ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η καταγγελία, ο λιθοβολισμός και η λήθη

 

Με αφορμή την μεγάλη συζήτηση που έχει δημιουργηθεί μετά την καταγγελία της ολυμπιονίκου κυρίας Μπεκατώρου, θα ήθελα να τοποθετηθώ με την ιδιότητά μου ως γυναίκας πρώτα και στη συνέχεια ως δικηγόρου και δραστηριοποιούμενου με τα κοινά προσώπου.

Αυτό που αποκάλυψε η κυρία Μπεκατώρου είναι πραγματικά μόνο η κορυφή του παγόβουνου, ενώ το πραγματικό καρκίνωμα είναι η δομή και η λειτουργία του επαγγελματικού αθλητισμού και όλων εκείνων των δομών του κοινωνικού ιστού που βασίζεται στον λυσσαλέο ανταγωνισμό και στην ένοχη σιωπή, προκειμένου να μην διαταραχθεί η εσωτερική κοινωνική ενότητα, με την δημοσιοποίηση γεγονότων που ταράσσουν την φαινομενική ηρεμία της κοινωνίας.

Και είναι προφανές ότι ορθώς έπραξε η κ. Μπεκατώρου και προέβη στην συγκεκριμένη καταγγελία, βοηθώντας πιθανόν και άλλα άτομα που ασχολούνται με τον επαγγελματικό αθλητισμό να καταγγείλουν παρόμοιες συμπεριφορές. Διερωτάται όμως κανείς εύλογα το γιατί σήμερα, το γιατί μετά από τόσα χρόνια… Τι άλλαξε σήμερα από τότε και γιατί κρίθηκε κατά τεκμήριο ένοχος από τα λαϊκά δικαστήρια των ΜΜΕ και των ΜΚΔ ο καταγγελλόμενος; Αν δεν είχε τόση αναγνωρισιμότητα η καταγγέλλουσα, θα τύγχανε αυτής της προσοχής η καταγγελία, ακόμα και αυτού του κ. Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και της εν γένει δικαιοσύνης, που συνήθως βραδυπορούν εγκληματικά στην διαχείριση και επεξεργασία παρόμοιων υποθέσεων;

Είναι δε άξιον προσοχής το γεγονός ότι η κοινωνία σιωπά ένοχα στην αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης παρόμοιων κρουσμάτων σεξουαλικής παρενόχλησης, τόσο εκ μέρους των εμπιστευμένων από γονείς και κράτος αθλητικών παραγόντων όσο και εκ μέρους των αθλητών στα πλαίσια του επαγγελματικού, και όχι μόνον, αθλητισμού. Χρειάζεται μόνο μια γενναία πράξη καταγγελίας , απ' όπου και αν αυτή προέρχεται, για να ανοίξει λίγο το απόστημα του επαγγελματικού αθλητισμού και αφού «λιθοβοληθεί» μέχρι θανάτου ο εν δυνάμει ένοχος, τα πάντα πάλι θα περιπέσουν σε βαθιά λήθη.

Εν κατακλείδι θα έπρεπε τόσο η Δικαιοσύνη πρωτίστως όσο και τα ΜΜΕ, να διεξάγουν ενδελεχείς έρευνες σε κάθε παρόμοια καταγγελία και όχι να επιδίδονται σε κοινωνικό κανιβαλισμό, καταργώντας και το συνταγματικά κατοχυρωμένο τεκμήριο αθωότητας.

* Η Τέτη Τζαμαλούκα είναι δικηγόρος Πατρών.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΛΤΣΑ * Παρακολουθώντας τις τελευταίες μέρες τις εξελίξεις στην υπόθεση Λιγνάδη, γινόμαστε μάρτυρες μιας δίκης που διαδραματίζεται έξω από τον φυσικό της χώρο, τις δι . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ένα θέμα ουσίας που θα έπρεπε πολύ καιρό πριν να έχει απασχολήσει το πολιτικό μας σύστημα συζητήθηκε προχθές στη Βουλή. Κι αυτό αφορά τη δεοντολογία της εκφοράς δημόσιου λόγου. Η . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Πατρέων - Καρναβάλι Πάτρας και ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων συνδιοργανώνουν τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Τραγουδιού για παιδική ή παιδικές . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Το τεράστιο ενδιαφέρον των πολιτών μας οδήγησε να επισπεύσουμε τις διαδικασίες για την εκκίνηση του νέου "Εξοικονομώ - Αυτονομώ". Εως το τέλος του καλοκαιριού, θα ανακοινώσουμε το . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το πρωί έξω από το ΚΕΤΧ στην Πάτρα. Το πανό που κρατούσαν οι διαμαρτυρόμενοι είχε ως σύνθημα: “ΟΧΙ άλλες δολοφονίες – αυτοκτονίες. Κίνημα μέσα και έξω από τον
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Έναρξη λειτουργίας του Χιονοδροµικό Κέντρο Καλαβρύτων, για προπόνηση ενεργών αθλητών όλων των ηλικιών, από σήμερα Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, µετά από συντονισµένες προσπάθειες και αρκετές διαβουλεύσεις π
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ένας άνδρας στην Παραλία Πατρών οποίος σύμφωνα με τις λίστες του ΕΟΔΥ έπρεπε να είναι σε καραντίνα επειδή είχε βρεθεί θετικός στον κορονοιό, εντοπίστηκε απο αστυνομικούς έξω από το σπίτι του και πιο σ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search