ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Χ. Πατούχας: Δεν χρειάζονται επιτροπές για να αποδείξουμε την επικινδυνότητα

 Δεν χρειάζεται καμία επιτροπή, εμπειρογνωμόνων ή μη, για να αποδείξει την επικινδυνότητα του αμιάντου στην δημόσια υγεία. Αυτό έχει ήδη εδώ και δεκαετίες αποδειχθεί. Μάλιστα μετά τις αποδείξεις, προέκυψε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, ως συνήθως, και νομοθετική απαγόρευση της χρήσης των προϊόντων αμιάντου. Όλα αυτά πριν 15 χρόνια!

Όπως πάντα, οι αρμόδιες Κυβερνήσεις, λένε: Οι εργατικές κατοικίες του Αγίου Νεκταρίου είναι ιδιωτικά κτίρια, η Αμιαντίτ είναι ιδιωτική, άρα βρείτε τρόπους σαν ιδιώτες να λύσετε το πρόβλημα. Μάλιστα Βουλευτές του τέως Κυβερνώντος κόμματος, ερωτούν την Κυβέρνηση, αν θα δώσει «κίνητρα» στους ιδιώτες για να καλύψουν την δαπάνη αντικατάστασης των στεγών από αμίαντο! Στέγες που είναι ενιαίες για 10 κατοικίες και που αν ακόμα, τους δοθούν τα «κίνητρα», πράγμα αμφίβολο, θα πρέπει εξ ιδίων να καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος της δαπάνης.

Άρα το δίλημμα είναι: Θεωρούμε ότι η οργανωμένη Πολιτεία, έχει ευθύνη για την δημόσια υγεία ή όχι; Έχει υποχρέωση για κατοικίες που κατασκεύασε και παρέδωσε ο ΟΕΚ, που τις σκέπασε με τον καρκινογόνο αμίαντο, να προχωρήσει στην αντικατάσταση των στεγών, στην υπεύθυνη διαχείριση των άχρηστων επιβλαβών υλικών για τους κατοίκους του Αγίου Νεκταρίου και τους περιοίκους; Ή  όχι;

Αν δεν απαντήσουμε στα ερωτήματα αυτά, χάνουμε και το δέντρο και το δάσος! Αν, δεν θέλουμε να απαντήσουμε φτιάχνουμε επιτροπή και η επιτροπή υποεπιτροπές ή «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινάει!». Αυτά λέει το ψήφισμα της Αντιπολίτευσης. Για αυτό η Ανυπότακτη Πολιτεία δεν το ψήφισε. Και ας μας εγκαλεί ο κ. Ρώρος. Αυτός έχει την ανάγκη να συμπλεύσει με τους ομοϊδεάτες του Βουλευτές. Το ίδιο και οι υπόλοιποι. Εμείς δεν έχουμε τέτοια ανάγκη!

Και ναι! Θεωρούμε ένδειξη ελάχιστης αλληλεγγύης στους συνανθρώπους μας Αλβανούς, να τους συμπαρασταθούμε μετά το σεισμό. Κάποιοι από την Αντιπολίτευση δεν ψήφισαν ούτε το ψήφισμα συμπαράστασης.

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Nέα, ελαφρά, πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί την Κυριακή σε όλη την χώρα με τον καιρό να είναι άκρως φθινοπωρινό καθώς κατά τόπους αναμένονται βροχές και καταιγίδες. . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στα 315 ανέρχονται τα κρούσματα κορoνοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Έξι εντοπίστηκαν στην Αχαΐα. . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

    Τουλάχιστον έξι χωριά έχουν αποκοπεί στην Ορεινή Ναυπακτία λόγω κατολισθήσεων στο επαρχιακό ορεινό δίκτυο Ο Δρόμος προς το Ριγανι έκλεισε όπως και προς τα χωριά Κρυονέρι, Στυ . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

  Από το γραφείο τύπου του Δήμου Δυτικής Αχαΐας δόθηκε στη δημοσιότητα η παρακάτω ενημέρωση: Τις τελευταίες ημέρες διακινήθηκε, σε μεγάλο βαθμό, μια κατασκευασμένη και ανακριβής . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

    Τουλάχιστον έξι χωριά έχουν αποκοπεί στην Ορεινή Ναυπακτία λόγω κατολισθήσεων στο επαρχιακό ορεινό δίκτυο Ο Δρόμος προς το Ριγανι έκλεισε όπως και προς τα χωριά Κρυονέρι, Στυλια και Φαμηλα. Για
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Oπως αναφέρει αναγνώστης από την περιοχή της Λεύκας: «Αυτη η κατασταση υπαρχει 10 χρονια τωρα που ζει η οικογενεια μου σε αυτον το δρομο. Οσες εκκλησεις και αιτηματα προς το δημο, καθε χρονο τα ιδια.
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σκληρή στάθηκε η μοίρα για την Μαρία Αγιάννη-Παντελακάκη, μια 39χρονη γυναίκα από το Αίγιο που λίγες εβδομάδες μετά τη γέννα του μωρού της, έφυγε από τη ζωή χτυπημένη από τον καρκίνο.   Η ιστορία τη
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search