, με αφορμή την κατανόηση που πρέπει να υπάρξει από την πλευρά των συμπολιτών μας . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην παραλαβή τεσσάρων πυροσβεστικών οχημάτων νέου τύπου παραβρέθηκε την Τετάρτη 1 Απριλίου 2020, ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, μαζί με τον Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Συστάθηκε το ενδεκαμελές Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας (ΠΣΕΚ), το οποίο ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, που ενέκρινε κατά πλειοψηφία την εισήγηση του Α . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

    Ο επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη», Νίκος Παπαδημάτος προχώρησε στην εξής τοποθέτηση, με αφορμή την κατανόηση που πρέπει να υπάρξει από την πλευρά των συμπολιτών μας στα μέτρα ασφαλείας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην παραλαβή τεσσάρων πυροσβεστικών οχημάτων νέου τύπου παραβρέθηκε την Τετάρτη 1 Απριλίου 2020, ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, μαζί με τον Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Συστάθηκε το ενδεκαμελές Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας (ΠΣΕΚ), το οποίο ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, που ενέκρινε κατά πλειοψηφία την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Επι
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search