ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Φεσσιάν σε Μητσοτάκη: Ζητάμε σεβασμό και όχι οίκτο

Την απογοήτευσή του για το ηλικιακό κριτήριο στην καταβολή κοινωνικού μερίσματος σε ΑμεΑ εκφράζει μέσω ανοικτής επιστολής στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρώην Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας Γεράσιμος Φεσσιάν. Μιλά για κοινωνική αδικία και καλεί τον Πρωθυπουργό να μην αντιμετωπίζει τα ΑμεΑ ως οικονομικούς δείκτες. "Είμαι 43 ετών και δεν τεκμηριώσατε επαρκώς για ποιο λόγο η οικογένεια μου και εγώ δεν δικαιούμαστε αυτό το Κοινωνικό Μέρισμα, μολονότι τα εισοδήματα μου δεν ξεπερνούν τα οικονομικά κριτήρια που έχετε θέσει", αναφέρει μεταξύ άλλων.

Αξιότιμε κ Μητσοτάκη,

Με απογοήτευση και θλίψη άκουσα τις εξαγγελίες σας σχετικά με την καταβολή του Κοινωνικού Μερίσματος. Δεν θα αναφερθώ στα «μνημονιακά» στατιστικά στοιχεία. Όμως οφείλω να τεκμηριώσω τα συναισθήματα μου.

Απογοήτευση γιατί και εσείς αντιμετωπίζεται τα ΑμεΑ και τις οικογένειες μας ως θλιβερούς στατιστικούς δείκτες, αυτό ως μέσο αξιολόγησης και μόνο είναι αποδεκτό, όμως όταν τους «φωτογραφίζετε» με ηλικιακά κριτήρια αυτό αυτομάτως λειτουργεί ως μέσω αποκλεισμού και διακρίσεων.

Θλίψη γιατί είμαι 43 ετών και δεν τεκμηριώσατε επαρκώς για ποιο λόγο η οικογένεια μου και εγώ δεν δικαιούμαστε αυτό το Κοινωνικό Μέρισμα, μολονότι τα εισοδήματα μου δεν ξεπερνούν τα οικονομικά κριτήρια που έχετε θέσει.

Στο Σύνταγμα στο οποίο έχετε ορκιστεί ως Κυβέρνηση στο άρθρο 21 παράγραφος 6 ρητά αναφέρει: «Τα άτομα με αναπηρίες έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν μέτρων που εξασφαλίζουν την αυτονομία, την επαγγελματική ένταξη και τη συμμετοχή τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας». Άρα κάθε ηλικιακό και οικογενειακό κριτήριο χρησιμοποιείται ως μέσο κοινωνικού – οικονομικού αποκλεισμού.

Ελπίζω να γίνεται αντιληπτό ότι με τον τρόπο που έχετε αποφασίσει να διαθέσετε το υπέρ-πλεονάσμα ως Κοινωνικό Μέρισμα, δεν προωθεί την ισονομία και την ισοπολιτεία, αλλά την κοινωνική αδικία.

Μην μας αντιμετωπίζετε ως οικονομικούς δείκτες, πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι και έχουμε πραγματικές ανάγκες τις οποίες εσείς με τις αποφάσεις σας επηρεάζετε άμεσα. Εν κατακλείδι κ. Πρωθυπουργέ οφείλετε αυτή την ύστατη στιγμή να αναθεωρήσετε τους στόχους σας, προπαντός ως Εθνική Κυβέρνηση, γιατί όταν λειτουργεί κανείς με δεδομένα αποκλεισμού και διακρίσεων, μοιραία καταλήγει να γίνει διχαστικός.

Ζητάμε σεβασμό και όχι οίκτο… 

Πάτρα, 10 Δεκεμβρίου 2019

Με εκτίμηση,

Γεράσιμος Α. Φεσσιάν

τ. Αντινομάρχης Αχαΐας

π.. Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ελλείψεις παρουσιάζονται ακόμη και στα φάρμακα της εποχής, που δεν είναι άλλα από τα αλλεργιογόνα είτε σε χάπια, είτε σε αλοιφές, με όσους νοσούν να ψάχνουν την θεραπεία τους από φ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Την ενοχή του Ηλία Μίχου, βασικού κατηγορούμενου για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Το δικαστήριο δ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε πτώμα στην οδό Προύσσης στην Πάτρα. Στο σημείο έσπευσε  η ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστώσει τι ακριβώς έχει συμβεί. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

 Σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής.Το ακριβές επίκεντρο εντοπίζεται 25 χιλιόμετρα ανατολικά των Στροφάδων. Νωρίτερα, το αυτόματο υπολογιστ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε πτώμα στην οδό Προύσσης στην Πάτρα. Στο σημείο έσπευσε  η ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστώσει τι ακριβώς έχει συμβεί. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός ήταν ηλικίας 37 ετώ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση τώρα στην Πάτρα! Σύμφωνα με τα πρωτα στοιχεια ο σεισμός είχε επίκεντρο τον Πύργου και ήταν μεγέθους 5,8 Ρίχτερ, ενώ είχε μεγάλη διάρκεια.  
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Θεόδωρος Κανελλόπουλος σχολίασε επί της ουσίας την μη αξιοποίηση του λιμανιού της Πάτρας. Η ανάρτησή του«Είναι γνωστό ότι η βιομηχανία της κρουαζιέρας
Image
Image

Search