ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Μέτρα στήριξης ζητά η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων μετά την ματαίωση του καρναβαλιού

Μετά την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην χώρα μας τα Υπουργεία Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών προχώρησαν χθες στην έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η οποία λαμβάνοντας υπόψιν τα κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού διάδοσης του κορωνοϊού και εξαιτίας του άμεσου κινδύνου για την δημόσια υγεία, αναστέλλει τις καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη την χώρα.

Αυτή η απόφαση καταλαβαίνουμε ότι ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη την απειλή για την δημόσια υγεία και την στηρίζουμε. Η ίδια απόφαση όμως δημιουργεί σοβαρά οικονομικά προβλήματα στους επαγγελματίες των πόλεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων όπου ματαιώθηκαν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις. Οι επαγγελματίες αυτοί είχαν επενδύσει σε αυτές τις εκδηλώσεις και είχαν προχωρήσει σε παραγγελίες για να καλύψουν τις ανάγκες που θα προέκυπταν. Το καρναβάλι είναι ένας θεσμός από τον οποίο ζουν πάρα πολλές επαγγελματικές δραστηριότητες. Προσφέρει μία ισχυρή οικονομική ανάσα στις πόλεις που διοργανώνεται και στηρίζει χιλιάδες επαγγελματίες και εργαζόμενους. Αυτή την στιγμή προμήθειες σε τρόφιμα θα πεταχτούν και οι επενδύσεις που έγιναν γι’ αυτό το τριήμερο θα χαθούν. Αυτό θα επιφέρει οικονομική δυσπραγία και στις εμπορικές επιχειρήσεις και θα δυσχεράνει το ήδη κακό οικονομικό κλίμα.

Η Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία θα πρέπει άμεσα να λάβουν μέτρα στήριξης των επαγγελματιών για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων που θα προκύψουν από την αναστολή των καρναβαλικών εκδηλώσεων.
Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης προτείνει τα εξής μέτρα στήριξης για να επουλωθούν κατά το δυνατόν περισσότερο οι οικονομικές απώλειες:
Αναστολή πληρωμών προς το Δημόσιο για έξι μήνες (καταβολή ΦΠΑ, ρυθμίσεις χρεών προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία).

Αναστολή υποχρεώσεων καταβολής δόσεων προς τις Τράπεζες για έξι μήνες.
Αναστολή πληρωμής ρυθμίσεων και αναστολή πληρωμής για έξι μήνες για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Εφαρμογή του προγράμματος Business Recovery από την ημερομηνία έκδοσης της υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ 13776/27.02.20) μέχρι και έξι μήνες μετά.

Εκ της Ομοσπονδίας

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημερωτικά e-mail σε 136.673 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στη διασύνδεση ταμειακής μηχανής με POS, απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.  . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον Πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ο 17χρονος μαθητής δείχνει στην κάμερα του LIVE NEWS το χέρι που ήρθε σε επαφή με το γυμνό καλώδιο. Εξηγεί πώς τον χτύπησε το ρεύμα μέσα στο σχολείο του στη Πάτρα και φαίνεται να . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες η κα Κωνσταντοπούλου μίλησε για ψέματα από την πλευρά του Κωνσταντίνου Τασούλα. «Μην ακούτε τα ψέματα του κ. Τασούλα. Μονομερώς ο Πρόεδ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζοντας τις επαφές του με κυβερνητικά στελέχη, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας,Φωκίων Ζαΐμης, συναντήθηκε με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και ΠολιτικήςΠροστασίας, Βασίλη Κικίλια.Η συνάντηση πραγμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
Image
Image

Search