ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

«Ρυθμίστε επιτέλους τις λαϊκές αγορές»

Του Γιώργου Ρώρου, επικεφαλής παράταξης «Ώρα Πατρών»

Δεν ξέρουμε αν είναι ικανοποιημένη η Δημοτική Αρχή από την εικόνα που παρουσιάζουν οι λαϊκές αγορές αλλά οι πολίτες της πόλης και οι συμμετέχοντες σε αυτές δεν είναι. Ιδιαίτερα μετά την ψήφιση του Ν. 4497/17 που ρυθμίζει σε μεγάλο βαθμό την αδειοδότηση και την λειτουργία του υπαίθριου εμπορίου και των λαϊκών αγορών.

 

Έχουν χαθεί τέσσερα πολύτιμα χρόνια χωρίς η Δημοτική Αρχή να έχει προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες εφαρμογής του νόμου, που ρυθμίζει την εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών.

 

Η πρότασή μας είχε έρθει πριν από ένα χρόνο, όπου με πρωτοβουλία της Ώρας Πατρών συλλέχθηκαν οι απαιτούμενες υπογραφές για την συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο. Η Δημοτική Αρχή μετά από τέσσερα χρόνια απραξίας προχώρησε σε διαβούλευση με τους φορείς και τις παρατάξεις. Η παράταξή μας συμμετείχε και κατέθεσε σειρά προτάσεων για την ομαλή λειτουργία των λαϊκών αγορών και την αποφυγή προβλημάτων που ανακύπτουν όπως το κυκλοφοριακό, η καθαριότητα, η όχληση των κατοίκων καθώς και της οικονομικής  αιμοραγίας λόγω της παρείσφρησης «παράνομων». Τα χρήματα που χάνονται από το παρεμπόριο ανέρχονται σε αρκετά δισεκατομμύρια επιβαρύνοντας το κοινωνικό σύνολο. Τα φαινόμενα αυτά έχουν καταγγελθεί από φορείς και έφτασαν στις δικαστικές αίθουσες 18/1/2021 (για τους μποναμάδες του 2016, μεταπώληση αδειών, παραποίηση στοιχείων κλπ).

 

Η παράταξή μας κατέθεσε πρόταση για τη δημιουργία στεγασμένης δημοτικής αγοράς που θα λύσει τα προβλήματα στην πόλη με δέσμευση στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο να φέρει ολοκληρωμένη πρόταση σε έξι μήνες.

 

Για το θέμα των εργαζόμενων από τα προγράμματα της κοινωφελούς η παράταξή μας συμπαραστέκεται στον αγώνα τους, χωρίς να χαϊδεύει «αυτιά» με σταθερές θέσεις τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά.

 

Τέλος η παράταξή μας Ώρα Πατρών κατέθεσε ψήφισμα συμπαράστασης στην εκπαιδευτική κοινότητα προ ημερήσιας διάταξης, ενάντια στο αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη Παιδεία. Με το παραπάνω νομοσχέδιο αφενός η κυβέρνηση προσπαθεί να πλήξει το δημόσιο χαρακτήρα της Παιδείας και με την επιβολή της πανεπιστημιακής αστυνομίας προσπαθεί να πλήξει τη δημοκρατία, τη ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση.

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΛΤΣΑ * Παρακολουθώντας τις τελευταίες μέρες τις εξελίξεις στην υπόθεση Λιγνάδη, γινόμαστε μάρτυρες μιας δίκης που διαδραματίζεται έξω από τον φυσικό της χώρο, τις δι . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ένα θέμα ουσίας που θα έπρεπε πολύ καιρό πριν να έχει απασχολήσει το πολιτικό μας σύστημα συζητήθηκε προχθές στη Βουλή. Κι αυτό αφορά τη δεοντολογία της εκφοράς δημόσιου λόγου. Η . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Πατρέων - Καρναβάλι Πάτρας και ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων συνδιοργανώνουν τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Τραγουδιού για παιδική ή παιδικές . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Το τεράστιο ενδιαφέρον των πολιτών μας οδήγησε να επισπεύσουμε τις διαδικασίες για την εκκίνηση του νέου "Εξοικονομώ - Αυτονομώ". Εως το τέλος του καλοκαιριού, θα ανακοινώσουμε το . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το πρωί έξω από το ΚΕΤΧ στην Πάτρα. Το πανό που κρατούσαν οι διαμαρτυρόμενοι είχε ως σύνθημα: “ΟΧΙ άλλες δολοφονίες – αυτοκτονίες. Κίνημα μέσα και έξω από τον
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Έναρξη λειτουργίας του Χιονοδροµικό Κέντρο Καλαβρύτων, για προπόνηση ενεργών αθλητών όλων των ηλικιών, από σήμερα Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, µετά από συντονισµένες προσπάθειες και αρκετές διαβουλεύσεις π
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ένας άνδρας στην Παραλία Πατρών οποίος σύμφωνα με τις λίστες του ΕΟΔΥ έπρεπε να είναι σε καραντίνα επειδή είχε βρεθεί θετικός στον κορονοιό, εντοπίστηκε απο αστυνομικούς έξω από το σπίτι του και πιο σ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search