ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Αναγκαία η διδασκαλία της Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης στα Ελληνικά σχολεία

Tου Βασίλη Μπεκίρη *

Η ανακοίνωση από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι από το προσεχές σχολικό έτος θα διδάσκεται το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα Ελληνικά σχολεία ικανοποίησε ιδιαίτερα τον τ. Υπουργό Βασίλη Μπεκίρη διότι απο την εποχή που ήταν στο Υπουργείο Παιδείας (1990-1993) είχε προτείνει ι και είχεαγωνιστεί  να διδάσκεται από τότε το μάθημα αυτό στα Ελληνικά σχολεία. 

Δυστυχώς όμως πολλοί παράγοντες είχαν αντιδράσει και έτσι απερρίφθη η πρόταση του Βασίλη Μπεκίρη. Παρά ταύτα ο Βασίλης Μπεκίρης δεν απογοητεύτηκε από καιρόν  εις καιρόν  έφερνε στην επικαιρότητα το θέμα αυτό. Μάλιστα στο βιβλίο του «Οι αγώνες μου για μία καλύτερη Παιδεία» έχει γράψει τα εξής : 

«Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των νέων ήταν μια προσπάθεια σημαντική, η οποία προσέκρουσε σε μια συντηρητική αντίληψη που επικρατούσε  την περίοδοι εκείνη στην νοοτροπία πολλών εκπαιδευτικών. Πρέπει εδώ να σημειώσουμε ότι η σεξουαλική αγωγή εκείνη την περίοδο εδιδάσκετο σε πολλά σχολεία της Ευρωπαικής Κοινότητας. Κάτι ανάλογο σε ήπια μορφή θελήσαμε να εφορμόσουμε και στην χώρα μας. Αρχικώς είχαμε προτείνει ότι οι νλεοι έπρεπε να διδαχθούν από έμπειρους δασκάλους ορισμένα αναγκαία επιστημονικά γεγονότα τα οποία αγνοούσαν και δεν ήξεραν ποιους να συμβουλευτούν. Και αυτή η προσπάθεια έπεσε στο κενό, ενώ ήταν αναγκαίο οι νέοι να γνωρίζουν ορισμένα πράγματα τα οποία αγνοούσαν και τα οποία ενδεχομένως να τους εστοίχαιζαν πολύ στην ζωή τους». 

* Τέως Υφυπουργός Παιδείας

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ο κορονοϊός… ανυποχώρητος, παραμένει ανάμεσά μας και δείχνει καθημερινά πως απέχουμε ακόμη από την πολυπόθητη «κανονικότητα». . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Η Γαλλία έχει χορηγήσει μια πρώτη δόση εμβολίου κατά της Covid-19 στο σχεδόν 100% των τροφίμων οίκων ευγηρίας και τα τρία τέταρτα έχουν λάβει δύο δόσεις, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υ . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Κηδεύεται αυτή την ώρα στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στον Πύργο του Ουίνδσορ ο Πρίγκιπας Φίλιππος. «Έφυγε» την περασμένη Παρασκευή, 09.04.2021, μόλις δυο μήνες πριν συμπληρώσει . . .
ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Ανακαλύψτε τρία αρωματικά και θεραπευτικά βότανα που χρησιμοποιούνται στο μαγείρεμα αλλά καταναλώνονται και ως αφεψήματα συμβάλλοντας στην εύρυθμη πεπτική λειτουργία και την καταπο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Διασωληνωμένος και με εγκαύματα σε όλο του το σώμα νοσηλεύεται στην αναζωογόνηση του ΠΠΝΠ ο 57χρονος Κ.Α. που χθες το μεσημέρι τραυματίστηκε από την έκρηξη φιάλης  η οποία σημειώθηκε σε διαμέρισμα πο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θυελλώδεις ανατολικοί, βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ πνέουν στον Πατραϊκό. Τα πλοία που δρομολογούνται στην πορθμειακή γραμμή Ρίου Αντιρρίου σταμάτησαν να πλέουν στο στενό από τα μεσά
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Ένωσης Εικαστικών Πάτρας και με αίσθημα ευθύνης της ιδιότητας του ως φορέας καλλιτεχνικών σπουδών μέσω της πολύχρονης λειτ
Image
Image
© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search