ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Δείξτε σεβασμό στους 11 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΠ

 

 Tου Γρηγόρη Αλεξόπουλου, επικεφαλής δημοτικής παράταξης «Πρωτεύουσα Ξανά»

Για πάνω από δυόμιση μήνες το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΠ αδυνατεί  να συνεδριάσει όχι μόνο δια ζώσης αλλά και μέσω τηλεδιάσκεψης, με αποτέλεσμα να ακολουθείται η διαδικασία των δια περιφοράς συνεδριάσεων και της επικοινωνίας μέσω email, η οποία είναι προσβλητική για το Όργανο και σαφώς προβληματική ακόμη και όταν πρόκειται για θέματα αμιγώς διαδικαστικά.

Το πρωτοφανές ωστόσο είναι ότι την ίδια ώρα που η διαδικασία των συνεδριάσεων πάσχει, εισάγονται προς συζήτηση ξαφνικά και προ ημερησίας διατάξεως, σοβαρά θέματα όπως εν προκειμένω αυτό που αφορά την τύχη των 11 εργαζομένων με συμβάσεις αορίστου χρόνου στη ΔΕΥΑΠ. Πρόκειται για εργαζόμενους που εδώ και ενάμιση χρόνο είναι όμηροι μιας ιδιάζουσας κατάστασης η οποία συνίσταται στο γεγονός ότι παραμένουν απλήρωτοι, ενώ η ΔΕΥΑΠ καταβάλλει για αυτούς μόνο τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Στην τελευταία συνεδρίαση μάλιστα το πολύ σοβαρό αυτό θέμα που αφορά τη ζωή  των εργαζομένων και των οικογενειών τους, μπήκε αιφνιδιαστικά προ ημερησίας διατάξεως, γεγονός που καταδεικνύει τη διάθεση της Διοίκησης της ΔΕΥΑΠ να παρατείνει την αγωνία τους και την άρνηση των εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής να έρθουν ενώπιος ενωπίω μαζί τους.

Ούτε καν ως θέμα της τακτικής συνεδρίασης δεν αντιμετωπίζει την ομηρία των εργαζομένων η Διοίκηση της ΔΕΥΑΠ.

Κατόπιν τούτων  ο εκπρόσωπος της παράταξης «Πρωτεύουσα ξανά!» Ναπολέων Τριανταφυλλόπουλος, αποχώρησε από τη δια περιφοράς  συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΠ σε ένδειξη διαμαρτυρίας καταγγέλλοντας τις ακολουθούμενες διαδικασίες σε σχέση με τους εργαζομένους και τον ευτελισμό των συνεδριάσεων.

Η παράταξη «Πρωτεύουσα ξανά!» ζητά την δια ζώσης συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΠ για το θέμα παρουσία και των έντεκα εργαζομένων  που βρίσκονται σε άθλια οικονομική κατάσταση και τη ζωή των οποίων αφορούν οι αποφάσεις που λαμβάνονται. Είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να τους δοθεί η δυνατότητα να τοποθετηθούν. 

Όπως αυτονόητο είναι ότι το θέμα αυτό λόγω της σοβαρότητάς του, θα πρέπει να έρθει προς συζήτηση και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας.

 

 

 

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ύφεση 9% για την ελληνική οικονομία το 2020, εκτιμά η Κομισιόν στο πλαίσιο των εαρινών προβλέψεων, ενώ το 2021 το ελληνικό ΑΕΠ αναμένεται να παρουσιάσει αύξηση 6%.   Ειδικότερα, . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα Mybusiness support μέσω της οποίας οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες μπορούν να αποδεχθούν τα ποσά της επιστρεπτέας προκαταβολής που τους έχουν εγ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετά το ρεκόρ των 457.000 αιτήσεων δικαιούχων για το ενισχυμένο και διευρυμένο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού ΟΑΕΔ, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης π . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στοπ στις μεταθέσεις στα νησιά ζητούν οι λιμενικοί της Πάτρας με ανακοίνωσή τους: «Με το άνοιγμα των συνόρων την 01-07-2020 στην διακίνηση των επιβατών, το προσωπικό του Κ.Λ ΠΑΤΡΑ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στοπ στις μεταθέσεις στα νησιά ζητούν οι λιμενικοί της Πάτρας με ανακοίνωσή τους: «Με το άνοιγμα των συνόρων την 01-07-2020 στην διακίνηση των επιβατών, το προσωπικό του Κ.Λ ΠΑΤΡΑΣ επιφορτίστηκε με τ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Καραμπόλα οχημάτων σημειώθηκε πριν από λίγο στην Πάτρα.   Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο τροχαίο έχουν εμπλακεί πέντε οχήματα.   Το τροχαίο σημειώθηκε στη νέα εθνική οδό Πατρών - Αθηνών στ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πολυπρόσωπη αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης «σπιράλ» επισκέφτηκε το Ακταίο, την Τετάρτη 6 Ιουλίου, και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί αρμοδίως για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search