ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Χ. Πατούχας: Δεν χρειάζονται επιτροπές για να αποδείξουμε την επικινδυνότητα

 Δεν χρειάζεται καμία επιτροπή, εμπειρογνωμόνων ή μη, για να αποδείξει την επικινδυνότητα του αμιάντου στην δημόσια υγεία. Αυτό έχει ήδη εδώ και δεκαετίες αποδειχθεί. Μάλιστα μετά τις αποδείξεις, προέκυψε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, ως συνήθως, και νομοθετική απαγόρευση της χρήσης των προϊόντων αμιάντου. Όλα αυτά πριν 15 χρόνια!

Όπως πάντα, οι αρμόδιες Κυβερνήσεις, λένε: Οι εργατικές κατοικίες του Αγίου Νεκταρίου είναι ιδιωτικά κτίρια, η Αμιαντίτ είναι ιδιωτική, άρα βρείτε τρόπους σαν ιδιώτες να λύσετε το πρόβλημα. Μάλιστα Βουλευτές του τέως Κυβερνώντος κόμματος, ερωτούν την Κυβέρνηση, αν θα δώσει «κίνητρα» στους ιδιώτες για να καλύψουν την δαπάνη αντικατάστασης των στεγών από αμίαντο! Στέγες που είναι ενιαίες για 10 κατοικίες και που αν ακόμα, τους δοθούν τα «κίνητρα», πράγμα αμφίβολο, θα πρέπει εξ ιδίων να καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος της δαπάνης.

Άρα το δίλημμα είναι: Θεωρούμε ότι η οργανωμένη Πολιτεία, έχει ευθύνη για την δημόσια υγεία ή όχι; Έχει υποχρέωση για κατοικίες που κατασκεύασε και παρέδωσε ο ΟΕΚ, που τις σκέπασε με τον καρκινογόνο αμίαντο, να προχωρήσει στην αντικατάσταση των στεγών, στην υπεύθυνη διαχείριση των άχρηστων επιβλαβών υλικών για τους κατοίκους του Αγίου Νεκταρίου και τους περιοίκους; Ή  όχι;

Αν δεν απαντήσουμε στα ερωτήματα αυτά, χάνουμε και το δέντρο και το δάσος! Αν, δεν θέλουμε να απαντήσουμε φτιάχνουμε επιτροπή και η επιτροπή υποεπιτροπές ή «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινάει!». Αυτά λέει το ψήφισμα της Αντιπολίτευσης. Για αυτό η Ανυπότακτη Πολιτεία δεν το ψήφισε. Και ας μας εγκαλεί ο κ. Ρώρος. Αυτός έχει την ανάγκη να συμπλεύσει με τους ομοϊδεάτες του Βουλευτές. Το ίδιο και οι υπόλοιποι. Εμείς δεν έχουμε τέτοια ανάγκη!

Και ναι! Θεωρούμε ένδειξη ελάχιστης αλληλεγγύης στους συνανθρώπους μας Αλβανούς, να τους συμπαρασταθούμε μετά το σεισμό. Κάποιοι από την Αντιπολίτευση δεν ψήφισαν ούτε το ψήφισμα συμπαράστασης.

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείται με την Άμεση λήψη μέτρων (κορίνες, κώνους, αστυνόμευση κλπ) στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου με στόχο την μείωση των ατυχημάτων ;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

  Η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ www.koinotopia.gr σε συνεργασία με τον γλύπτη και ομότιμο καθηγητή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Θεόδωρο Παπαγιάννη κα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Οι δυνάμεις της αστυνομίας ήταν σε ύψιστη επιφυλακή στα Δικαστηρια της Πάτρας  για έναν ακόμα κρατούμενο που επρόκειτο να δικαστεί χθες στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών. Επρόκειτ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με αλεξίσφαιρα γιλέκα και οπλισμένοι «σαν αστακοί» με αυτόματα πυροβόλα όπλα στρατιωτικού τύπου G3A3, οι αστυνομικοί του Τμήματος Μεταγωγών υποδέχθηκαν χθες στα δικαστήρια της Πάτρ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την πρόθεση του να υποβάλλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, εξέφρασε ο πατέρας της 27χρονης που προφυλακίστηκε για το θάνατο του νεογέννητου βρέφους της, που βρέθηκε νεκρό το μεσημέ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Οι δυνάμεις της αστυνομίας ήταν σε ύψιστη επιφυλακή στα Δικαστηρια της Πάτρας  για έναν ακόμα κρατούμενο που επρόκειτο να δικαστεί χθες στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών. Επρόκειτο για τον δράστη του
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με αλεξίσφαιρα γιλέκα και οπλισμένοι «σαν αστακοί» με αυτόματα πυροβόλα όπλα στρατιωτικού τύπου G3A3, οι αστυνομικοί του Τμήματος Μεταγωγών υποδέχθηκαν χθες στα δικαστήρια της Πάτρας, έναν από τους πι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την πρόθεση του να υποβάλλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, εξέφρασε ο πατέρας της 27χρονης που προφυλακίστηκε για το θάνατο του νεογέννητου βρέφους της, που βρέθηκε νεκρό το μεσημέρι της περασμένης Τε
Image
Image
© 2019 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search