ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η Μητρόπολη Ηλείας και Δήμοι Πύργου και Πηνειού, στηρίζουν οικονομικά αδύναμους

 

  Μια πολύ ουσιαστική  επίσκεψη στα γραφεία της Ιερός Μητρόπολης Ηλείας πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη το πρωί στο Πύργο. Οι δήμαρχοι Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος και Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος μετά από σύσκεψη με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό συναποφάσισαν την οικονομική στήριξη αδυνάτων και οικονομικά ευάλωτων δημοτών και των δύο δήμων.

   Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Γερμανός τόνισε με δήλωση του: " Πραγματοποιήσαμε σύσκεψη με τους δημάρχους των δύο πόλεων και αποφασίσαμε να βοηθήσουμε όσους δεν μπορούν να βγουν να ψωνίσουν, όσους έχουν οικονομική δυσκολία και όσους έχουν μια ανάγκη, ακόμα και για ένα φάρμακο. Θα διαθέσουμε ένα ταμείο γι αυτό το σκοπό"

  Ο Δήμαρχος Πύργου δήλωσε : "Θέλουμε να δώσουμε μια σημαντική βοήθεια στους συμπολίτες μας που βιώνουν το κίνδυνο της πρωτόγνωρης πανδημίας του νέου κορονοϊόυ.  Η Μητρόπολη Ηλείας είναι διαχρονικά  ένας θεσμός με πρωταγωνιστικό ρόλο στη κοινωνική πολιτική του τόπου μας. Τα άμεσα και σημαντικά αποτελέσματα της διαλογική συζήτησης με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας μας δίνουν τις προϋποθέσεις από κοινού να δώσουμε  άμεση βοήθεια στους αναξιοπαθούντες και σ αυτούς που το βιώνουν πιο δύσκολα,, από κάποιους άλλους συμπολίτες μας. Όλοι μας θα πρέπει να αποδείξουμε το μεγαλείο ψυχής, γιατί είμαστε όλοι, στον ίδιο παρανομαστή της κοινής απειλής."

   Ο Δήμαρχος Πηνειού με τη σειρά του ανέφερε: " Η εκκλησία είναι πάντα κοντά στον άνθρωπο εκτελώντας το καθήκον της. Οι δημοτικές αρχές πασχίζουν από τη πλευρά τους στην αντιμετώπιση σοβαρών ζητημάτων που πλήττουν τους ανθρώπους που δοκιμάζονται περισσότερο από το καθένα. Ο Σεβασμιότατος κ.κ. Γερμανός από το 1981 που έχει αναλάβει την αρχιερατεία της Μητρόπολης Ηλείας δείχνει το καλό του εαυτό και είναι δίπλα στον άνθρωπο και τη κοινωνία. Τον ευχαριστούμε για την προσφορά του, τόσο εγώ όσο και οι δημότες του δήμου Πηνειού για την άμεση ανταπόκριση του. Είμαστε σίγουροι πως η δοκιμασία αυτή, με την ευλογία του και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου -που θα φέρει τη καλή είδηση -  θα είναι πολύ γρήγορη και θα ευλογούμε εν ετησίως το θεό"  

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή  – Καθηγητή κ. Κώστα Μάρκου προς τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης,για τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη σε βάρος Δικαστικής Λειτουργού που ερευνά το σ . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Μεσσάτιδας, Παραλίας και Βραχνεΐκων του Δήμου Πατρέων, Αναστασία Τογιοπούλου, απέστειλε στους Αντιπεριφερειάρχες Υποδομών και Έργων Αθανάσιο Μαυρο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΔΕΣΦΑ έβγαλε σε δημόσια διαβούλευση την Τρίτη 14 Ιουλίου και έως την Τρίτη 4 Αυγούστου 2020, το νέο δεκαετές σχέδιο Προγράμματος Ανάπτυξης 2021-2030, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσημη ενημέρωση προς την αντιπολίτευση για τη «μυστική συνάντηση» με Τουρκία και Γερμανία ζητεί ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, δηλώνοντας πως «η κατόπιν εορτής τριμερής . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΔΕΣΦΑ έβγαλε σε δημόσια διαβούλευση την Τρίτη 14 Ιουλίου και έως την Τρίτη 4 Αυγούστου 2020, το νέο δεκαετές σχέδιο Προγράμματος Ανάπτυξης 2021-2030, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται δύο νέα έργα επέκτα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθησαν χθες (14 Ιουλίου 2020) στο αεροδρόμιο του Ακτίου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ακτίου - Βόνιτσας, δεκατρείς αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Δέκα χρόνια είχε να σφυρίξει το τρένο στην περιοχή της Αχαΐας. Από σήμερα επιστρέφει, μοντέρνο, σύγχρονο, γρήγορο. Η νέα διπλή σιδηροδρομική γραμμή Κιάτου – Αιγίου, «σπάει» τη σιδηροδρομική απομόνωση
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search