ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Κοινωνικό έγκλημα ο αποκλεισμός

ΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΑΡΙΑΝΝΙΔΗ *

Η απάντηση στην οικονομική δυσπραγία και στα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα δεν είναι ο περιορισμός των σπουδών και της μόρφωσης, αλλά το αντίθετο, η επένδυση στη γνώση. Ο αποκλεισμός νέων ανθρώπων από τα Πανεπιστήμια και κατ' επέκταση από την κοινωνικοποίηση που συντελείται μέσα σ' αυτά, θα μπορούσε δυνητικά να τους ωθήσει σε ακραίες συμπεριφορές και σκοταδιστικές απόψεις. H διεύρυνση της δυνατότητας πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μπορεί να συνεισφέρει στην ανύψωση του γενικότερου μορφωτικού επιπέδου. Αλλωστε, το ζητούμενο πλέον στις πολιτισμένες χώρες είναι η δια βίου εκπαίδευση, γεγονός που έρχεται σε ευθεία αντιδιαστολή με μια πολιτική που αποκλείει από τον κόσμο της γνώσης νέους ανθρώπους. Είναι έγκλημα κοινωνικό να αποκλείεις νέους ανθρώπους από τη γνώση, ενώ έχεις τους διαθέσιμους πόρους για να το κάνεις. Δεν επωφελείται της μόρφωσης μόνο αυτός που τη λαμβάνει, αλλά όλη η κοινωνία, καθώς είναι αναμφισβήτητο ότι τα πανεπιστήμια μεταφέρουν και διαχέουν στην κοινωνία εκτός των άλλων πολιτισμό και καινοτομία, ιδιαίτερα στις τοπικές κοινωνίες στις οποίες εδράζουν. Την εκπαίδευση - μόρφωση των άλλων την εισπράττουμε όλοι ακόμη και σε όρους καλών τρόπων και συμπεριφορών.

* Ο Νικόλαος Σαριαννίδης είναι αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καθηγητής του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο Μηχανισμός Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας (Ταμείο Ανάπτυξης) με έναν συνολικό κουμπαρά 672,5 δις € (περίπου 30 δις € για την Ελλάδα) δύναται να αποτελέσει για την χώρα μας εκείνο τ . . .
ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Ένας πολύ δημοφιλής και αγαπημένος σπόρος και το έλαιό του ενδεχομένως να αποτελέσουν ανάχωμα στην επιδείνωση της κινητικής λειτουργίας των ασθενών με νόσο Πάρκινσον και ίσως τελικ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από τη Δευτέρα ξεκινά η κατάθεση ποσού ύψους 300.000 ευρώ σε κάθε δήμο που επλήγη από το σεισμό, ώστε να αρχίσει άμεσα και η καταβολή των χρημάτων στους πληγέντες πολίτες.Αυτό δήλω . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τους δύο βασικούς και σταθερούς πυλώνες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής: Την αμετακίνητη προσήλωση στην εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και την πρ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η εκκίνηση της δεύτερης φάσης των δημοπρατήσεων της Δημόσιας Επιχείρησης Διανομής Φυσικού Αερίου (ΔΕΔΑ) είναι γεγονός και σε αυτή εντάσσονται οι διαγωνισμοί για δίκτυα Φυσικού Αερίου στην Περιφέρεια Δ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θρήνος στην Πάτρα για την 36χρονη Στέλλα Τσικουδάκη, μητέρας δύο παιδιών που “έφυγε” τα ξημερώματα νοσηλευόμενη στο Νοσοκομείο Ρίου.Εδώ και δύο χρόνια πάλευε με την ασθένειά της, δυστυχώς όμως νικήθηκ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με πέτρες από αγνώστους σε περιπολικό της Αστυνομίας το βράδυ της Παρασκευής στην Πάτρα. Ένα 24ωρο μετά την το περιστατικό με τις μολότοφ , άγνωστοι οι οποίοι ήταν πιθανότατα κρυμμένοι στο Α ν
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search