ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ανδρέας Ανδριόπουλος: Απουσία χώρων - απουσία εκδηλώσεων

Αν ήταν ένα οποιοδήποτε άλλο καλοκαίρι, αυτές τις ημέρες θα ήταν ήδη γνωστό το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Πάτρας - Θεσμός Αρχαίου Δράματος. Ομως, το φετινό καλοκαίρι είναι διαφορετικό και τα περισσότερα από όσα γνωρίζαμε έχουν αλλάξει.

«Εμείς έχουμε προγραμματίσει πέντε εκδηλώσεις τον Σεπτέμβριο, το παλεύουμε» λέει χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος, πολιτιστικός σύμβουλος του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων και συνεχίζει: «Διάφορα φεστιβάλ στην Ελλάδα ακυρώνονται. Και όσον αφορά την φετινή διοργάνωση σημειώνει: «Προς το παρόν είναι σίγουρες δύο εκδηλώσεις και το "παλεύουμε" για τις υπόλοιπες περιμένοντας απαντήσεις».

Ενα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στο να έλθουν στην Πάτρα μεγάλες παραστάσεις είναι το γεγονός πως οι χώροι που διαθέτει η πόλη για να τις φιλοξενήσει έχουν πολύ μικρή χωρητικότητα. «Κάνουμε συζητήσεις και για το Κάστρο του Ρίου που έχει χωρητικότητα 350 άτομα, αλλά και πάλι δεν γνωρίζουμε αν θα ανταποκριθεί ο κόσμος». Ο φόβος που υπάρχει για το τι θα γίνει την επόμενη ημέρα, αλλά και τι μέτρα θα ισχύουν την επόμενη ημέρα, ενεργεί σε βάρος κάθε προσπάθειας προγραμματισμού.

Οσον αφορά την χωρητικότητα, μεγάλα θεατρικά σχήματα δεν δέχονται να δώσουν παραστάσεις σε χώρους με χωρητικότητα λιγότερη των 500 ατόμων. Αυτό αυτομάτως αποκλείει την Πάτρα από τις περιοδείες τους, καθώς όπως είναι γνωστό δεν υπάρχει ανάλογος χώρος στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Το Ρωμαϊκό Ωδείο φιλοξενεί μόλις 131 άτομα καθώς οι κερκίδες του είναι πολύ στενές. «Αν οι κερκίδες 30 πόντους μεγαλύτερες και ήταν ανοικτή η πάνω είσοδος - έξοδος, τότε ίσως να μπορέσει να φιλοξενήσει περισσότερα άτομα» σημειώνει ο Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος. Και για τον λόγο αυτό βλέπουμε παραστάσεις όπως π.χ. η «Λυσιστράτη» να παρουσιάζονται στο αρχαίο θέατρο Φλόκα, αλλά όχι στην Πάτρα.

Αλλο όμως ένα θέμα που θέτει είναι αυτό της ανταπόκρισης του κόσμου. Ο φόβος υπάρχει και οι μέχρι τώρα εκδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ είναι με δωρεάν είσοδο. «Δεν έχει "τσεκαριστεί" καμία εκδήλωση με εισιτήριο. Και αυτό φέρνει το ερώτημα: θα έρθει ο κόσμος όταν συνδυαστεί ο φόβος με το εισιτήριο;».

Ολο αυτό βέβαια, η μικρή χωρητικότητα που αποτρέπει μεγάλες παραγωγές, ο μειωμένος αριθμός σε όλες τις εκδηλώσεις αλλά και η αβεβαιότητα που επικρατεί έχουν άμεσο οικονομικό αντίκτυπο στους διοργανωτές. «Αν κάνουμε λιγότερες από πέντε εκδηλώσεις φέτος, έχουμε αποφασίσει πως δεν θα βγάλουμε πρόγραμμα και αφίσες, αλλά θα υπάρξουν μόνο ηλεκτρονικά, μια ανάλογη μακέτα και ίσως τυπώσουμε 50 προγράμματα για το αρχείο του Οργανισμού».

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στο ΠΠΝΠ βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης. Στο Νοσοκομείο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μαζί με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλ . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Σήμερα, Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021, στο γραφείο του Συλλόγου μας, κλιμάκιο του Διοικητικού Συμβουλίου, με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρό του Απόστολο Κόγκα, μοίρασε στο πολιτικό και σ . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η Δημοτική Παράταξη ΠΑΤΡΑ ΕΝΩΜΕΝΗ αναφέρει σε ανακοίνωση της:    Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, πάλι μας εξέπληξε η Δημοτική Αρχή Πελετίδη. Δείχνοντας τον τρόπο που πολιτεύεται, ήτα . . .
LIFE STYLE

Η Νίνα Λοτσάρη δεν είναι μόνο μία ταλαντούχα show-woman και σοπράνο, αλλά και μία πολύ αφοσιωμένη μητέρα. Οι δύο κόρες της, Νεφέλη και Ερωφίλη, είναι ότι πιο όμορφο και πολύτιμο έχ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η αρχή της επίλυσης ενός μεγάλου περιβαλλοντικού ζητήματος, αυτού  της συλλογής και της απομάκρυνσης των επικινδύνων αποβλήτων αμιάντου και η εξυγίανση - αποκατάσταση των πρώην βιομηχανικών εγκαταστάσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Ράπιντ-τεστ για τον εντοπισμό κρουσμάτων covid θα πραγματοποιηθούν στους εργαζόμενους του Δήμου, την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, με πρωτοβουλία του ΕΟΔΥ. Τα τεστ που αφορούν το σύνολο των εργαζομένων σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΙΟΣΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ. ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΙΟ ΜΙΑ 44ΧΡΟΝΗΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΝ ΜΕ ΑΛΛΗ ΠΑΘΗΣΗ ΚΑΙ ΚΟΛΗΣΕ ΤΟΝΙΟ. Στο επταόροφο κτίρι
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search