ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ν. Τζανάκος: Ο κ. Πελετίδης καλείται να εφαρμόσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Είναι γνωστό πως 22 Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης του Δήμου Πατρέων, ανταποκρινόμενοι στην αγωνία των κατοίκων της συνοικίας του Αγίου Νεκταρίου, όπου 115 οικογένειες κατοικούν σε παραχωρημένα από το κράτος σπίτια με στέγες από αμίαντο, έθεσαν το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο γενικεύοντας το ώστε να αφορά όλη την πόλη. 

   Το ζήτημα του άκρως επικίνδυνου και καρκινογόνου αμίαντου, αφορά την παγκόσμια κοινότητα και προφανώς την πόλη μας και έχει μια πορεία 3.000 χρόνων χρήσης. Έχει χρησιμοποιηθεί παγκοσμίως, από όλο τον αρχαίο κόσμο και από τους αρχαίους Έλληνες, αλλά και στην εποχή μας, με κορύφωση της εκμετάλλευσής του τον 20ο αιώνα (κυρίαρχοι στην εξόρυξη, παραγωγή και εκμετάλλευση, Καναδάς και Σοβιετική Ένωση)  οπότε και αποδείχθηκε  η καρκινογόνος συμπεριφορά του, δίχως δυστυχώς μέχρι τα τέλη του αιώνα να γίνει αποδεκτή από τους παραπάνω η απαγόρευση της εμπορίας του. 

   Σαν θέμα είναι ιδιαίτερα δύσκολο στη λύση του, όπως αποδεικνύει και η μέχρι σήμερα παγκόσμια και ελληνική πραγματικότητα.

Κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις η εισήγηση των 22 δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης επικεντρώθηκε στα παραπάνω, θεωρώντας αυτονόητο πως ένα τέτοιας εμβέλειας και σοβαρότητας πρόβλημα, πολύπλοκο και πολύπλευρο, οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε συνολικά σαν πόλη. 

   Αυτός εξάλλου είναι και ο δρόμος που ακολουθείται και σε παγκόσμιο και σε πανελλαδικό επίπεδο. Ήταν εξάλλου, λόγω του ευαίσθητου αυτού θέματος, μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να γίνει μια πρώτη απόπειρα συνύπαρξης και συναίνεσης, κάτι που χρόνια τώρα είναι το ζητούμενο (και θεωρείται αιτία της κακοδαιμονίας μας) στην πόλη. 

   Προτείναμε λοιπόν τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων φορέων της πόλης (Πανεπιστήμιο, Ιατρικό σύλλογο, Δικηγορικό σύλλογο, ΤΕΕ, Επιμελητήριο κλπ) προκειμένου σε κοινή δράση υπό τον Δήμαρχο της πόλης μας τον κ. Πελετίδη. Συγκεκριμένα και στοχευμένα. Με σκοπό και με στόχο την αποτελεσματικότητα. Με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και συγκεκριμένες και εξειδικευμένες δράσεις και με ‘απολογισμό’ της επιτροπής σε τρεις μήνες και πάλι στο Δημοτικό Συμβούλιο.

              Με έκπληξη όμως παρακολουθήσαμε μια επανάληψη του καταγγελτικού κομματικού λόγου του κ. Πελετίδη. Άστραψε και βρόντηξε, ελάχιστα ασχολήθηκε με το θέμα, βάζοντας στο στόχαστρο τους πάντες και τα πάντα. Μόνο και μόνο για να βροντοφωνάξει πως αρνείται τη συνεννόηση, αρνείται τη συνύπαρξη με οποιονδήποτε φορέα, πως όποιος θέλει μπορεί να συμμετέχει σαν πολίτης στις κινητοποιήσεις που ο ίδιος και η παράταξή του αποφασίζουν.

                 Το Δημοτικό συμβούλιο όμως τελικά, δεν ενέκρινε κατά πλειοψηφία τη στάση του και τις προτάσεις του για μοναχικό δρόμο. Ενέκρινε την πρόταση των 22 της αντιπολίτευσης με ψήφους 22 έναντι 19 της πρότασης του κ. Πελετίδη. 

                Με βάση το νόμο ο κ. Πελετίδης (ο οποίος δεν ψηφίζει) είναι υποχρεωμένος να συστήσει και να συγκαλέσει άμεσα την επιτροπή που το Δημοτικό του Συμβούλιο αποφάσισε.

               Αυτή είναι η εντολή που του δόθηκε από το ανώτατο όργανο της πόλης.

               Είναι μια πρώτη δοκιμασία εφαρμογής των κανόνων της δημοκρατίας μας, εκείνης της δημοκρατίας που τον έχει φέρει στη θέση του Δημάρχου. 

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Παρελήφθησαν από την Ελληνική Αστυνομία (17) νέες δίκυκλες μοτοσυκλέτες, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης για την υλοποίηση τη . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ανησυχία προκαλεί η αύξηση των κρουσμάτων και στους 3 νομούς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Θετικός στον κοροναϊό είχε διαγνωστεί ο ιδιοκτήτης του οίκου ευγηρίας στον Αγιο Στέφανο, ο οποίος έδωσε τέλος στη ζωή του.   Ο ίδιος, με πληροφορίες να αναφέρουν πως αυτοπυροβολή . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στο «κόκκινο» επίπεδο, δηλαδή το υψηλότερο του υγειονομικού χάρτη μπήκε η Καστοριά, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Την . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Παρελήφθησαν από την Ελληνική Αστυνομία (17) νέες δίκυκλες μοτοσυκλέτες, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης για την υλοποίηση της δράσης «Εξοπλισμός
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τις 4 Νοεμβρίου 2020, με τον πομποδέκτη ΟΛΥΜΠΙΑ PASS μπορείτε να ταξιδεύετε σε όλη την χώρα και να απολαμβάνετε γρήγορες και άνετες διαδρομές, μέσω της ανανεωμένης υπηρεσίας διαλειτουργικότητας Gr
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 101 ετών, η Ευγενία Ασπρούλια.  Είχε αποκτήσει πέντε παιδιά, την Κατερίνα, τον Θεόδωρο, την Ασπασία, την Ανδριάνα και τον Βασίλη. Ο Βασίλης Ασπρούλιας, δικηγόρος στο επάγγε
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search