ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γρ. Αλεξόπουλος: Τι γίνεται με το τρένο;

 

Έχουν παρέλθει οκτώ μήνες από τον Ιούλιο του 2020 οπότε και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής παρουσίασε στην Πάτρα κατά τη διάρκεια αναπτυξιακού συνεδρίου,  το σχέδιό του για τη σιδηροδρομική γραμμή και τη διέλευσή της από την πόλη, επισημαίνοντας μάλιστα και ότι η δημοπράτηση του έργου για την Πάτρα θα γινόταν στο δεύτερο εξάμηνο του 2021. Για το θέμα είχε ληφθεί ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας με αίτημα για  υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής από το Ρίο έως τον Άγιο Ανδρέα, αλλά και στο τμήμα προς το νέο λιμάνι και τις νότιες συνοικίες, επέκταση που  είχε προτείνει η δημοτική μας παράταξη και είχε γίνει αποδεκτή από το Σώμα. Τον Σεπτέμβριο του 2020 μετά από συνάντηση του Δημάρχου της Πάτρας με τον Υπουργό στην Αθήνα, γνωστοποιήθηκε μέσω του Τύπου συμφωνία των δύο μερών σε σχέση με την πολιτική που ακολουθείται ως προς τη διέλευση του τρένου από τον αστικό ιστό της Πάτρας, πλην του τμήματος Κανελλοπούλου έως Ρίο που αποτελεί και το επίμαχο σημείο κοινής διεκδίκησής μας. 

Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχουμε καμία εξέλιξη και καμία ενημέρωση για την πορεία του τρένου και της διέλευσής του από την Πάτρα, ούτε και από τις νότιες συνοικίες βέβαια. 

Είναι σαν το θέμα να έχει ξαφνικά ξεχαστεί (μαζί με αυτό και οι πιέσεις της Πάτρας) παρά το γεγονός ότι αποτελεί ένα σοβαρό αναπτυξιακό έργο για την πόλη και ζητούμενο χρόνων για τους Φορείς και τους πολίτες της. Καλούμε τον Δήμαρχο Πατρέων να μας ενημερώσει άμεσα για  τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής σε σχέση με την προώθηση του σημαντικού αυτού αιτήματος της πόλης. 

Κάθε καθυστέρηση μπορεί να οδηγήσει σε ματαίωση κάθε πιθανότητας υλοποίησής του με τη δικαιολογία της έλλειψης χρηματοδοτικών μέσων. 

Και τότε οι ευθύνες θα είναι συγκεκριμένες.  

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ο κορονοϊός… ανυποχώρητος, παραμένει ανάμεσά μας και δείχνει καθημερινά πως απέχουμε ακόμη από την πολυπόθητη «κανονικότητα». . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Η Γαλλία έχει χορηγήσει μια πρώτη δόση εμβολίου κατά της Covid-19 στο σχεδόν 100% των τροφίμων οίκων ευγηρίας και τα τρία τέταρτα έχουν λάβει δύο δόσεις, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υ . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Κηδεύεται αυτή την ώρα στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στον Πύργο του Ουίνδσορ ο Πρίγκιπας Φίλιππος. «Έφυγε» την περασμένη Παρασκευή, 09.04.2021, μόλις δυο μήνες πριν συμπληρώσει . . .
ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Ανακαλύψτε τρία αρωματικά και θεραπευτικά βότανα που χρησιμοποιούνται στο μαγείρεμα αλλά καταναλώνονται και ως αφεψήματα συμβάλλοντας στην εύρυθμη πεπτική λειτουργία και την καταπο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Διασωληνωμένος και με εγκαύματα σε όλο του το σώμα νοσηλεύεται στην αναζωογόνηση του ΠΠΝΠ ο 57χρονος Κ.Α. που χθες το μεσημέρι τραυματίστηκε από την έκρηξη φιάλης  η οποία σημειώθηκε σε διαμέρισμα πο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θυελλώδεις ανατολικοί, βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ πνέουν στον Πατραϊκό. Τα πλοία που δρομολογούνται στην πορθμειακή γραμμή Ρίου Αντιρρίου σταμάτησαν να πλέουν στο στενό από τα μεσά
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Ένωσης Εικαστικών Πάτρας και με αίσθημα ευθύνης της ιδιότητας του ως φορέας καλλιτεχνικών σπουδών μέσω της πολύχρονης λειτ
Image
Image
© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search