ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Μ. Μπαλαούρας: Κόβονται 7 στους 8 δικαιούχους !

Δεν θα χορηγηθεί σε όλους τους μακροχρόνια ανέργους και στα άτομα με αναπηρίες γιατί το ποσό το έδωσαν αλλού. Το 88% των δικαιούχων, με τη κυβέρνηση ΝΔ, δε θα ξαναδούν κοινωνικό μέρισμα, αφού το ποσό των 200-220 εκατ. € δεν φτάνει για όλους. Και αυτό γιατί η κυβέρνηση επέστρεψε φόρους στις επιχειρήσεις, αφήνοντας απέξω  όλους τους μακροχρόνια ανέργους και τα άτομα με αναπηρία!

Ο ίδιος ο πρωθυπουργόςΚ. Μητσοτάκης είχε πρόσφατα ανακοινώσει ότι το μέρισμα φέτος θα καταβληθεί, μόνο, σε 200.000 δικαιούχους, προσδιορίζοντας τους στους μακροχρόνια άνεργους, σε πολύτεκνους και στα άτομα με αναπηρία. Τελικά αποφασίστηκε να κοπεί και μεγάλο μέρος από αυτούς: 600.000 δικαιούχοι, που ελάμβαναν μέρισμα επί ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι συνταξιούχοι, ανεξάρτητα από το ποσό της σύνταξης τους, οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, η πλειοψηφία  άνεργων, ανάπηρων, πολύτεκνων. Δηλαδή οι δικαιούχοι φέτος θα είναι ελάχιστοι.

Επομένως μοιράζουν, συνολικά, ένα μικρό ποσό, 175 εκατ. €, (επί ΣΥΡΙΖΑ το ποσόν ήταν  780 εκατ.), ενώ αριθμός των συγκεκριμένων κατηγοριών είναι μεγάλος. Η κυβέρνηση, τελικά, μίλησε για 250.000 δικαιούχους (πέρυσι ήταν 1.400.000 δικαιούχοι και περίπου 3.600.000 ωφελούμενοι), αλλά οι δικαιούχοι των συγκεκριμένων κατηγοριών είναι πολλαπλάσιοι (788.000 άτομα), που σημαίνει ότι σημαίνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία ανθρώπων που είναι σε ένδεια θα τους πετάξουν στον Καιάδα!

Τι γινόταν επί ΣΥΡΙΖΑ, τι κάνει η ΝΔ

                     ΣΥΡΙΖΑ(2018)                                               ΝΔ(2019) 

Ποσό:    έως και πάνω από 1.200 €                            αρχικές δηλώσεις για 700 € μ.ο.

Δικαιούχοι:       1.400.000                                             250.000

Ωφελούμενοι:   3.700.000 μέλη οικογενειών                 900.000 μέλη οικογενειών

Συνολική Δαπάνη: 780 εκατ. €                                     175 εκατ. €

Λεφτά αφήσαμε, τα έδωσαν στους έχοντες

Ενώ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν η πρώτη κυβέρνηση που άφησε τα δημόσια ταμεία γεμάτα, γεγονός που, δε μπορούσε να αποσιωπηθεί, το αναγνωρίζει και στον Προϋπολογισμό που κατέθεσε. 

Όμως η ταξική της μεροληψία υπέρ των πλουσίων, κατευθύνοντας το μεγαλύτερο μέρος της μείωσης του ΕΝΦΙΑ σε ελαφρύνσεις για τις πολύ μεγάλες περιουσίες, καθώς και τη μείωση του φόρου στις μεγάλες επιχειρήσεις κατά 5%., χρησιμοποιώντας όλο τον δημοσιονομικό χώρο, που δημιουργήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, μειώνοντας κατακόρυφα το κοινωνικό μέρισμα.

Έλεγαν: Ο ΣΥΡΙΖΑ μοιράζει ψίχουλα και η ΝΔ θα δώσει παντεσπάνι

Θυμίζουμε ότι η ΝΔ κατηγορούσε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι δίνει «ψίχουλα», κι ότι οι ίδιοι θα αλλάξουν αυτή την τακτική. Πράγματι, την άλλαξαν και έχουν το θράσος να πανηγυρίζουν, διότι θα δώσουν μέρισμα, μόνο, σε 250.000 δικαιούχους. Όσο, όμως κι αν υποστηρίζεται από τα φιλοκυβερνητικά μίντια, που τη λιβανίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ, επαναλαμβάνοντας την προπαγάνδα της, η προπαγάνδα έχει τα όρια της. Όταν φέτος δεν θα λάβουν κοινωνικό μέρισμα οι 7 στους 8 πολίτες που είχαν λάβει πέρσι και όταν δεν θα επωφεληθούν από αυτό τα 3,7 εκατομμύρια άτομα που αποτελούσαν τα νοικοκυριά των δικαιούχων πέρυσι, τότε ό,τι και να λένε τα φιλοκυβερνητικά μίντια όλος αυτός ο κόσμος θα θυμηθεί τι είχε επί ΣΥΡΙΖΑ και τι έχασε επί ΝΔ.

Μάκης Μπαλαούρας 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα, 16 Απριλίου, η απεργία στα ΜΜΕ«Με κοινή απόφαση των ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ και ΕΤΗΠΤΑ προκηρύσσεται απεργία όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών σε όλα . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Με γνωστά ονόματα στις ευρωλίστες τους τα οποία ανακοίνωσαν σήμερα (15/4), Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Νέα Αριστερά, μπαίνουν στην μάχη των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Η Ν . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Ολυμπιακός ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι ισοπεδωτικός κόντρα στον Παναθηναϊκό, δεν έχασε ξανά σετ (3-0) και έκανε το 2-0 στους τελικούς της Volley League ανδρών. Οι "ερυθρόλευκοι" . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Οι δηλώσεις του Σλούκα:Για το ματς: "Είναι ένα σπέσιαλ παιχνίδι, πάντα ιδιαίτερο. Πάντα ένα ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός κρύβει κινδύνους, υπάρχει άγχος και το πρέπει, όπως εί . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα, 16 Απριλίου, η απεργία στα ΜΜΕ«Με κοινή απόφαση των ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ και ΕΤΗΠΤΑ προκηρύσσεται απεργία όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε την συμμετοχή του Συλλόγου στην κινητοποίηση ενάντια στην ακρίβεια στις 17 Απριλίου. Το Διο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την παραίτησή του από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης υπέβαλλε σήμερα στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ηλείας, Δημήτρης Νικολακό
Image
Image

Search