ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Τσιόδρας: Ελπίζω τις επόμενες βδομάδες να μην λυγίσουμε και να τα καταφέρουμε

Μετά από περίπου δύο μήνες, ο Σωτήρης Τσιόδρας πραγματοποίησε ενημέρωση στον ελληνικό λαό για τον κορονοϊό.  Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μεγάλη επαγρύπνηση για τυχόν εκθετική αύξηση των κρουσμάτων καθώς η κατάσταση μπορεί να μας ξεφύγει, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι τις «επόμενες εβδομάδες να μην λυγίσουμε και να τα καταφέρουμε».

Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι ο στιγμιαίος ρυθμός αναπαραγωγής τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στη μονάδα, κάτι που σημαίνει ότι η επιδημία διατηρείται, δηλαδή κάθε κρούσμα δίνει κατά μέσο όρο άλλο ένα.

«Αν συνεχίσουμε έτσι, κάθε εισερχόμενο κρούσμα θα αποτελεί και μια συνεχιζόμενη εστία μετάδοσης κι έτσι θα οδηγούμαστε σε αυξανόμενο ρυθμό μολύνσεων και κρουσμάτων», τόνισε.

Ανέφερε ωστόσο ότι «θετικό ότι είναι ότι το R δεν είναι μεγαλύτερο του 1, κάτι που θα ήταν καταστροφικό, θα είχαμε κατά κάποιο τρόπο ένα δεύτερο κύμα».

«Παρ όλα αυτά ο κίνδυνος υπάρχει, πρέπει να ρίξουμε το R κάτω από το 1 με περισσότερη ευαισθησία από όλους μας, με την τήρηση των μέτρων», πρόσθεσε.

Όσον αφορά τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων ο κ. Τσιόδρας είπε ότι οφείλεται στη διενέργεια περισσότερων ελέγχων, ότι είναι αποτέλεσμα της αύξησης της κινητικότητας - όπως γίνεται σε όλες τις χώρες του κόσμου - και του συγχρωτισμού.

Έκανε λόγο για ξεκάθαρη μετατόπιση των κρουσμάτων σε νεότερες ηλικίες, κάτι που όπως είπε μπορεί να έχει πολλαπλές εξηγήσεις, όπως την αύξηση των ελέγχων, τον έλεγχο περισσότερων ταξιδιωτών - οι οποίοι είναι συνήθως νεότεροι σε ηλικία - και τον έλεγχο των επαφών που την εποχή του απαγορευτικού δεν ελέγχονταν.

Παράλληλα επισήμανε ότι είναι θετικό ότι μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανιστεί πίεση στο σύστημα υγείας και τόνισε ότι χρειάζεται επαγρύπνηση και εγρήγορση από όλους.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

LIFE STYLE

Χωριστούς δρόμους παίρνουν ύστερα από 14 χρόνια γάμου ο Νικόλαος Γκλίξμπουργκ, γιος του τέως και η σύζυγος του Τατιάνα Μπλάτνικ. Όπως ανακοίνωσε το γραφείο της οικογένειας:   . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή επιβλήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, στον πρώην διοικητή του ΕΣΚΕ, Ιωάννη Φωστιέρη, έναν εκ των βασικών κατηγορουμένων για τ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσπίστηκαν και με υπουργική απόφαση οι παραλίες σε όλη τη χώρα που θα απαγορεύονται οι ξαπλώστρες και οι ομπρέλες.Ειδικότερα, από τα Γραφεία Τύπου των υπουργείων Εθνικής Οικονομία . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε ο 29χρονος που είχε συλληφθεί στην Καλαμάτα, για απόπειρα βιασμού νεαρής κοπέλας. Κατάφερε να την παγιδέψει και την προσέγγισε… Προφυλακιστέος κρίθηκε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συμπληρώνονται 57 χρόνια από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου και η Δημοτική Αρχή, όπως κάθε χρόνο, τιμά τους αγωνιστές  που φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και εξορίστηκαν κατά την διάρκεια
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε ο Διοικητής ΚΕΤΧ, Ταξίαρχος, Γιώργος Αλεξίου μαζίμε τον Αντισυνταγματάρχη, Λεωνίδα Παπαναστασόπουλο στον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας,Φωκίωνα Ζαΐμη τη Πέμπτη 18 Απριλίο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι εργαζόμενοι στον τομέα Καθαριότητας του Δήμου Πατρέων, αξιοποιώντας τα μηχανήματά του (κλαδοθρυμματιστή, φορτηγά κ.λπ.), καθάρισαν την περιοχή που βρίσκεται το εργοτάξιο του ΟΣΕ στον Άγιο Βασίλειο.
Image
Image

Search