ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Χτύπημα σε δικαιώματα και ελευθερίες

Το Σύνταγμα κατοχυρώνει το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη της χώρας αυτής στην συνάθροιση. Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις δημόσιες συναθροίσεις έρχεται να επιβάλλει περιορισμούς και απαγορεύσεις στο δικαίωμα αυτό.

Σκοπός του δεν είναι η διευκόλυνση της πρόσβασης των καταναλωτών στα εμπορικά κέντρα των πόλεων, αλλά η αποτροπή και καταστολή των κοινωνικών αντιδράσεων. Η αγορά όμως, δεν κινείται με απαγορεύσεις, αλλά με την ύπαρξη διαθέσιμου εισοδήματος στους πολίτες για να μπορούν να καταναλώνουν και να ικανοποιούν τις ανάγκες τους.

Οι υποστηρικτές των απαγορεύσεων και της καταστολής επικαλούνται την διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής που προκαλούν οι διαδηλώσεις και οι διαμαρτυρίες. Σκόπιμα όμως ξεχνούν να αναφέρουν, ότι οι επιχειρήσεις οδηγούνται στα λουκέτα και στην οικονομική ασφυξία από την εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων οικονομικών πολιτικών, που έχει σαν αποτέλεσμα την φτωχοποίηση όλο και περισσότερων συμπολιτών μας.

Το πλαίσιο που δημιουργείται με το νομοσχέδιο αυτό λειτουργεί αποτρεπτικά, περιοριστικά και κατασταλτικά για τις διαδηλώσεις. Είναι ένα ξεκάθαρο χτύπημα κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών και αποσκοπεί στην αποτροπή εκδήλωσης κοινωνικών αντιδράσεων από την εφαρμογή των πολιτικών της κυβέρνησης. Ακόμα και η πιο μικρή κινητοποίηση τίθεται υπό έλεγχο. Η αστυνομία αποκτά αποφασιστικό ρόλο στην πραγματοποίηση οποιασδήποτε συγκέντρωσης και θεσπίζονται ποινές για διοργανωτές και συμμετέχοντες σε αυτές, γεγονός που τους καθιστά έρμαια σε ενδεχόμενες αυθαιρεσίες.

Η διεκδίκηση και η υπεράσπιση του δίκαιου όπως και η αντίσταση απέναντι στο άδικο, δεν μπορούν να μπουν στον γύψο. Απόσυρση του νομοσχεδίου άμεσα.

Του Κώστα Τηλιγάδα, γ.γ. Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

. . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Θέμα ωρών φαίνεται ότι είναι ο ανασχηματισμός στην κυβέρνηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, υπάρχουν αρκετά τηλεφωνήματα από το . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το πρώτο βήμα-χρέος απέναντι στην πόλη και την ιστορία του τοπικού Αθλητισμού ολοκληρώθηκε. Όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας, με την περίφραξη των εγκαταστάσεω . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Το Φωτεινό Αστέρι συνεχίζει δυναμικά την δράση του στα πλαίσια της προσφοράς και του εθελοντισμού, όλους τους καλοκαιρινούς μήνες. Το Δ.Σ  και οι εθελοντές  του συνεχίζουν με υπευθ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το πρώτο βήμα-χρέος απέναντι στην πόλη και την ιστορία του τοπικού Αθλητισμού ολοκληρώθηκε. Όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας, με την περίφραξη των εγκαταστάσεων ολοκληρώθηκε το πρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Δύο τραυματίες, ένας ηλικιωμένος άνδρας και μία γυναίκα ήταν ο απολογισμός τροχαίου ατυχήματος, που σημειώθηκε πριν από λίγο στη διασταύρωση Λεπενούς. Υπό συνθήκες που ερευνά το Ανακριτικό Τμήμα της
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Στο πλαίσιο αυτό χθες, Κ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search