ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Κατσανιώτης: Γιατί θεωρώ καλύτερο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Α. Σαμαρά

Για μένα ο καταλληλότερος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο Αντώνης Σαμαράς…». Τον πρώην πρωθυπουργό πρότεινε ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Κατσανιώτης σε τηλεοπτικές συζητήσεις, για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα. Η «Π» επικοινώνησε μαζί του και του ζήτησε να αιτιολογήσει για ποιους λόγους πιστεύει ότι ο Α. Σαμαράς είναι ιδανικός για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο Α. Κατσανιώτης μάς απάντησε ότι ο Α. Σαμαράς συγκεντρώνει, κατά την εκτίμησή του, όλα τα χαρακτηριστικά που απαιτεί ο θεσμικός ρόλος του Προέδρου. «Είναι ένας πολιτικός που αντιλαμβάνεται τον ρόλο του και τη διάκριση των εξουσιών. Επιπλέον, διαθέτει εμπειρία» μας είπε και πρόσθεσε ότι την πολιτική διαδρομή του πρώην πρωθυπουργού διακρίνει ένα εθνικό πρόσημο.

Πώς εννοεί το «εθνικό πρόσημο»; Μας απάντησε λέγοντας ότι ο Α. Σαμαράς έχει συνδέσει την πορεία του στα πολιτικά πράγματα με τα εθνικά θέματα, τα οποία και συνέδεσε ο Α. Κατσανιώτης με την γεωπολιτική κατάσταση που διαμορφώνεται στην ευρύτερη περιοχή. Μάλιστα, ο Α. Κατσανιώτης έκανε ένα επιπλέον βήμα, λέγοντας ότι χρειάζεται να βρίσκεται στον προεδρικό θώκο ένας πολιτικός που να μπορεί να εκφωνήσει ξανά τον ιστορικό λόγο που εκφώνησε ο Κωστής Στεφανόπουλος στις 19 Νοεμβρίου 1999 προς τον Μπιλ Κλίντον με την απαραίτητη επικαιροποίηση. Επεσήμανε, δε, ότι ο Α. Σαμαράς έκανε πράξη την πολιτική συναίνεση την περίοδο της συγκυβέρνησης.

«Μπορεί να υπάρχουν και άλλα πρόσωπα» πρόσθεσε ο βουλευτής, τα οποία όμως δεν έχουν τεθεί στο δημόσιο διάλογο. Ο Α. Κατσανιώτης λέει ότι, σήμερα, υπάρχει η πρόταση για τον Προκόπη Παυλόπουλο εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και η δική του.

Επισημαίνει ότι και τα δύο πρόσωπα προέρχονται από τον κεντροδεξιό χώρο, «εφόσον υιοθετούμε πολιτικούς όρους». Ο αχαιός πολιτικός εκτιμά ότι δεν είναι τυχαίο, καθώς σε όλες τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις (εθνικές, ευρωεκλογές, αυτοδιοικητικές) επικράτησε η ΝΔ και οι ιδέες της. Συνεπώς, πιστεύει ότι και ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να προέρχεται από τον ίδιο χώρο. «Δεν πρόκειται για ένα καπρίτσιο της κεντροδεξιάς…» σχολίασε.

Πηγή: pelop.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείται με την Άμεση λήψη μέτρων (κορίνες, κώνους, αστυνόμευση κλπ) στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου με στόχο την μείωση των ατυχημάτων ;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επιτυχημένη αιμοδοσία και σημαντική εκδήλωση για την προσφορά αίματος και τη δωρεά οργάνων και ιστών στα Σαγέικα. Το πρωί της Κυριακής 19 Ιανουαρίου, διενεργήθηκε -από το Κέντρο Αί . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

 Την απασχόληση ωφελουμένων ηλικίας 55 έως 67 ετών θα προβλέπει το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 2.000 ανέργους που βρίσκεται υπό επεξεργασία από τον Οργανισμό.   Σύμφωνα με το πρόγ . . .
LIFE STYLE

 Spoiler του περιοδικού My TV για τη συνέχεια της σειράς «Άγριες Μέλισσες» μετέδωσε το «Πρωινό» με τη Φαίη Σκορδά.   Όπως είπε ο Άρης Καβατζίκης, η Λενιώ βρίσκει ξανά τον έρωτα σ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο τέλος του Φεβρουαρίου, αναμένεται, όπως έγινε γνωστό σήμερα Τετάρτη από την υφυπουργό Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας, Δόμνα Μιχαηλίδου, να καταβληθεί η πρώτη δόση των 1. . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επιτυχημένη αιμοδοσία και σημαντική εκδήλωση για την προσφορά αίματος και τη δωρεά οργάνων και ιστών στα Σαγέικα. Το πρωί της Κυριακής 19 Ιανουαρίου, διενεργήθηκε -από το Κέντρο Αίματος ΠΓΝΠ- αιμοδοσί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Τήν Δευτέρα 27 Ἰανουαρίου η Ἁγία μας Ἐκκλησία ἑορτάζει τήν Ἀνακομιδή τῶν Ἱερῶν Λειψάνων τοῦ ἐν Ἁγίοις Πατρός ἡμῶν Ἰωάννου, Ἀρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως τοῦ Χρυσοστόμου, τοῦ ὁποίου τό ὄνομα φέρει
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με στόχο την εκπόνηση ενός συγκροτημένου σχεδίου για την αναβάθμιση του ακαδημαϊκού χάρτη της Δυτικής Ελλάδας, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη εργασίας
Image
Image
© 2019 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search