ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Τ. Γεωργακόπουλος: Οι «Αρμοί Εξουσίας» και η αντίδραση προς τον Τσίπρα

Μία φράση του Αλέξη Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, για ''κυβερνητική ευθύνη και έλεγχο…και κρίσιμων αρμών εξουσίας'', ήταν αρκετή για να ανάψει φωτιές στην γαλαζο-πράσινη συμμαχία…

Για ''αντιδημοκρατική νοοτροπία'' μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας και για ''αντιδημοκρατικές αντιλήψεις και πρακτικές'' μίλησε το γραφείο τύπου του ΚΙΝΑΛ…

Κατά την γνώμη μου και τα δύο κόμματα, Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια.

Μια αναδρομική ματιά στον βίο και πολιτεία της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, θα μας θυμίσει τις απείρου πολιτικού κάλλους, ενέργειες τους, σχετικά με τους αρμούς εξουσίας που όχι μόνο έλεγξαν αλλά και άφησαν παρακαταθήκη ως θύλακες εξουσίας στη δημόσια διοίκηση, σε όλα τα επίπεδα.

Είναι γεγονός πως, όταν κυβερνάς, οφείλεις με την δύναμη και υπευθυνότητα που σου δίνει το εκλογικό αποτέλεσμα, να διαμορφώνεις θεσμούς που διευκολύνουν την άσκηση πολιτικής υπέρ του λαού και των αναγκών του.

Διαφορετικά, αν δεν το κάνεις, τότε δεν κυβερνάς αλλά διαχειρίζεσαι απλά, την κυβερνητική εξουσία που σου δίνεται με το εκλογικό αποτέλεσμα.

Αυτό συνέβη και στην περίοδο 2015-2019, όπου η χώρα μας ήταν δέσμια προγενέστερων συνεννοήσεων και αποδοχής νομοθετημάτων, καθ' υπαγόρευση της ΤΡΟΪΚΑ.

Η διαφορά κατά την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πώς γινόταν διαπραγμάτευση πριν από την θεσμοθέτηση κάποιου μέτρου, έστω κι αν αυτό ήταν απόρροια προγενέστερων δεσμεύσεων κατά την διακυβέρνηση ΝΔ/ΠΑΣΟΚ…

Μήπως δεν ήταν έτσι;

Να θυμίσω από τον χώρο μου, της υγείας, τον νόμο 4368/2016 που δίνει την δυνατότητα περίθαλψης στα δημόσια νοσοκομεία όλων των ανασφάλιστων. Οι ''Θεσμοί'' των δανειστών, δεν εμπόδισαν την Κυβέρνηση να φέρει το νόμο στην Βουλή, να ψηφιστεί και να εφαρμοστεί, γιατί πείστηκαν για το δίκαιο της θεσμοθέτησης.

Αντίθετα, θάλεγα πως ''θύλακες εξουσίας'' ακόμη και μέσα στον ΕΟΠΥΥ, επιχείρησαν με διοικητικά τερτίπια, να ακυρώσουν ή να επιβραδύνουν την εφαρμογή του.

Όπως, οι ίδιοι ''θύλακες εξουσίας'' επενδυμένοι τον μανδύα της ''διοικητικής άποψης'', επιχείρησαν να ακυρώσουν την εφαρμογή του νέου ΕΚΠΥ που κυρώθηκε με ΚΥΑ το 2018 (ΦΕΚ 4898Β, 1-11-18), ετεροχρονίζοντας (δηλαδή καθυστερώντας) την ενσωμάτωσή του στο σύστημα πληροφορικής του Οργανισμού.

Συνεπώς η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα ήταν ξεκάθαρη και αυτό φοβίζει τα δύο κόμματα, την ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ που έχουν την ''εναισθησία'' των δικών τους, ενοχικών πεπραγμένων.

