ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Eιδικευόμενοι Γιατροί ΕΣΥ Αχαΐας: «Aκούστε τις καταγγελίες των υγειονομικών για ελλείψεις»

 

 

Κανένας δημόσιος διάλογος δεν ευδοκιμεί εάν εκ των προτέρων δεν καθιερωθούν τα όρια, οι παραδοχές της συζήτησης.

 

Λοιπόν, ένα συνδικαλιστικό σωματείο δεν είναι πολιτικό κόμμα, δεν συμπολιτεύεται ούτε αντιπολιτεύεται και δεν είναι επιστημονικό όργανο.

 

Τα συνδικαλιστικά σωματεία έχουν ως μοναδικό σκοπό την προστασία και την προώθηση των εργασιακών δικαιωμάτων των μελών του.

 

Εάν αυτές οι παραδοχές είναι αποδεκτές, μπορούμε να ξεκινήσουμε την συζήτηση για το επίκαιρο θέμα του κορωνοιού και της αντιμετώπισης της πανδημίας του στην χώρα μας.

 

Γιατί πρέπει «να αναλογιστούμε τώρα» και όχι «να λογαριαστούμε μετά»;

 

Εάν  θέλουμε όλες οι υγειονομικές μονάδες και το προσωπικό του ιδιωτικού τομέα Υγείας, να ριχτούν στην μάχη του κορωνοιού, γιατί το Ε.Σ.Υ. να είναι, όπως τώρα, κρατικό και όχι απλά Δημόσιο; Στο Δημόσιο Ε.Σ.Υ η Πολιτεία είναι ο Στρατηγός και ο ιδιωτικός τομέας είναι μέτοχος με τους όρους που θέτει ο Στρατηγός.

 

Σ’ ένα Δημόσιο Ε.Σ.Υ. οφείλουμε ν’ αναλογιστούμε γιατί ο μοριακός έλεγχος έχει τέτοιες αποκλίσεις τιμών μεταξύ των ιδιωτικών εργαστηρίων, τη στιγμή που όλες οι αναλύσεις τελικά γίνονται στα τρία κρατικά εργαστήρια;

 

Σ’ ένα Δημόσιο Ε.Σ.Υ., πρέπει να απορούμε, γιατί βρίσκουν αντιδραστήρια τα ιδιωτικά εργαστήρια και όχι τα δημόσια.

 

Το υπάρχον Ε.Σ.Υ., πριν στραφεί στους εθελοντές συνταξιούχους υγειονομικούς, να  αναλογιστεί τις εφεδρείες που έχει «στα μετόπισθεν».

 

Το σημερινό Ε.Σ.Υ., να αναλογιστεί, με την εικόνα ερήμωσης στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, εάν θα επαναπροσδιορίσει την λειτουργία τους με κεντρικές οδηγίες; Το επείγον περιστατικό παραμένει επείγον και στην κρίση. Προφανώς οι πολίτες χρησιμοποιούσαν τα ΤΕΠ, στην συντριπτική πλειοψηφία τους, «για ψύλλου πήδημα».

 

Το κρατικό Ε.Σ.Υ., να αναλογιστεί, τα λάθη που έγιναν μέχρι τώρα στην αντιμετώπιση του κορωνοιού, είτε αυτά έγιναν από τις ΔΥΠΕ, τις διοικήσεις των νοσοκομείων και τους υγειονομικούς, ώστε να μην επαναληφθούν.

 

Οι υπάρχουσες διοικήσεις του Ε.Σ.Υ., να αναλογιστούν τις καταγγελίες των υγειονομικών για ελλιπή μέτρα προστασίας. Να απαντήσουν με γεγονότα και δεδομένα ώστε να μην διαδίδεται ο φόβος μεταξύ των υγειονομικών.

 

Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα έχει μέχρι στιγμής θετικό απολογισμό στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

 

Ας γίνουμε οπαδοί του «#Τωρα θα_αναλογιστουμε» για να μην επιτρέψουμε το σύνθημα «#Μετα_θα_λογαριαστούμε» να γίνει «#Οι Εμείς ή Εσείς» που θα διαλύσει όλα όσα έχουμε πετύχει μέχρι τώρα και σαν κοινωνία και σαν Ε.Σ.Υ.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την παράταση των προθεσμιών δηλώσεων εκμισθωτών ακινήτων, καθώς και των δηλώσεων Covid Μαρτίου έως και Αυγούστου για διορθώσεις λαθών ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Τον γύρο του κόσμου έχει κάνει η ηρωική κίνηση ενός αστυνομικού, o οποίος εντόπισε δύο κλέφτες πάνω σε μηχανάκι και όρμησε πάνω τους για να τους σταματήσει. Οι δύο κλέφτες είχαν μό . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε σήμερα η λειτουργία της ιστοσελίδας του προγράμματος «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://exoikonomo2020.gov.gr.   Στις σχετικές ενότητες οι ενδιαφερ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Χαμηλά η Αχαϊα σε κρούσματα σήμερα καθώς περιορίστηκαν στα 13. Υπάρχουν όμως περιοχές με υψηλούς δείκτες στη μετάδοση της Covid . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Aπό την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και στην υδροπ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Προληπτική απολύμανση στο δημοτικό σχολείο του Σκοροχωρίου πραγματοποίησε πρόσφατα η Πολιτική Προστασία του Δήμου Πύργου, παρουσία του προέδρου της Πρωτοβάθμιας σχολικής Επιτροπής Παιδείας κ. Μαρίνη Α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Μετά την απαλλοτρίωση του οικοπέδου που βρίσκεται μεταξύ του 1ου Νεκροταφείου, των σχολικών συγκροτημάτων της Ανθούπολης και της Τροχαίας, και την καταβολή από τον Δήμο του ορισθέντος ποσού, ο ενοικ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search