ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

«Τι οφείλει να κάνει ο Δήμος για την πόλη»

Της
Ασπασίας Ρηγοπούλου*

 
Διαβάσαμε προ ημερών στον τοπικό τύπο ότι η Πάτρα θα αποκτήσει επτά νέους πεζόδρομους. Τουλάχιστον αυτό προβλέπει η απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πατρέων. Οι πεζοδρομήσεις εντάσσονται στο έργο της ολοκληρωμένης αστικής ανάπτυξης του ιστορικού κέντρου και της ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς της Πάτρας.
Η είδηση μας χαροποίησε ιδιαίτερα και μάλιστα ήρθε σε μία περίοδο που η κοινωνία συζητάει έντονα το θέμα αυτό. Η περίοδος της πανδημικής καραντίνας, στη διάρκεια της οποίας οι πολίτες βγήκαν στους δρόμους και περπάτησαν, εξερεύνησαν σημεία της πόλης από τα οποία ενδεχομένως να μην είχαν περάσει ποτέ προηγουμένως, ανέδειξε την ανάγκη δημιουργίας χώρων περιπάτου. Η σύνδεση του ιστορικού κέντρου της πόλης με πεζόδρομους θα καλύψει αυτή την ανάγκη και παράλληλα θα αναδείξει τα θρησκευτικά και ιστορικά μνημεία της πόλης μας.
Μία περιοχή δε που οφείλει ο Δήμος να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα είναι η περιοχή του Κάστρου και όλη η παλιά Πάτρα. Στην περιοχή αυτή κρύβεται ένας μικρός θησαυρός που η περιοχή μας δεν έχει αξιοποιήσει. Τα γραφικά σκαλάκια και τα στενά δρομάκια που απλώνονται σε όλο αυτό το τμήμα της πόλης με τη μελετημένη αποκατάστασή τους, το σωστό φωτισμό και τη συντήρησή τους θα μπορούσαν να αποτελέσουν χώρο τουριστικής προσέλκυσης. Αλλά και για εμάς τους μόνιμους κατοίκους της Πάτρας μία ευχάριστη επιλογή για τον περίπατό μας. 
Η Πάτρα είναι πλούσια σε φυσικά χαρίσματα αλλά δυστυχώς τα σκεπάζει ένα πέπλο μιζέριας. Αυτό πρέπει να το τραβήξουμε και να φωτιστούν όλες οι χάρες της πόλης μας. Η δρομολόγηση της αξιοποίησης και ανάδειξης του παραλιακού μετώπου θα πρέπει να συνδυαστεί με όλες αυτέ στις παρεμβάσεις στο κέντρο της Πάτρας. 
Και μην ξεχνάμε την ανάγκη δημιουργίας ενός ποδηλατόδρομου. Μάι ανάγκη η οποία επίσης αναδείχτηκε σε έντονο βαθμό την περίοδο της καραντίνας. Συμπολίτες όλων των ηλικιών έβγαλαν τα ποδήλατα από τις αποθήκες και ξεχύθηκαν στους δρόμους που είχαν αδειάσει από τα οχήματα. Ο ποδηλατόδρομος θα συμβάλλει και στην ανακούφιση του κυκλοφοριακού καθώς η ασφαλής χρήση του ποδηλάτου θα δώσει τη δυνατότητα επιλογής για τις μετακινήσεις, του ποδηλάτου. 
Όλα τα παραπάνω θα συμβάλλουν καθοριστικά στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας. Κι αυτό είναι το ζητούμενο στις μέρες μας. Να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας.        

* Η Ασπασία Ρηγοπούλου είναι γιατρός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας και διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

    Η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.- Παράρτημα Δυτ. Ελλάδας) καταδικάζει την αιματηρή επίθεση που δέχτηκαν τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 2 . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλαδική δημοσκόπηση πραγματοποίησε ο σταθμός Alpha σε συνεργασία με την εταιρεία Marc και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού το απόγευμα της Τετάρτης 15 Ιου . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζονται τα εξής: "Οι 111 εργαζόμενοι που προσελήφθησαν μέσω της κοινωφελούς εργασίας (Δημόσια Πρόσκληση ΟΑΕΔ 3/2019, 8.933 θέσεις πλήρους απασχόλησης) και . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώθηκαν τα νέα στοιχεία για τις εξελίξεις με την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας. Όπως γνωστοποίησε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Τετάρτης, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 27 νέ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζονται τα εξής: "Οι 111 εργαζόμενοι που προσελήφθησαν μέσω της κοινωφελούς εργασίας (Δημόσια Πρόσκληση ΟΑΕΔ 3/2019, 8.933 θέσεις πλήρους απασχόλησης) και είχαν επιστρέψει στι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επιστολή ανακοίνωσης αποχώρησης από το ΜέΡΑ25 Αχαΐας εξέδωσαν δυο κομματικά στελέχη εξηγώντας εκτενώς του λόγους της κίνησης τους αυτής. Πρόκειται για τους Περικλή ( Άλκης ) Φλωρόπουλο, Πρώην Συντονισ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Φόβο και ανησυχία προκαλεί η μαρτυρία του δημοτικού συμβούλου, προέδρου του ΝΑΟΚ και του ελαιουργικού σν/σμού της Κάτω Παναγιάς του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, κ. Αντώνη Σοφιανού..   Ο κ. Σοφιανός
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search