ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΟΝΝΕΔ Αχαΐας: Γινόμαστε εθελοντές – Νοιαζόμαστε για τους συνανθρώπους μας.

Το τελευταίο διάστημα η πανδημία που έχει επιφέρει ο ιός COVID-19, έχει φέρει τη χώρα μας και τους συμπολίτες μας σε πρωτοφανείς καταστάσεις. Οι καταστάσεις αυτές απαιτούν ψυχραιμία, υπομονή και ομοψυχία. Ωστόσο, είναι στο χέρι μας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί αυτή τη δύσκολη δοκιμασία, βγαίνοντας στο τέλος ακόμα πιο δυνατοί.

Σαν ΟΝΝΕΔ Αχαΐας καλούμε τα μέλη μας αλλά και όλους τους νέους και όλες τις νέες του τόπου μας να συνδράμουν ενεργά στην αντιμετώπιση των καθημερινών δυσκολιών που έχουν προκύψει συμμετέχοντας εθελοντικά και αναδεικνύοντας το κοινωνικό μας πρόσωπο.

Πρωταρχικής σημασίας ζήτημα, είναι να δώσουμε όλοι αίμα! Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για τους συνανθρώπους μας και γι’ αυτό καλούμε όλους όσους μπορούν να δώσουν αίμα. Οι ελλείψεις είναι μεγάλες και στεκόμαστε αρωγοί στο πλευρό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο κάλεσμα που έχει απευθύνει για εθελοντική αιμοδοσία. Αφιερώνοντας λίγο από το χρόνο μας, μπορούμε να σώσουμε ζωές! Κάθε σταγόνα αίμα είναι πολύτιμη! Καθημερινά (και τα Σαββατοκύριακα) 9.30 – 13.30 και Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 17:30 – 20:30 η κινητή μονάδα αιμοδοσίας βρίσκεται στην πλατεία Γεωργίου Β.
 
Ακόμα, είναι πολύ σημαντικό να μεριμνήσουμε για τις ευπαθείς ομάδες και τους συμπολίτες μας που δεν μπορούν να προμηθευτούν τα απαραίτητα αγαθά και είδη πρώτης ανάγκης. Καλούμε όλους να συμμετέχουν εθελοντικά στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι" για την κάλυψη των αναγκών των αδύναμων συμπολιτών μας. Τα στοιχεία των ατόμων που δηλώνουν το ενδιαφέρον τους αποστέλλονται στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και έπειτα ενημερώνονται από τους υπεύθυνους του εκάστοτε Δήμου. Άκρως ενθαρρυντικά είναι και τα πρώτα μηνύματα γι’ αυτή την εθελοντική προσφορά, καθώς 1237 συμπολίτες μας εξέφρασαν άμεσα την προθυμία τους στην ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας με τα 2/3 από αυτούς είναι κάτω των 29 ετών.

Τέλος, καλούμε όλους όσους έχουν εκπαίδευση ή εμπειρία και μπορούν να βοηθήσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να δηλώσουν την προθυμία τους για εθελοντική προσφορά στην πλατφόρμα ethelontes.gov.gr. Η πλατφόρμα αυτή δεν απευθύνεται μόνο σε γιατρούς, νοσηλευτές και άτομα αντίστοιχων ιδιοτήτων ή φοιτητών, αλλά και σε άτομα που θέλουν να προσφέρουν εθελοντικά με κάθε δυνατό τρόπο.

Στις δύσκολες αυτές ώρες νοιαζόμαστε για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και στηρίζουμε τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού! Όσοι από την άλλη δεν μπορούμε να γίνουμε εθελοντές, μένουμε σπίτι προστατεύοντας έτσι με τον δικό μας τρόπο τους ευάλωτους συμπολίτες μας, τα άτομα που αγαπάμε, αλλά και τους εαυτούς μας! Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, δεν χωρά η πολιτική αντιπαράθεση αλλά η κοινωνική ευαισθησία και ευσυνειδησία!

Ας γίνουμε όλοι εθελοντές!

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αποπνικτική παραμένει η ατμόσφαιρα στην Πάτρα, με την σκόνη να έχει απομονώσει την πόλη, αφού ο ορίζοντας είναι τελείως κλειστός και χάθηκαν στην κυριολεξία, η Ναύπακτος, η Παλιοβο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μία τεράστια τρύπα, έχει ανοίξει στο οδόστρωμα στην συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Κουμανιώτη στην Πάτρα. Μάλιστα ένα σήμα στην τεράστια λακούβα, προειδοποιεί τους οδηγούς και τ . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χριστίνα Πετροπούλου, “ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ”, Μνήμη Συγγένεια Ταυτότητα στο Γκαλλιτσιανό της Καλαβρίας, Επίκεντρο, Θεσσαλονίκη 2023. Επειδή ακόμα και σήμερα πολλοί ίσως να έχ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μία τεράστια τρύπα, έχει ανοίξει στο οδόστρωμα στην συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Κουμανιώτη στην Πάτρα. Μάλιστα ένα σήμα στην τεράστια λακούβα, προειδοποιεί τους οδηγούς και τους πεζούς για τον κ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από το Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου & ΝΠΙΔ Ν. Αχαΐας ανακοινώνονται τα εξής: Το Κλαδικό Σωματείο Στην Ιδιωτική Υγεία – Πρόνοια – Ειδική Αγωγή χαιρετίζει όλους τους σ
Image
Image

Search