ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Χωρίς τον ...12ο παίχτη του το ποδόσφαιρο!

Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου σε άδεια γήπεδα είναι λογικό; Περιστασιακά συμβαίνει, όταν οι ομάδες τιμωρούνται και παίζουν χωρίς θεατές. Αυτό όμως, είναι πρόσκαιρο και φυσικά το Ποδόσφαιρο ως θέαμα δεν νοείται, αν δεν υπάρχει ο αποδέκτης του θεάματος!

Οι θεατές που αποτελούν εν δυνάμει τον 12ο παίχτη για κάθε ομάδα.

Οι περιορισμοί της Πανδημίας οδηγούν τις υγειονομικές και πολιτικές αρχές στην ληψη μέτρων που φαντάζουν κάποιες φορές υπερβολικά, σε σχέση με αυτό που συμβαίνει μέσα στο γήπεδο, όπου οι αθλητές έρχονται σε συχνή επαφή μεταξύ τους, την ίδια στιγμή που οι παίχτες στον πάγκο, φέρουν όλοι μάσκες προστασίας!

Ασφαλώς είναι παρακινδυνευμένο να 'πεί το κράτος πως στα γήπεδα δεν θα λαμβάνονται μέτρα ατομικής προστασίας, αλλά θα έπρεπε να ληφθούν υπόψη τα πραγματικά δεδομένα που διαμορφώνει το ίδιο το ποδοσφαιρικό παιχνίδι, μέσα στο γήπεδο.

Αν, λέω αν υπήρχε τρόπος να εισέρχονται με επιτήρηση και να κάθονται σε απόσταση οι φίλαθλοι μέσα στο γήπεδο, τότε θα μπορούσαν να υπάρχουν και θεατές σε κάθε αγώνα, όπως υπάρχουν οι μετακινούμενοι με τα αστικά λεωφορεία που είναι σε πιό κοντινές αποστάσεις μεταξύ τους και παρά ταύτα δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Οι ειδικοί συνεπώς, σε συνεργασία με τους διοργανωτές των Ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων, θα έπρεπε να έχουν βρεί τρόπους για να διασφαλίζεται η ελεγχόμενη είσοδος στα γήπεδα, ώστε οι αγώνες να γίνονται με παρουσία θεατών, στοιχείο απαραίτητο στο ποδοσφαιρικό θέαμα, κυρίως για τους ποδοσφαιριστές που περιμένουν την στήριξη των φίλων της ομάδας τους.

Ισως θα πρέπει να αναθεωρηθούν οι οδηγίες και οι κατευθύνσεις που έχουν δοθεί για τους αγώνες ποδοσφαίρου και θα πρέπει να ληφθούν υπόψη δεδομένα που πραγματικά μπορούν να τηρηθούν ώστε το ποδοσφαιρικό θέαμα να αποτελέσει θέαμα αθλητικό με τους κανόνες που επιβάλλει η σημερινή δύσκολη πραγματικότητα.

Διότι αγώνες ποδοσφαίρου χωρίς θεατές, είναι πουκάμισο χωρίς ανθρώπινο ''περιεχόμενο''.

*Ο Τάκης Γεωργακόπουλος είναι γιατρός, πρώην αντιπρόεδρος στον ΕΟΠΥ

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 101 ετών, η Ευγενία Ασπρούλια.  Είχε αποκτήσει πέντε παιδιά, την Κατερίνα, τον Θεόδωρο, την Ασπασία, την Ανδριάνα και τον Βασίλη. Ο Βασίλης Ασπρούλιας, . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έφυγε από τη ζωή και σε ηλικία μόλις 53 ετών, ο Ζήσης Κασιάρας. Ο βιρτουόζος του βιολιού είχε βρεθεί θετικός με κορονοϊό και τις τελευταίες ημέρες, όπως αναφέρει το kozanimedia.gr, . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Το διαβόητο φυτό έχει σκοτώσει εκατομμύρια καπνιστές σε όλο τον κόσμο. Τώρα, όμως, το φυτό του καπνού θα μπορούσε να σώσει ζωές παράγοντας εμβόλια κατά της πανδημίας Covid-19.   . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

  Το θέμα αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου αλλά εκείνοι που θα έπρεπε να απαντήσουν σιωπούν ή πετάνε τη μπάλα στην  κερκίδα. Προ ημερών ολοκληρώθηκε στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας δ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 101 ετών, η Ευγενία Ασπρούλια.  Είχε αποκτήσει πέντε παιδιά, την Κατερίνα, τον Θεόδωρο, την Ασπασία, την Ανδριάνα και τον Βασίλη. Ο Βασίλης Ασπρούλιας, δικηγόρος στο επάγγε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμο  Καλαβρύτων πραγματοποίησε την Τετάρτη 21  Οκτωβρίου  η πρέσβης της Σλοβακίας στην Αθήνα, κα IvetaHricova, συνοδευόμενη από τον επίτιμο πρόξενο Σλοβακίας, κ. Φαίδωνα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επιστολή στον Περιφερειάρχη δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, απέστειλε το Οικονομικό Επιμελητήριο δυτικής Ελλάδας με θέμα το πρόγραμμα «Στήριξη Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την Covid-19  στην Δυτικ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search