ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Μπορούν, αλλά μάλλον δεν τους ενδιαφέρει...

Είναι πρωτάκουστο: Επί μία επταετία η δημοτική αρχή του ΚΚΕ στην πόλη μας,  την Πάτρα, αγωνίζεται θεωρητικά βέβαια (αφού δεν πραγματοποίησε ούτε μία πορεία) για να λύσει το πρόβλημα με τα αδέσποτα. Ουσιαστικά δεν την ενδιαφέρει το ζήτημα ή το θεωρεί δευτερεύον, αφού δεν έχει ιδιαίτερη πολιτική χροιά, δηλαδή δεν έχει να κάνει με τους εργάτες και το κεφάλαιο, με τον καπιταλισμό και το ΝΑΤΟ και με όλες αυτές τις ιδεοληψίες του 19ου αιώνα .

Επί δημαρχίας Ανδρέα Φούρα, ως αρμόδιος αντιδήμαρχος, το 2009 υπογράψαμε μια σύμβαση με το διοικητικό συμβούλιο του φορέα του Πανεπιστημίου Πατρών που διαχειριζόταν τα αδέσποτα και έτσι υπήρξε μια άριστη διαχείριση του όλου ζητήματος. Με την κίνησή μας αυτή έγινε η συλλογή και των αδεσπότων που διαχειριζόταν φιλοζωικός σύλλογος σε κατασκευή που είχε  δημιουργήσει στην παραλία, στον χώρο περίπου  που βρίσκεται το περίφημο νότιο πάρκο. Επίσης υπήρχε τηλέφωνο επικοινωνίας των πολιτών για την περισυλλογή, στείρωση καθώς και δυνατότητα παράδοσης  κάποιου σκύλου που δεν επιθυμούσε να τον κρατήσει ο ιδιοκτήτης του.

Η σύμβαση προέβλεπε την εργασία την οποία αναλάμβανε το Πανεπιστήμιο και την καταβολή από τον Δήμο ενός αντίστοιχου χρηματικού ποσού. Την διετία 2009-10 στην κορύφωση της οικονομικής κρίσης η ενίσχυση του δήμου για τα αδέσποτα ήταν μηδενική. Παρ' όλες αυτές τις δυσκολίες με τα πενιχρά έσοδα του δήμου, με ευαισθησία απέναντι στα ζώα αλλά και στην ασφάλεια των πολιτών λύσαμε το πρόβλημα που υπήρχε μέχρι τότε.

Σήμερα το κράτος χρηματοδοτεί τον δήμο για να διαχειριστεί αυτό το πρόβλημα.

Η παράταξη του ΚΚΕ στον δήμο Πατρέων τι κάνει;

Και τα χρήματα εισπράττει και το πρόβλημα δεν λύνει.

Μου κάνει εντύπωση. Δεν έχουν την ικανότητα να προκηρύξουν ένα διαγωνισμό και να αναθέσουν σε ιδιώτη την όλη εργασία;

Υπάρχουν στην πόλη μας ιδιωτικές οργανωμένες εγκαταστάσεις  φιλοξενίας και φύλαξης σκύλων που ίσως να είναι σε θέση να αναλάβουν το έργο.

Το κομματικό όμως και ιδεολογικό υπόβαθρο το επιτρέπει;

Μέχρι σήμερα όχι.

Η απάντηση στο πρόβλημα είναι η εκκωφαντική σιωπή της δημοτικής αρχής.

Εδώ πάει η παροιμία: Μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μην δίνετε.

Καληνύχτα σας συμπολίτες μου.

*Ο Γιώργος Ζαφειρόπουλος είναι πρώην αντιδήμαρχος Πατρέων.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε το βράδυ της Πέμπτης (25/4) ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ. Ο πρωθυπουργός έστειλε το δικό του μήνυμα εν όψει των ε . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Το πολιτικό ντόμινο με τις «ορφανές» ψήφους των Σπαρτιατών μετά το «άκυρο» στη συμμετοχή τους στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, συνεχίζει να βρίσκεται ψηλά στις αντιπαραθέσεις μετα . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Για κάτι τέτοια βράδια τον πήρε, για κάτι τέτοια βράδια πήρε κι αυτός την απόφαση να περάσει στην απέναντι πλευρά του ποταμού και να φορέσει την πράσινη φανέλα. Ο Κώστας Σλούκας έπ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο αγώνας της Ουντινέζε με τη Ρόμα ξεκίνησε στις 14 Απριλίου, ωστόσο διεκόπη στο 71ο λεπτό, καθώς ο Εντικά κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο και αποφασίστηκε να διακοπεί το ματς. Το σ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα για 25χρονη που προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της. Αστυνομία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, έσπευσαν άμεσα στο σπίτι της κοπέλας, στην συμβολή των οδών Μαιζώνος και Ιεροθέου,
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου είναι ένα εμβληματικό έργο που αποτελεί, πλέον, σημείο αναφοράς της σύγχρονης Ελλάδας. Της Ελλάδας που μπορεί να φτάσει ψηλότερα, να αναπτύσσεται και να ισχυροποιείται πολύπ
Image
Image

Search