ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η Ασπασία Ρηγοπούλου για το τρένο

Το τρένο ως μέσο μαζικής μεταφοράς ενώνει τόπους και ανθρώπους. Αυτό όμως δεν φαίνεται να ισχύει στην περιοχή μας. Τα όσα διαβάσαμε ότι διημείφθησαν στη συγκέντρωση της Κυριακής κατοίκων και τοπικών παραγόντων, στον Καστελλόκαμπο, για το ζήτημα της υπογειοποίησης του τρένου, δείχνουν ότι ως τοπική κοινωνία δεν γνωρίζουμε και δεν έχουμε αποφασίσει τι θέλουμε σχετικά με τη διέλευση του τρένου από την περιοχή μας. Αυτό αυτομάτως μας στερεί τη δυνατότητα διεκδίκησης συγκεκριμένων πραγμάτων.

Για μία ακόμα φορά η πόλη μας και η περιοχή μας γενικότερα, δείχνει την αδυναμία της να συνεννοηθεί και να  συνεργαστεί. Κι αυτό αποτελεί πλήγμα για τον τόπο μας που όφειλε με ενωμένες τις δυνάμεις του να εμφανίζει συμπαγές διεκδικητικό μέτωπο για όλα τα ανοιχτά ζητήματά του. Πώς περιμένουμε να μας πάρει στα σοβαρά η κεντρική διοίκηση όταν δεν ξέρουμε τι θέλουμε για την πόλη μας; Αν δεν αντιληφθούμε ότι πρέπει ενωμένοι να προβάλουμε και να διεκδικούμε τα θέματά μας δεν θα καταφέρουμε να κάνουμε τίποτα και πολύ περισσότερο να επιλύσουμε κανένα ζήτημα και φυσικά να κάνουμε βήματα προόδου. Αν δεν πετύχουμε τη συνεννόηση και την ομοφωνία το τρένο θα περάσει και η περιοχή μας δεν θα έχει επιβιβαστεί σε αυτό.

Ή ακόμα χειρότερα άλλοι θα αποφασίσουν για το τι θα γίνει στο σπίτι μας. Μην ξεχνάμε δε ότι οι όποιες αποφάσεις λαμβάνονται σήμερα διαμορφώνουν το αύριο των παιδιών  μας. Επομένως δεν έχουμε την πολυτέλεια της ολιγωρίας, της αδιαφορίας ή της υιοθέτησης μικροπολιτικών τακτικών. Έχουμε ευθύνες τις οποίες πρέπει όλοι να αναλάβουμε και να πράξουμε το δέοντα.

Η Δημοτική Αρχή με τη συνδρομή όλων των δημοτικών παρατάξεων θα πρέπει να πάρει πρωτοβουλία και να φέρει σε κοινό τραπέζι όλους τους εμπλεκόμενους. Έτσι στο πλαίσιο ενός οργανωμένου διαλόγου η πόλη να αποφασίσει τι θέλει και ακολούθως μέσω μιας ομάδας αντιπροσώπων να χτυπήσει την πόρτα της κεντρικής διοίκησης και να διεκδικήσει την ικανοποίηση του αιτήματος της πόλης.

* Η Ασπασία Ρηγοπούλου είναι γιατρός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας και διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παράσυρση πεζού με εγκατάλειψη σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στα Βραχνέικα. Tο τροχαίο έγινε στην παραλιακή οδό, με τον οδηγό του οχήματος να εγκαταλείπει το σημείο. Ωστόσο φα . . .
ΕΛΛΑΔΑ

ανθασμένη και προκλητική χαρακτηρίζει την απόφαση Ερντογάν για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ο μουφτής Κομοτηνής, Δρ. Χαλήλ Τζιχάντ, εκφράζοντας φόβο ότι μπορεί να προκαλ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας έχει ανησυχήσει τους λοιμωξιολόγους που πραγματοποίησαν σύσκεψη προτείνοντας την επαναφορά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας για . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πιστώνεται σήμερα, Τρίτη 14 Ιουλίου, στους τραπεζικούς λογαριασμούς 20.507 δικαιούχων του 2ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ποσό συνολικού ύψους 172 εκατ. ευρώ.   Έτσι, ο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παράσυρση πεζού με εγκατάλειψη σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στα Βραχνέικα. Tο τροχαίο έγινε στην παραλιακή οδό, με τον οδηγό του οχήματος να εγκαταλείπει το σημείο. Ωστόσο φαίνεται πώς αυτόπτες
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Κανένα παιδί χωρίς οικογενειακή θαλπωρή». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, αμέσως μετά την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με το «Σκαγιοπούλε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα, (14-7-2020) και ώρα 11.00, στην Λέσχη, του Αστυνομικού Μεγάρου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, πραγματοποιήθηκε ειδική τελετή επίδοσης Αστυνομικού Μεταλλίου, μετ΄ αντίστοιχου διπλώματος «Αστ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search