ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Κ. Σολωμού: Το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων και η απαίτηση για διεθνή νομιμότητα

 Τα μεγάλα εγκλήματα κατά της ανθρώπινης ζωής και του δικαιώματος στην ελευθερία, λειτουργούν με δύο  τρόπους κατά της ανθρωπότητας. Ο ένας είναι αυτό καθεαυτό το έγκλημα που συντελείται, η αγριότητα, η βία, ο παραλογισμός. Ο δεύτερος είναι η λήθη, αυτή που οδηγεί σε τραγικές επαναλήψεις και γίνεται αιτία για να επωαστεί ξανά το αυγό του φιδιού. 

Η αναβίωση του φασισμού σε πολλές χώρες της Ευρώπης και του κόσμου, αλλά και στην δική μας χώρα με τη Χρυσή Αυγή και τα όσα απίστευτα συνόδευαν τη δράση της, είναι απόδειξη ότι η διατήρηση της ιστορικής μνήμης αποτελεί διαχρονική υποχρέωση των λαών καθώς είναι όπλο κατά κάθε μορφής φασισμού και ολοκληρωτισμού.

Η θλιβερή επέτειος από το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων είναι για μας τους Αχαιούς αλλά και για όλη την Ελλάδα μια διαρκής υπενθύμιση αυτού του χρέους. Και παράλληλα, μια υπενθύμιση ότι η πίστη στην ελευθερία και το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση ανθρώπων και λαών, η πίστη στα πανανθρώπινα ιδανικά αποτελούν αδιαπραγμάτευτες αξίες για τη χώρα μας και τους ανθρώπους της. 

 

Μας θυμίζει το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων την ανάγκη για εθνική συνεννόηση,  για αναζήτηση όσων μας ενώνουν και μας θωρακίζουν απέναντι σε όποιον στρέφεται εναντίον της χώρας μας κινούμενος εκτός πλαισίου ευρωπαϊκού και  διεθνούς δικαίου. 

 

Αλλά και σε τοπικό επίπεδο οφείλουμε να διδαχθούμε από τα ιστορικά παραδείγματα και να κατανοήσουμε ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να επιτύχουμε τα μεγάλα και σημαντικά που έχει ανάγκη ο τόπος μας.

H σφαγή στα Καλάβρυτα και η θυσία των Καλαβρυτινών παραμένει  μια ανοιχτή πληγή αλλά και μια διαρκής καταγγελία της δράσης των Ναζί, της δράσης όλων όσων στρέφονται κατά της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας.

Παραμένει όμως και μια διαρκής απαίτηση για δικαίωση, για ένα έμπρακτο και όχι θεωρητικό συγνώμη από το γερμανικό κράτος για όσα δεινά υπέστη η ανθρωπότητα.

 

Οι γερμανικές αποζημιώσεις είναι ανυποχώρητη και αδιαπραγμάτευτη απαίτησή μας. Είναι χρέος μας απέναντι στα θύματα της θηριωδίας και τους συγγενείς τους.

Η έμπρακτη συγνώμη της Γερμανίας, θα είναι πέραν των άλλων και ένα ουσιαστικό, ένα ηχηρό μήνυμα σεβασμού της διεθνούς νομιμότητας, κάτι που στις μέρες μας, με τις τουρκικές προκλήσεις, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία.

 

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείται με την Άμεση λήψη μέτρων (κορίνες, κώνους, αστυνόμευση κλπ) στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου με στόχο την μείωση των ατυχημάτων ;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

 Πλέον θα μπορούμε από τον υπολογιστή του σπιτιού μας να ρυθμίζουμε την εξουσιοδότηση και την υπεύθυνη δήλωση χωρίς να χρειαστεί οποιαδήποτε παρέμβαση από τα ΚΕΠ. . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

  «Γκάζι» στις μεταβιβάσεις και τις γονικές παροχές ακινήτων έχουν πυροδοτήσει οι κυβερνητικές εξαγγελίες για ριζική αναμόρφωση του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου προσδιορι . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Νέες αλλαγές θα γίνουν στις Πανελλήνιες, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας για τις φετινές εξετάσεις, που εκδόθηκε την Πέμπτη. . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 Αυξήσεις έως 252 ευρώ μηνιαίως σε 1.000.000 συντάξεις και σημαντικά οφέλη σε μεγάλες κατηγορίες ασφαλισμένων και συνταξιούχων φέρνει το νέο Ασφαλιστικό, όπως δήλωσε στα "Παραπολιτ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

        «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καλωσορίζει την καμπάνια ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ στην περιοχή μας και στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στην τοπική κοινωνία για την ανάγκη να δημιουργήσουμε όλοι μαζί έναν μεγ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Η ξεκάθαρη θέση για την συγκρότηση προεδρείου των κλαδικών σωματείων είναι: "αναλογικό - αντιπροσωπευτικό προεδρείο". Δηλαδή η κάθε παράταξη ανάλογα με τις ψήφους που πήρε, να έχει την ανάλογη θέση ε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού σε συνεργασία με τους, αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 33χρονου ημεδαπού, ο οποίος από την
Image
Image
© 2019 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search