ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Eιδικευόμενοι Γιατροί ΕΣΥ Αχαΐας: «Aκούστε τις καταγγελίες των υγειονομικών για ελλείψεις»

 

 

Κανένας δημόσιος διάλογος δεν ευδοκιμεί εάν εκ των προτέρων δεν καθιερωθούν τα όρια, οι παραδοχές της συζήτησης.

 

Λοιπόν, ένα συνδικαλιστικό σωματείο δεν είναι πολιτικό κόμμα, δεν συμπολιτεύεται ούτε αντιπολιτεύεται και δεν είναι επιστημονικό όργανο.

 

Τα συνδικαλιστικά σωματεία έχουν ως μοναδικό σκοπό την προστασία και την προώθηση των εργασιακών δικαιωμάτων των μελών του.

 

Εάν αυτές οι παραδοχές είναι αποδεκτές, μπορούμε να ξεκινήσουμε την συζήτηση για το επίκαιρο θέμα του κορωνοιού και της αντιμετώπισης της πανδημίας του στην χώρα μας.

 

Γιατί πρέπει «να αναλογιστούμε τώρα» και όχι «να λογαριαστούμε μετά»;

 

Εάν  θέλουμε όλες οι υγειονομικές μονάδες και το προσωπικό του ιδιωτικού τομέα Υγείας, να ριχτούν στην μάχη του κορωνοιού, γιατί το Ε.Σ.Υ. να είναι, όπως τώρα, κρατικό και όχι απλά Δημόσιο; Στο Δημόσιο Ε.Σ.Υ η Πολιτεία είναι ο Στρατηγός και ο ιδιωτικός τομέας είναι μέτοχος με τους όρους που θέτει ο Στρατηγός.

 

Σ’ ένα Δημόσιο Ε.Σ.Υ. οφείλουμε ν’ αναλογιστούμε γιατί ο μοριακός έλεγχος έχει τέτοιες αποκλίσεις τιμών μεταξύ των ιδιωτικών εργαστηρίων, τη στιγμή που όλες οι αναλύσεις τελικά γίνονται στα τρία κρατικά εργαστήρια;

 

Σ’ ένα Δημόσιο Ε.Σ.Υ., πρέπει να απορούμε, γιατί βρίσκουν αντιδραστήρια τα ιδιωτικά εργαστήρια και όχι τα δημόσια.

 

Το υπάρχον Ε.Σ.Υ., πριν στραφεί στους εθελοντές συνταξιούχους υγειονομικούς, να  αναλογιστεί τις εφεδρείες που έχει «στα μετόπισθεν».

 

Το σημερινό Ε.Σ.Υ., να αναλογιστεί, με την εικόνα ερήμωσης στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, εάν θα επαναπροσδιορίσει την λειτουργία τους με κεντρικές οδηγίες; Το επείγον περιστατικό παραμένει επείγον και στην κρίση. Προφανώς οι πολίτες χρησιμοποιούσαν τα ΤΕΠ, στην συντριπτική πλειοψηφία τους, «για ψύλλου πήδημα».

 

Το κρατικό Ε.Σ.Υ., να αναλογιστεί, τα λάθη που έγιναν μέχρι τώρα στην αντιμετώπιση του κορωνοιού, είτε αυτά έγιναν από τις ΔΥΠΕ, τις διοικήσεις των νοσοκομείων και τους υγειονομικούς, ώστε να μην επαναληφθούν.

 

Οι υπάρχουσες διοικήσεις του Ε.Σ.Υ., να αναλογιστούν τις καταγγελίες των υγειονομικών για ελλιπή μέτρα προστασίας. Να απαντήσουν με γεγονότα και δεδομένα ώστε να μην διαδίδεται ο φόβος μεταξύ των υγειονομικών.

 

Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα έχει μέχρι στιγμής θετικό απολογισμό στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

 

Ας γίνουμε οπαδοί του «#Τωρα θα_αναλογιστουμε» για να μην επιτρέψουμε το σύνθημα «#Μετα_θα_λογαριαστούμε» να γίνει «#Οι Εμείς ή Εσείς» που θα διαλύσει όλα όσα έχουμε πετύχει μέχρι τώρα και σαν κοινωνία και σαν Ε.Σ.Υ.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη την οποία κατηγορεί ότι βρίσκεται σε υπηρεσία σκοπιμοτήτων με αφορμή την στάση που κρατάει απέναντι στον ΧΥΤΑ της Πάτρας, έκανε ο Ανδρέας Φούρας. Αναλυτικά . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κινητοποιήσεις ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας προγραμματίζει η ΟΛΜΕ, στις οποίες περιλαμβάνεται συλλαλητήριο και 24ωρη απεργία. Τελικές αποφάσεις θα . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με πυροβολισμούς δέχθηκε ένας άνδρας στη Βούλα ο οποίος εξέπνευσε. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στην οδό Δωδεκανήσου, στην Βούλα, πολύ κοντά στο Ασκληπιείο, ένας άνδ . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Συνελήφθη πριν από λίγο ο αστυνομικός Derek Chauvin, ο οποίος σκότωσε τον George Floyd στη Μινεάπολη. Αυτό είναι και το αίτημα των διαδηλωτών τόσο στη Μινεσότα αλλά και σε τουλάχι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη την οποία κατηγορεί ότι βρίσκεται σε υπηρεσία σκοπιμοτήτων με αφορμή την στάση που κρατάει απέναντι στον ΧΥΤΑ της Πάτρας, έκανε ο Ανδρέας Φούρας. Αναλυτικά ο τέως Δήμαρχος Πατρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την Γέφυρα στην Καλόγρια του Δήμου Δυτικής Αχαΐας επισκέφθηκαν σήμερα Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Αχ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Τα μέτρα προστασίας στις λαϊκές αγορές έχουν ατονήσει. Από τη μία η ζέστη , από την άλλη το γεγονός ότι βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο σε συνδυασμό με τ ότι  μειώθηκαν  τα κρούσματα κορωνoιού έχουν φ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search