Στο κυβερνητικό σου διάβα, είσαι υποχρεωμένος να προχωρήσεις σε νέες Θεσμικές παρεμβάσεις. Παρεμβάσεις τέτοιες που θα αποτρέπουν, διαμορφωμένους ''αρμούς εξουσίας'' ή καλύτερα διαμορφωμένους ''θύλακες εξουσίας'' να εμποδίσουν ή και να ακυρώσουν την άσκηση της δικής σου πολιτικής.

Άλλωστε οι ''θύλακες εξουσίας'', διαμορφώθηκαν στο κυβερνητικό διάβα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αυτούς τους ''θύλακες'', η Κυβέρνηση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, οφείλει να εξουδετερώσει, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα και την γαλαζο-πράσινη υποκρισία και τον στρουθοκαμηλισμό ΝΔ και ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ που εξανέστησαν με την δήλωση Τσίπρα, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια και ξεχνώντας προφανώς τις δικές τους ωμές παρεμβάσεις σε ''αρμούς εξουσίας'' και στο απώτερο παρελθόν, αλλά και πρόσφατα.

Αν κατά την γνώμη μου, έμεινε κάτι από την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αυτό ήταν η εντιμότητα και το αψεγάδιαστο των στελεχών του, είτε κυβέρνησαν, είτε διοίκησαν δημόσιους οργανισμούς.

Αυτός είναι και ο λόγος που επιμένουμε να υποστηρίζουμε πως δεν μας αγγίζει, όπως και απλό λαό μας, ο προσβλητικός λόγος του Πάγκαλου ''μαζί τα φάγαμε''. Διότι είναι ηλίου φαεινότερο πως, δεν τα φάγαμε μαζί…όλοι γνωρίζουν ποιος και τι έφαγε…

Ο ΣΥΡΙΖΑ με την εντιμότητα της διακυβέρνησής του 2015-2019 και χωρίς να ελέγχει ''αρμους εξουσίας'', άφησε ''προίκα'' αρκετών δισεκατομμυρίων που διαχειρίζεται σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ.

* Ο Τάκης Γεωργακόπουλος είναι γιατρός του ΕΣΥ στο ΓΝ Πατρών, πρώην αντιπρόεδρος ΕΟΠΥΥ.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Η ΚΥΑ μέσω της οποίας αλλάζει η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων έχει προκαλέσει την αντίδραση των ανάδοχων σχημάτων που “τρέχουν” τα προγράμματα κτηματογράφησης. Αναμένεται να πρ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η περίπτωση του 9χρονου πατρινόπουλου που βοηθήθηκε από το "Φωτεινό Αστέρι" δεν μπορεί παρά να μας συγκινήσει όλους. Για ευνόητους λόγους η πανδημία του κορονοϊού δημιούργησε συνθ . . .
LIFE STYLE

Πέθανε σε ηλικία 61 ετών ο γνωστός αστρολόγος Πητ Παπαδάκος.   Την δυσάρεστη είδηση έκαναν γνωστή μέσα από αναρτήσεις τους στο Facebook συγγενείς του.   «Θειουλη μου δεν μπορώ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Iδιαίτερη είναι η σημερινή ημέρα για τον πρώην υφυπουργό και δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Φούρα. Ο γιος του Θανάσης παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Ελένη Πετροπούλου.   Την ευχ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η περίπτωση του 9χρονου πατρινόπουλου που βοηθήθηκε από το "Φωτεινό Αστέρι" δεν μπορεί παρά να μας συγκινήσει όλους. Για ευνόητους λόγους η πανδημία του κορονοϊού δημιούργησε συνθήκες μιας νέας οικον
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Iδιαίτερη είναι η σημερινή ημέρα για τον πρώην υφυπουργό και δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Φούρα. Ο γιος του Θανάσης παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Ελένη Πετροπούλου.   Την ευχάριστη είδηση έκανε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

    Συνελήφθη επ΄αυτοφώρω, χθες τα ξημερώματα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, τη στιγμή που είχε διαρρήξει αυτοκίνητο και είχε
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search