ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Τι ακριβώς θέλει να κάνει ο ποιητής;

Ποιος φταίει για τον κορονοϊό; Το κάνουμε όλοι το ερώτημα και καθημερινά βλέπουμε στην πρώτη σελίδα εφημερίδων και στα δελτία ειδήσεων κραυγές απελπισίας και αγωνίες για κόσμο που κινείται και δυστυχώς γι' αυτόν αναπνέει κιόλας καπνίζει, πίνει καφέ, μιλάει και ζει και μερικές στιγμές χωρίς μάσκα! Δεν ανήκω στους αρνητές της μάσκας. Στο σουπερμάρκετ, στον κλειστό χώρο, στο δρόμο, στην κίνηση και την πολυκοσμία τσακώνομαι με αυτούς που δεν φορούν καθόλου μάσκα, με αυτούς που την φορούν κάτω από την μύτη ή έχουν βρει την νέα μόδα που αντικαθιστά το μούσι με την μάσκα στο πηγούνι κοροϊδεύοντας εαυτούς και αλλήλους. Αυτοί και απαράδεκτοι είναι, και κατακριτέοι, αλλά και θήραμα: θα πρέπει να αποτελούν για την επιβολή προστίμων από την Ελληνική Αστυνομία.

Αλλά από εδώ μέχρι να φθάσουμε να βλέπουμε τρία άτομα στο δρόμο και να αλλάζουμε πεζοδρόμιο, να τηλεφωνούμε στο 100 ή να φτιάχνουμε ρεπορτάζ, έχει μεγάλη διαφορά. Αν το καλοσκεφτούμε, κανείς δεν το θέλει. Γιατί κανένας λοιμωξιολόγος ή επικοινωνιολόγος δεν έχει επιχειρήματα να μας πείσει πως το να είναι ένας μόνος του στο δρόμο ή στην παραλία χωρίς μάσκα, κάνει σε κάποιον κακό. Δεν γίνεται να πιεί κάποιος καφέ, να καπνίσει ή να φιλήσει με μάσκα…. Είναι κατάντια, από τη άλλη μεριά, όταν ανοίξαμε τα μαγαζιά και συνωστίστηκε ο κόσμος σε ουρές απ' έξω τα βάλαμε με τον κόσμο που πήγαινε να ψωνίσει χωρίς να εξετάσουμε αν τηρεί υγειονομικούς κανόνες. Συνωστιστήκαμε για τα καλά στην Πάτρα τα δύο τελευταία Σάββατα στον προαύλειο χώρο των σουπερμάρκετ αλλά και μέσα, απολαμβάνοντας στην πράξη το πανέξυπνο μέτρο του κλεισίματος των υπαιθρίων λαϊκών αγορών του Σαββάτου! Και ύστερα είναι να απορείς, τι έχουνε τα έρμα και ψοφάνε; Αλήθεια, εκεί στην Αθήνα τι γίνεται; Τους μαντρώνουν μόνο το σαββατοκύριακο στις 6:ΟΟ και όλα τα άλλα μέλι γάλα; Μόνο στην Πάτρα κολλάει στη λαϊκή το Σάββατο; Και γιατί μόνο εμείς με τις κότες στις έξι; Ή μήπως η Πάτρα την πληρώνει γιατί, εκτός από κόκκινη ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ, έχει καλές σχέσεις και με πολιτικούς, κόκκινους ροζέ και πράσινους χώρους; Το ρίχνουμε στην πλάκα γιατί τελικά δεν έχει και μεγάλη πλάκα και είναι πολύ επικίνδυνο και υγειονομικά αλλά και πολιτικά να μη σου δίνει να καταλάβεις τι θέλει ακριβώς να κάνει ο ποιητής κι αν έχει αποφασίσει τελικά τι ρήμα έχει το ποίημα του, αν έχει βέβαια και ποίημα… Ας φοράμε λοιπόν τις μάσκες μας και ας κυκλοφορούμε με μέτρο. Ας προσπαθήσουν όμως αυτοί που έχουν την ευθύνη να μας πείσουν αν η καλλίτερη συμπεριφορά μας θα ήταν του ακίνητου πτώματος. Ισως βέβαια κάποιος ξύπνιος βρει και υποστηρίξει αύριο πως είναι καλλίτερα να κοιμόμαστε τρεις μέρες και την τέταρτη να κλείνουμε click inside για σουπερμάρκετ ή καλύτερα υποχρεωτικό delivery και για ένα κιλό ψωμί ακόμη. Ας γίνει κι έτσι, μα να το ξέρουμε και να εφαρμόζεται για όλους. Αυτή η κακομοιριά του ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ δείχνει μεγάλη φτώχεια σκέψης και μέσων. Και μακριά από ειδήσεις του τύπου... βγήκαν έξω τέσσερα άτομα, φυλαχθείτε!!!

•Ο Αλέξης Καρβουντζής είναι ηλεκτρολόγος ΤΕΙ Πάτρας.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των Λυκείων την ερχόμενη Δευτέρα, 12 Απριλίου και την επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στα θρανία, με βασική προϋπόθεση την διεξαγωγή των self . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινούν από τη Δευτέρα 12 Απριλίου τα τακτικά χειρουργεία στο νοσοκομείο Αγρινίου.Πρόκειται για τα τακτικά χειρουργεία που είχαν διακοπεί λόγω των προληπτικών μέτρων που ελήφθησαν . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Στα 150 χρόνια από την επανάσταση του 1821, η Ελλάδα ήταν καλυμμένη στον γύψο της ακροδεξιάς χούντας, με την ανοχή της πλειοψηφίας των πολιτών, μιλούσε λίγο από βλαχοκαθαρεύουσα, έ . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Τα καταστήματα Βουλκανιζατέρ & Εμπορίας Ελαστικών του Συλλόγου λειτουργούν καθημερινά με ενιαίο-συνεχές ωράριο (8πμ-6μμ), το Σάββατο με ενιαίο-συνεχές ωράριο (8πμ-3μμ), και κάθ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινούν από τη Δευτέρα 12 Απριλίου τα τακτικά χειρουργεία στο νοσοκομείο Αγρινίου.Πρόκειται για τα τακτικά χειρουργεία που είχαν διακοπεί λόγω των προληπτικών μέτρων που ελήφθησαν τις προηγούμενες ημ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αυξητική τάση παρουσιάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, τον τελευταίο 1,5 μήνα η παρουσία των μεταναστών, στους χώρους των πρώην εργοστασίων της Ακτής Δυμαίων στην Πάτρα. Ο αριθμός τους από τα 140 με 150
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στην περιοχή του Κόκκινου Μύλου. Σύμφωνα με πληροφορίες  ΙΧ παρέσυρε αγοράκι ηλικίας 11 ετών με αποτέλεσμα να το τραυματίσει ευτυχώς ελαφριά.  
Image
Image
© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search