ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Χωρισμός. Η επόμενή σου μέρα

Πολλοί από εμάς είχαμε ερωτικές ή συζυγικές σχέσεις που δεν προχώρησαν στο μέλλον. Τους λόγους τους ξέρει μόνο το ζευγάρι. Πέρα από αυτό που έβλεπαν οι γύρω τους, υπάρχουν και σημεία σε μια σχέση που καθιστούν αδύνατη την περιγραφή της απόφασης του χωρισμού. Οι λόγοι που δεν προχωράει μια σχέση, διαφορετικοί και πολυδιάστατοι κάθε φορά. Χώρια ότι έχουμε να κάνουμε με συναισθήματα, το πως νιώθουμε και εκεί τα πράγματα περιπλέκονται.

Ακόμα και σε δύσκολους χωρισμούς, όπου μόνο ο ένας από τους δυο, ήθελε να χωρίσει, τα πράγματα, οι καταστάσεις και τα συναισθήματα μπορούν να γίνουν δυσβάστακτα, πολύ βαριά και πολύ τραγικά, με πολύ κλάμα και πολύ πόνο ψυχικό, συναισθηματικό.

Ποια είναι όμως η λύση; Πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από τα βαριά συναισθήματα και να προχωρήσουμε στο μέλλον;

Η λύση είναι να ασχοληθείς με τον εαυτό σου. Να κάνεις δουλειά με το μέσα σου. Αρχικά να δεις και αν μπορείς να καταγράψεις τα στοιχεία του άλλου ανθρώπου. Ποια προτερήματα είχε και τα θέλεις στην ζωή σου αλλά και ποια μειονεκτήματα είχε που δεν τα θέλεις στη ζωή σου. Να δεις σε ποιες καταστάσεις και συναισθήματα, τα λόγια του και οι πράξεις του, οι συμπεριφορές του και ο τρόπος που σε έκανε να νιώθεις δεν ταιριάζουν με αυτό που είσαι σήμερα. Ισως να χρειαστείς τη βοήθεια ενός ειδικού για όλα αυτά για να σε βοηθήσει στην αποδοχή της όλης αλήθειας.

Και θα καταλάβεις σύντομα ότι η πρώτη κατάσταση που θα πρέπει να αλλάξει είναι να απαλλαγείς από τον ερωτισμό που ένιωθες για τον άλλον. Δεν μπορείς πλέον να έχεις ερωτικά συναισθήματα ή εικόνες, που φτιάχνεις στο μυαλό σου, για τον άλλον. Μην ελκύεσαι. Δεν το χρειάζεσαι αυτό καθώς θα αντιληφθείς ότι δεν σου κάνει καλό. Θα βάζεις όρια στον εαυτό σου γιατί πλέον δεν θα σε αφορά αυτό το θέμα. Και έτσι δεν θα σε αφορά το τι κάνει γενικότερα στην ζωή του. Εάν είναι καλά ή δεν είναι, αν δουλεύει ή όχι, εάν περνάει όμορφα ή όχι, εάν έχει άλλον δεσμό ή όχι. Ολα αυτά δεν θα έχουν καμία σημασία ακόμα και εάν θα ήθελες εγωιστικά ή εξαρτητικά να ήσουν μαζί του. Αλλωστε δεν θα εισαι εκεί να τα μοιραστεί μαζί σου! Αρα ότι και εάν κάνει, δεν σου κάνει. Ετσι δεν θα ανοίγεις πόλεμο με τον εαυτό σου. Θα σταματήσεις να τον αναζητάς και να συγκρίνεσαι με τον άλλον άνθρωπο. Καθώς με την σύγκριση,αδικείς τον άλλον, αλλά κυρίως αδικείς τον εαυτό σου.

Εάν προχωρήσεις και απαλλαγείς από τον πρώην, από το τι κάνει σήμερα, θα πάψεις να προσπαθείς να καταλάβεις υπέραναλύοντας με τις σκέψεις σου, το τι έγινε στην σχέση σας. Θα βλέπεις μεγαλύτερο κομμάτι του ορίζοντα καθώς θα φεύγει η συναισθηματική θολούρα και βαθμιαία θα έχεις ήσυχη αναζωπύρωση της δικής σου πνευματικής επίγνωσης που θα σε κάνει να νιώθεις μια σιγουριά και ασφάλεια για το ποιος είναι ο εαυτός σου και το τι μπορείς να κάνεις στην ζωή σου από εδώ και πέρα. Σύμφωνα με τις δικές σου ανάγκες, επιθυμίες και όνειρα.

Οι ακραίες συγκινήσεις και η δραματοποίηση των καταστάσεων δεν βοηθούν στον νέο δρόμο που χαράζεις. Χρειάζεται συνειδητότητα, εγρήγορση και νέο σκοπό στο σήμερα, στην ζωή σου ώστε να προχωράς παρακάτω ακόμα και όταν παρεκκλίνεις. Και κάποια στιγμή θα συνειδητοποιησεις ότι αδιαφορείς και στέκεσαι απαθής απέναντι στον πρώην. Γιατί πλέον δεν σου χρειάζεται, δεν σου ταιριάζει και δεν τον θέλεις στην ζωή σου!

*Ο Νίκος Α. Παππάς είναι σύμβουλος Ψυχικής Υγείας.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός δεν μπορεί πια να δώσει απαντήσεις στις σημερινές συνθήκες της πολυδιάστατης κρίσης», οι κοινωνικές ανισότητες έχουν διευρυνθεί όσο ποτέ άλλοτε, όπω . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Μια έκρηξη που σημειώθηκε αργά το μεσημέρι του Σαββάτου, 08.08.2020, στο εργοστάσιο της Πυρκάλ στην Ελευσίνα, αποδείχθηκε φονική.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας άνδρας κατέ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνολικά 404 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης επιβλήθηκαν στη διάρκεια των 14.877 ελέγχων που πραγματοποίησαν χθες Παρασκευή οι υπηρεσίες της Ελληνι . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη αλλοδαπού για καταδικαστικές  αποφάσειςΣυνελήφθη, προχθές το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς τηςΥποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σεαστυνο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνολικά 404 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης επιβλήθηκαν στη διάρκεια των 14.877 ελέγχων που πραγματοποίησαν χθες Παρασκευή οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για τ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση  Εκπροσώπων Εργαζομένων Κοινωφελούς Εργασίας Πολιτικά παιχνίδια διακρίσεις και ψεύτικες υποσχέσεις στις πλάτες εργαζομένων του Δήμου Πατρέων.Στα πλαίσια του διαρκούς αγώνα μας για εργασία,
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εκτροπή οχήματος σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Κανελλοπούλου στο ύψος της ΝΕΟ Πατρών- Αθηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες ΙΧ ανετράπη χωρίς ωστόσο να τραυματιστείο ο οδηγός, ο οποίος απεγκλωβίστ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search