ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ένας στους 100.000 διακινητές ανθρώπων, τελικά καταδικάζεται!

 Παρέμβαση στην Επιτροπή Καταπολέμησης της Εμπορίας και της Εκμετάλλευσης Ανθρώπων της Βουλής έκανε ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ (δικηγόρος και καθηγητής της Εγκληματολογίας) Άγγελος Τσιγκρής, για τις διαστάσεις της σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανθρώπων σε διεθνές και εθνικό επίπεδο.  Ειδικότερα, ο Αχαιός βουλευτής παρουσίασε τα στατιστικά στοιχεία, τα οποία αποτυπώνουν ανάγλυφα το μέγεθος του προβλήματος. Συγκεκριμένα, ο Άγγελος Τσιγκρής, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα ακόλουθα: 

«Αναφέρω μερικά στοιχεία από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών: 20.900.000 θύματα καταναγκαστικής εργασίας στον πλανήτη, 14.200.000 θύματα εργασιακής εκμετάλλευσης, 4.500.000 σεξουαλικής εκμετάλλευσης, 5.500.000 παιδιά θύματα εμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης ή μαύρης εργασίας, 127 χώρες προέλευσης θυμάτων σεξουαλικής εκμετάλλευσης και 137 χώρες προορισμού, περισσότεροι από 30.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι εξαφανίστηκαν στην Ευρώπη μόνο τα έτη 2014-2017.

Είναι σοκαριστικά τα στοιχεία αναφορικά και με τη δίωξη του φαινομένου. Μόνο το ένα με δύο τοις εκατό των θυμάτων καταφέρνουν τελικά να αποδράσουν από τα δουλεμπορικά κυκλώματα που τους εκμεταλλεύονται. Μόνο ένας στους εκατό χιλιάδες καταδικάζονται από τις εθνικές δικαστικές αρχές. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, την περίοδο 2014-2018, εντοπίστηκαν 142 περιπτώσεις εμπορίας ανθρώπων με αντίστοιχο αριθμό αναγνωρισμένων θυμάτων 229 άτομα. Το τεράστιο πρόβλημα και οι μικροί αριθμοί του τελικού «προϊόντος» της Ποινικής Διαδικασίας. 

Τελικά, τα κράτη Δικαίου, η Διεθνής Κοινότητα και τα Διεθνή Δικαστήρια μπορούν να αποτελέσουν οχυρό ή είμαστε ανοχύρωτοι μπροστά σε αυτή την τεράστια απειλή του οργανωμένου διεθνικού εγκλήματος;»._

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείται με την Άμεση λήψη μέτρων (κορίνες, κώνους, αστυνόμευση κλπ) στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου με στόχο την μείωση των ατυχημάτων ;

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσμα κορονοϊού καταγράφηκε στην παλιά δομή φιλοξενίας προσφύγων της Μαλακάσας. Πρόκειται για έναν 53χρονο από το Αφγανιστάν, ο οποίος -σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μεταν . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

70 οι νεκροί από κορωνοϊό στη χώρα – Δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από κορωνοϊό σήμερα το πρωί – Πρόκειται για 75χρονο που πέθανε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και μια . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αναζήτηση ενός συμβιβασμού σχετικά με το ευρωπαϊκό πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση του μεγάλου οικονομικού αντίκτυπου του κοροναϊού θα επιδιώξει το Eurogroup που θα συνεδριά . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είπε στους Αμερικανούς να προετοιμαστούν για μια μεγάλη άνοδο στους θανάτους λόγω του κορωνοϊού τις ερχόμενες μέρες, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει, ό . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παρέμβαση της Αστυνομίας σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στην Πάτρα, καθώς σύμφωνα με τις καταγγελίες η εκκλησία άνοιξε κανονικά, παρά την απαγόρευση.Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί, οι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την Τρίτη 7 Απριλίου, παγκόσμια ημέρα για την υγεία, η Ε.Ι.Ν.Α προχωρά σε συμβολικές κινητοποιήσεις με συγκέντρωση εργαζόμενων στα προαύλια των νοσοκομείων και παραχώρηση συνέντευξης τύπου, στo πλαίσι
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search