ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ποιος απ' αυτούς έχει μπει σε μια τάξη 25 παιδιών της Α’ Δημοτικού;

Μάρτιος 2020 και η Χώρα μπαίνει στην δίνη της Παγκόσμιας Υγειονομικής Κρίσης.

Η αντίδραση του Πολιτικού Συστήματος δείχνει να είναι σε ένα άλλο επίπεδο από αυτά που έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα, εκπλήσσοντάς μας ευχάριστα και θέτοντας σαν κανόνα την υγεία του πληθυσμού και των ευπαθών ομάδων, μακριά από οικονομικές και λοιπές σκοπιμότητες.

Η πολιτική ηγεσία φαίνεται να εκτελεί κατά γράμμα τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων και η Ελλάδα αποτελεί ένα πρότυπο όπως φαίνεται στην αντιμετώπιση της διασποράς του COVID-19.

Με τον τρόπο αυτό κερδίζεται πολύτιμος χρόνος 5 μηνών για να γίνουν όλες εκείνες οι αναγκαίες αλλαγές που θα επιτρέψουν να μην ζήσει η Χώρα εικόνες που έζησαν άλλες χώρες το διάστημα του πρώτου κύματος της Πανδημίας.

Από τότε κύλησε πολύς χρόνος και φθάνουμε στην αρχές του Φθινοπώρου όπου θα ανοίξουν τα σχολεία και ανακοινώνεται η μαζική χρήση μάσκας στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς. Αλήθεια, θα αναρωτηθεί ο απλός πολίτης, όλο αυτό το διάστημα αυτός ήταν ο προγραμματισμός; Και είναι αυτός προγραμματισμός;

Γνωρίζουμε και γνωρίζαμε όλοι την χρησιμότητα της μάσκας. Γιατί λοιπόν στην πρώτη φάση της πανδημίας δεν αφήσαμε τα σχολεία ανοικτά με την μαζική χρήση μάσκας; Γιατί άνοιξαν τα σχολεία το Μάιο με μέτρα που φάνηκαν ότι ήταν αποτελεσματικά όπως σπάσιμο τμημάτων π.χ. ή εκ περιτροπής διδασκαλία κ.λπ.

Η χρήση της μάσκας ναι, είναι χρήσιμη και αναγκαία, αλλά όπως φαίνεται δεν φθάνει, χρειάζονται κι άλλα μέτρα που φαίνεται ότι για την πολιτεία είναι κοστοβόρα.

Η συνομωσιολογίες ότι η μάσκα δημιουργεί ιατρικά προβλήματα στο αναπνευστικό και άλλα συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού, είναι μη επιστημονικές και γίνονται για να αποπροσανατολίζουν, όπως παλιότερα με τους εμβολιασμούς.

Χρειάζεται η μάσκα, χρειάζεται όμως και μικρότερος αριθμός μαθητών στη τάξη, χρειάζεται και ο έλεγχος από τον εκπαιδευτικό του μικρού μαθητή, όχι όμως τιμωρητικά για τον σωστό τρόπο χρήσης της μάσκας. Αλλά πώς μπορεί να γίνει αυτό όταν π.χ υπάρχουν 25 παιδιά σε μια τάξη και μάλιστα της Α' δημοτικού; Αλήθεια, ποιος από αυτούς που εξέδωσε αυτήν την απόφαση έχει μπει να δει τι γίνεται σε μια τάξη 25 παιδιών της Α' Δημοτικού; Αλήθεια, τι εκπαίδευση έχει γίνει στους εκπαιδευτικούς για την σωστή χρήση της μάσκας;

Συμπερασματικά το ζητούμενο στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι να μην θρηνήσει η ελληνική κοινωνία θύματα και αυτό θα γίνει αν η Πολιτεία αποφασίσει να επενδύσει στην Παιδεία και την Υγεία με έμψυχο δυναμικό και όχι μόνο.

 

*Ο Γιάννης Γιαννακόπουλος είναι παιδίατρος - νεογνολόγος, διευθυντής ΕΣΥ ΜΕΝ Νεογνών στο ΠΓΝ Πάτρας, πρώην διοικητής Καραμανδανείου.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Νίκος Χαρδαλιάς εξήγησε τον λόγο που οδήγησε στην αναστολή της απόφασης για παρουσία περιορισμένου αριθμού φιλάθλων στους ποδοσφαιρικούς αγώνες.   Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστα . . .
ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Τη μεγάλη σημασία της βιταμίνης Ε στην ομαλή ανάπτυξη του νευρικού συστήματος αναδεικνύει πρόσφατη αμερικανική έρευνα με τη συμμετοχή της Δρ Χρύσας Κιούση από το Κολέγιο Φαρμακευτι . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Από τα 667 επιπλέον κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, τα 615 είναι εγχώρια κρούσματα και τα 88 συνδέονται με γνωστές συρροές. Τα κρούσματα στην Αχαΐα φθάνουν τα 6 . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Η έκκληση και το "καμπανάκι" για το επιδημιολογικό φορτίο σε τρεις περιοχές της χώρας και συγκεκριμένα στις Καστοριά, Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα, αλλά τα ενεργά κρούσματα στη χώρα ήτ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια έλαβαν χώρα σε Λύκειο της Πάτρας το πρωί της Τρίτης. Ομάδα μαθητών έβαλε φωτιά σε κάδο και μάλιστα πέταξε μέσα και εύφλεκτο υλικό ώστε η φλόγα να "φουντώσει" και στη συνέχεια έκοψαν και ένα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Περισσότερες από 3.500 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, σχετικά με την ελεύθερη και ανεμπόδιστη κίνηση των πεζών, έχει βεβαιώσει σε οδηγούς η Αστυνομία από τον περασμένο Φεβρουάριο έως και το
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η 20η Οκτωβρίου, ημέρα που τιμάται ο προστάτης του Σώματος Άγιος Αρτέμιος έχει θεσμοθετηθεί με απόφαση της ελληνικής πολιτείας ως «Ημέρα της Αστυνομίας».   Για το λόγο αυτό, τελέστηκαν σήμερα (20-10
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search