ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο πόλεμος της μάσκας

Του

Γιώργου Πλούμη*

Δεν ξεκίνησαν ακόμα τα σχολεία και άρχισαν τα παρατράγουδα. Δεν είναι περίεργο το φαινόμενο, συνήθως έτσι συμβαίνει με την έναρξη της σχολικής χρονιάς τα τελευταία χρόνια, μάλιστα τώρα που μπήκε στη ζωή μας η μάσκα ένας λόγος παραπάνω. Στη πόλη μας διαβάζω μερικά σχολεία ξεκινούν καταλήψεις γιατί κάποιοι μαθητές είναι εναντίον της μάσκας. Στην Κρήτη γονιός έπαιξε (όπως είπε ο ίδιος) κουτουλιά σε καθηγητή επειδή ανάγκασε το γιό του να φορέσει μάσκα. Η εποχή του βάρα τον δάσκαλε, βάρα, που έλεγαν οι γονείς στους δασκάλους έχει περάσει προ πολλού και καλά κάνει , σήμερα ξύλο τρώνε οι δάσκαλοι, και πολύ κακώς. Σίγουρα σε κανένα δεν αρέσει να κυκλοφορεί με μάσκα, οι μάσκες είναι για το καρναβάλι, αλλά αφού βρισκόμαστε ενώπιον πανδημίας και έτσι μας λένε οι ειδικοί τι πρέπει να κάνουμε. Είμαστε λαός της υπερβολής, μας αρέσει να χωριζόμαστε σε αντίπαλες ομάδες , να φανατιζόμαστε και να φιλονικούμε, δεν μπορούμε να ομονοήσουμε, τουλάχιστον αυτό δείχνει η ιστορία μας από πολύ παλιά. Βενιζελικοί εναντίον βασιλικών, δεξιοί εναντίον αριστερών, εθνικόφρονες εναντίον κομμουνιστών καταληψίες και αντικαταληψίες, πάντα έτσι θέλουν τον λαό διαιρεμένο οι κρατούντες για να μπορούν εύκολα να μας χειραγωγούν. Και όμως τα προβλήματα είναι κοινά δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, αντίθετα πρέπει να αγωνιζόμαστε ενωμένοι για καλύτερη παιδεία, υγεία, και δημοκρατία. Τα σχολεία είναι και πρέπει να είναι χώροι μάθησης, γνώσης, πολιτισμού, διακίνησης των ιδεών, και όχι χώροι συμπλοκής εκπαιδευτικών μαθητών και αγανακτισμένων γονέων. Τα δραματικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη πόλη μας από αγανακτισμένους γονείς και οδήγησαν στη δολοφονία του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα δεν είναι πολύ μακρινά και πρέπει να μας διδάσκουν που μπορεί να οδηγήσει η βία και ο φανατισμός. Ας ευχηθούμε λοιπόν γρήγορα να επικρατήσει η κοινή λογική και να έχουν τα παιδιά μας μία καλή δημιουργική και εποικοδομητική σχολική χρονιά και γρήγορα να περάσει η πανδημία.

* Ο Γιώργος Πλούμης είναι εκπαιδευτικός - συγγραφέας.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστό για 15 ημέρες θα παραμείνει το γνωστό νυχτερινό κλαμπ disco room στο κέντρο της Πάτρας. Η διεύθυνση της επιχείρησης ανακοίνωσε τα εξής: . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από ηλεκτρονικό τεστ, θα περνούν οι «κόκκινοι» δανειολήπτες που έχουν ενταχθεί στην ομπρέλα προστασίας του νόμου Κατσέλη, προκειμένου να διαπιστωθεί πόσοι την δικαιούνται πραγματικ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σήμερα ανακοινώνουμε 935 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 47 συνδέονται με γνωστές συρροές και 44 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συν . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Στα εθνικά θέματα προχωράτε χωρίς πυξίδα, χωρίς σχέδιο, χωρίς στρατηγική. Αβουλος ο πρωθυπουργός σας, και ελπίζω όχι μοιραίος για τη χώρα. Προχωράτε με το βλέποντας και κάνοντας», . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστό για 15 ημέρες θα παραμείνει το γνωστό νυχτερινό κλαμπ disco room στο κέντρο της Πάτρας. Η διεύθυνση της επιχείρησης ανακοίνωσε τα εξής:
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από ηλεκτρονικό τεστ, θα περνούν οι «κόκκινοι» δανειολήπτες που έχουν ενταχθεί στην ομπρέλα προστασίας του νόμου Κατσέλη, προκειμένου να διαπιστωθεί πόσοι την δικαιούνται πραγματικά και πόσοι είναι στ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Αποφασίστε τι θέλετε για το Πανεπιστήμιο Πατρών. Θα το ενισχύσετε; Θα το βοηθήσετε να πάει μπροστά ή θα το αφήσετε στην τύχη του;». Ηταν το βασικό ερώτημα που έθεσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search