ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η Ελλάδα «μεγαλώνει»!

Η χώρα μας για πρώτη φορά επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα μέχρι τα 12 ναυτικά μίλια στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου Πελάγους και των Ιονίων Νήσων ως και το Ακρωτήριο Ταίναρο στην Πελοπόννησο με το ιστορικής σημασίας σχέδιο νόμου που συζητείται στη Βουλή τις ημέρες αυτές. Ηδη από το 1995 υπήρχε σχετικός νόμος, ο οποίος προέβλεπε ότι η Ελλάδα έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να επεκτείνει σε οποιονδήποτε χρόνο το εύρος της χωρικής θάλασσας μέχρι αποστάσεως 12 ναυτικών μιλίων.

Ωστόσο μέχρι και σήμερα καμία κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στην αξιοποίηση του Διεθνούς Δικαίου και στην κατοχύρωση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, με αποτέλεσμα η χώρα να περιορίζει την αιγιαλίτιδα ζώνη της μέχρι τα 6 ναυτικά μίλια.

Ολα αυτά μέχρι τη στιγμή που η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη πέρασε από την αδράνεια στη δράση! Γιατί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει έμπρακτα πως έχει στρατηγική και εθνικό σχεδιασμό. Και αυτό γιατί η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο λαμβάνει χώρα σε μια ιδανική χρονική συγκυρία αφού ήδη έχουν προηγηθεί η υπογραφή της συμφωνίας για ΑΟΖ με την Ιταλία αλλά και η (τμηματική) συμφωνία για ΑΟΖ με την Αίγυπτο.Με άλλα λόγια έχοντας ήδη προηγουμένως εδραιώσει τις σχέσεις μας με τα γειτονικά κράτη, οριοθετώντας τις θαλάσσιες ζώνες σε Ιταλία και Αίγυπτο, προχωράμε σε επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στο Ιόνιο. Πρώτα λοιπόν θέτουμε γερά θεμέλια και στέρεες βάσεις και ύστερα νομοθετούμε με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, έχοντας πάντα πλάνο και συντονισμένο σχεδιασμό. Οι αποσπασματικές, ακαθόριστες, βεβιασμένες κινήσεις συνιστούν αποκλειστικό προνόμιο άλλων κυβερνήσεων.

Η κυβέρνησή μας στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα πως αυτή η χώρα δεν ετεροπροσδιορίζεται, αλλά αυτοπροσδιορίζεται με βάση το δίκαιο της θάλασσας, θωρακίζοντας συγχρόνως τα αναφαίρετα κυριαρχικά της δικαιώματα. Με τόλμη και αποφασιστικότητα περιχαρακώνουμε τα εθνικά μας συμφέροντα, αξιοποιώντας μετά από 25 ολόκληρα χρόνια τις διατάξεις του Διεθνούς Δικαίου προς όφελος των εθνικών μας συμφερόντων. Και τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Οτι η Ελλάδα αυξάνει τις δυνατότητές της στους τομείς της αλιείας, του περιβάλλοντος και της ενέργειας.
Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη την πιο κατάλληλη χρονικά στιγμή δυναμώνει τη χώρα μας, «μεγαλώνει» επιτέλους την Ελλάδα μας!

*Ο Ιάσονας Φωτήλας είναι βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ένα μικρό παιδί τραυματίστηκε στα Βραχνέϊκα κοντά στον παλαιό Ναό Αγίου Βασιλείου. Το παιδί παρέσυρε διερχόμενο όχημα. Σύμφωνα με πληροφορίες το παιδάκι με την παρέα του έπαιζε μπά . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντονες αντιδράσεις προκάλεσε η σημερινή δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα για τη «17 Νοέμβρη». «Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί πιστεύω εγώ από την δράση αυτών των οργανώσεων. Κανείς δεν έχε . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τρεις αναφορές κατά των δικαστών και εισαγγελέων που χειρίστηκαν την υπόθεση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, πρόκειται να καταθέσει το πρωί τ . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας «αγκαλιάζει» και ενισχύει για δεύτερη χρονιά τις δράσεις που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο λειτουργίας του Θερινού Σχολείου της ΔΗΚΕΚ-Δήμου Καλαβρύτων που . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ένα μικρό παιδί τραυματίστηκε στα Βραχνέϊκα κοντά στον παλαιό Ναό Αγίου Βασιλείου. Το παιδί παρέσυρε διερχόμενο όχημα. Σύμφωνα με πληροφορίες το παιδάκι με την παρέα του έπαιζε μπάλα στην πλατεία της
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Δύο άτομα τραυματίστηκαν όταν το δίκυκλό τους συγκρούστηκε με ΙΧ στην διασταύρωση των οδών Ελληνος Στρατιώτου και Θεσσαλονίκης στις 4.30 το απόγευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες το όχημα κατέβαινε την Θεσσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  «Ένα τεράστιο έργο υποδομής για την Αχαΐα παίρνει σάρκα και οστά. Πρόκειται για ένα έργο που χρειάστηκε 14 ολόκληρα χρόνια και χιλιάδες ώρες εργασίας από όλους όσοι συνεισέφεραν σε αυτό για να φτάσ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search