ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο πόλεμος της μάσκας

Του

Γιώργου Πλούμη*

Δεν ξεκίνησαν ακόμα τα σχολεία και άρχισαν τα παρατράγουδα. Δεν είναι περίεργο το φαινόμενο, συνήθως έτσι συμβαίνει με την έναρξη της σχολικής χρονιάς τα τελευταία χρόνια, μάλιστα τώρα που μπήκε στη ζωή μας η μάσκα ένας λόγος παραπάνω. Στη πόλη μας διαβάζω μερικά σχολεία ξεκινούν καταλήψεις γιατί κάποιοι μαθητές είναι εναντίον της μάσκας. Στην Κρήτη γονιός έπαιξε (όπως είπε ο ίδιος) κουτουλιά σε καθηγητή επειδή ανάγκασε το γιό του να φορέσει μάσκα. Η εποχή του βάρα τον δάσκαλε, βάρα, που έλεγαν οι γονείς στους δασκάλους έχει περάσει προ πολλού και καλά κάνει , σήμερα ξύλο τρώνε οι δάσκαλοι, και πολύ κακώς. Σίγουρα σε κανένα δεν αρέσει να κυκλοφορεί με μάσκα, οι μάσκες είναι για το καρναβάλι, αλλά αφού βρισκόμαστε ενώπιον πανδημίας και έτσι μας λένε οι ειδικοί τι πρέπει να κάνουμε. Είμαστε λαός της υπερβολής, μας αρέσει να χωριζόμαστε σε αντίπαλες ομάδες , να φανατιζόμαστε και να φιλονικούμε, δεν μπορούμε να ομονοήσουμε, τουλάχιστον αυτό δείχνει η ιστορία μας από πολύ παλιά. Βενιζελικοί εναντίον βασιλικών, δεξιοί εναντίον αριστερών, εθνικόφρονες εναντίον κομμουνιστών καταληψίες και αντικαταληψίες, πάντα έτσι θέλουν τον λαό διαιρεμένο οι κρατούντες για να μπορούν εύκολα να μας χειραγωγούν. Και όμως τα προβλήματα είναι κοινά δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, αντίθετα πρέπει να αγωνιζόμαστε ενωμένοι για καλύτερη παιδεία, υγεία, και δημοκρατία. Τα σχολεία είναι και πρέπει να είναι χώροι μάθησης, γνώσης, πολιτισμού, διακίνησης των ιδεών, και όχι χώροι συμπλοκής εκπαιδευτικών μαθητών και αγανακτισμένων γονέων. Τα δραματικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη πόλη μας από αγανακτισμένους γονείς και οδήγησαν στη δολοφονία του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα δεν είναι πολύ μακρινά και πρέπει να μας διδάσκουν που μπορεί να οδηγήσει η βία και ο φανατισμός. Ας ευχηθούμε λοιπόν γρήγορα να επικρατήσει η κοινή λογική και να έχουν τα παιδιά μας μία καλή δημιουργική και εποικοδομητική σχολική χρονιά και γρήγορα να περάσει η πανδημία.

* Ο Γιώργος Πλούμης είναι εκπαιδευτικός - συγγραφέας.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημερωτικά e-mail σε 136.673 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στη διασύνδεση ταμειακής μηχανής με POS, απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.  . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον Πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search