ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Κι αν ο COVID-19 επιστρέψει;

Στην πραγματικότητα ποτέ δεν έφυγε. Πού θα βρει εξ άλλου καλύτερα; Αλλά δεν εννοώ αυτό. Εννοώ μην επιστρέψει το lockdown! Διότι εκεί είναι το ζητούμενο. Οι απαγορεύσεις, οι περιορισμοί και όλα τα συνεπακόλουθα. Και εάν στις αρχές του 2020 αυτό ήταν επιστημονική φαντασία, σήμερα είναι πραγματικότητα.

Και το ερώτημα:

Ποια η προετοιμασία της επιχείρησης σου (αλλά και της προσωπικής σου ψυχολογίας) σε αυτό το ενδεχόμενο; Και ποια τα εναλλακτικά σενάρια; Δεν πρόκειται περί κινδυνολογίας (ούτε κατά διάνοια), αλλά υπάρχει και αυτή η πιθανότητα.

Επίσης τι θα συμβεί εάν ξαφνικά εξαφανιστεί; Θα είναι όλα όπως προηγουμένως ή οι νέες συνήθειες θα επικρατήσουν; Άρα εξετάζουμε ΚΑΙ αυτή την εκδοχή.

Στις αρχές Μαρτίου ή κάπου εκεί περίπου είχα γράψει πως για τουλάχιστον 18-24 μήνες ο COVID-19 θα είναι ανάμεσά μας. Αυτή μου η εκτίμηση (δεν είναι προφανώς μόνο δική μου) φαίνεται πως θα επαληθευθεί.

Τι κάνουμε λοιπόν; Ιδού η απορία…

Οταν σου δίνεται η ευκαιρία να ανατρέψεις τον κόσμο και δεν το κάνεις, δεν σου φταίει ο… κόσμος! Εσύ φταις. Το ζήτημα είναι μην αυτο-ανατραπεί και δεις τα επάνω - κάτω· ή για άλλους τα κάτω… επάνω.

Ο Τεύκρος Σακελλαρόπουλος είναι πολιτικός μηχανικός και σκηνοθέτης.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

354 τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν στην Ελλάδα την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου. Τι γίνεται όμως με την Αχαΐα και ποια είναι η κατάσταση ; Ο κορωνοϊός δείχνει να "φούντωσε" κατά τη δι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 354 επιπλέον κρούσματα κορονοϊού. Από τα 325 εγχώρια κρούσματα, τα 56 συνδέονται με γνωστές συρροές , ενώ 25 συνδέονται με δράση τυχαίας δειγματολ . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Μανώλης Μητσιάς θα ανέβει στη σκηνή του κλειστού γηπέδου της Περιβόλας του Απόλλωνα Πατρών, από όπου θα γίνει η συναυλία, χωρίς όμως να υπάρχει κοινό, εξαιτίας των υγειονομικών σ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Συνολικά 354 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα και 3 θανάτους ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 354 επιπλέον κρούσματα κορονοϊού. Από τα 325 εγχώρια κρούσματα, τα 56 συνδέονται με γνωστές συρροές , ενώ 25 συνδέονται με δράση τυχαίας δειγματοληψίας του ΕΟΔΥ στο κ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παρά λίγο να πληρώσει με την ίδια του τη ζωή, ένας μετανάστης την προσπάθειά του να διαφύγει από το λιμάνι της Πάτρας για την Ιταλία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, «τρύπωσε» σε φορτηγό που επρόκε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη και συγκίνηση προξένησε η δυσάρεστη είδηση ότι έφυγε από τη ζωή στα 68 της χρόνια η καθηγήτρια γαλλικών Βασιλική (Βαλή) Ευστ. Παπαγεωργοπούλου. Η εκλιπούσα είχε υπηρετήσει ως καθηγήτρια στο Πρότ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search