ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Χτύπημα σε δικαιώματα και ελευθερίες

Το Σύνταγμα κατοχυρώνει το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη της χώρας αυτής στην συνάθροιση. Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις δημόσιες συναθροίσεις έρχεται να επιβάλλει περιορισμούς και απαγορεύσεις στο δικαίωμα αυτό.

Σκοπός του δεν είναι η διευκόλυνση της πρόσβασης των καταναλωτών στα εμπορικά κέντρα των πόλεων, αλλά η αποτροπή και καταστολή των κοινωνικών αντιδράσεων. Η αγορά όμως, δεν κινείται με απαγορεύσεις, αλλά με την ύπαρξη διαθέσιμου εισοδήματος στους πολίτες για να μπορούν να καταναλώνουν και να ικανοποιούν τις ανάγκες τους.

Οι υποστηρικτές των απαγορεύσεων και της καταστολής επικαλούνται την διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής που προκαλούν οι διαδηλώσεις και οι διαμαρτυρίες. Σκόπιμα όμως ξεχνούν να αναφέρουν, ότι οι επιχειρήσεις οδηγούνται στα λουκέτα και στην οικονομική ασφυξία από την εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων οικονομικών πολιτικών, που έχει σαν αποτέλεσμα την φτωχοποίηση όλο και περισσότερων συμπολιτών μας.

Το πλαίσιο που δημιουργείται με το νομοσχέδιο αυτό λειτουργεί αποτρεπτικά, περιοριστικά και κατασταλτικά για τις διαδηλώσεις. Είναι ένα ξεκάθαρο χτύπημα κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών και αποσκοπεί στην αποτροπή εκδήλωσης κοινωνικών αντιδράσεων από την εφαρμογή των πολιτικών της κυβέρνησης. Ακόμα και η πιο μικρή κινητοποίηση τίθεται υπό έλεγχο. Η αστυνομία αποκτά αποφασιστικό ρόλο στην πραγματοποίηση οποιασδήποτε συγκέντρωσης και θεσπίζονται ποινές για διοργανωτές και συμμετέχοντες σε αυτές, γεγονός που τους καθιστά έρμαια σε ενδεχόμενες αυθαιρεσίες.

Η διεκδίκηση και η υπεράσπιση του δίκαιου όπως και η αντίσταση απέναντι στο άδικο, δεν μπορούν να μπουν στον γύψο. Απόσυρση του νομοσχεδίου άμεσα.

Του Κώστα Τηλιγάδα, γ.γ. Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Ο κατηγορούμενος πήρε αναβολή για να δικαστεί την επόμενη εβδομάδα και αφέθηκε ελεύθερος, με τον ίδιο να διατείνεται ότι είναι αθώος.  Με την αυτόφωρη διαδικασία και με την . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 19 Ιουνίου προσδιορίστηκε ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου η δίκη των 11 εκλεγμένων με τους «Σπαρτιάτες» βουλευτών, του Ηλία Κασιδιάρη καθώς και ενός δικηγόρου, κατηγορ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Από την Παρασκευή (26/4) έως και την Κυριακή (12/5) θα ισχύσουν τα αυξημένα μέτρα Τροχαίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και τ . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναβάλλει το προγραμματισμένο για τις 9 Μαΐου ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν. Τα περί αναβο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας συμβουλεύει και συνιστά στους πολίτες, οι οποίοι κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα θα απουσιάζουν από τα σπίτια τους, να είναι ιδιαίτερα π
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο της νηπιαγωγού Χριστίνας Κοτσίρη, προϊσταμένης του 16ου Νηπιαγωγείου Πατρών, στο οποία και υπηρετούσε τα τελευταία χρόνια.Ο Δή
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στις εκδηλώσεις υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αιτωλοακαρνανία και την Αχαΐα, συμμετείχαν την Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, εκπρόσωποι της Περιφερειακής Αρχής, με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Δυτικής
Image
Image

Search