ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Καρπέτας: Στον "αέρα" τα μνημόνια Υπουργείων-Περιφέρειας για τον επαναπατρισμό επιστημόνων

Σε παρέμβασή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δηυτικής Ελλάδας ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης Κατσιφάρα, Κώστας Καρπέτας υποστήριξε οτι το μνημόνια συνεργασίας που υπέγραψε ο νυν περιφερειάρχης Νεκτάριο Φαρμάκης με τους συναρμίδιους Υπουργούς στο πλαίσιο του προγράμματος Rebrain Greece, είναι στον... αέρα.

Αναλυτικά ο κ. Καρπέτρα σημείωσε τα εξής:  "Αναρωτιέμαι αν καταλύθηκε η αρμοδιότητα της Αυτοδιοίκησης και εκχωρήθηκε στο κεντρικό κράτος.

Πριν 20 μέρες περίπου διαπράξατε ένα πολιτικό, θεσμικό και νομικό ατόπημα με την υπογραφή μνημονίων συνεργασίας με δύο υπουργούς της Κυβέρνησης τους κ. Αυγενάκη και Βρούτση για το αθλητικό κέντρο στην Πλαζ και το Rebrain Greece - επαναπατρισμό επιστημόνων, αναλαμβάνοντας έωλες δεσμεύσεις και υποχρεώσεις χωρίς καμία συζήτηση, εξουσιοδότηση ή έγκριση του κορυφαίου συλλογικού πολιτικού οργάνου της Περιφέρειας, του Περιφερειακού Συμβουλίου που είναι καθ'ύλην αρμόδιο να αποφασίσει σύμφωνα με το άρθρο 163 του Ν.3852/2010 του Καλλικράτη.

Ακόμα και σήμερα που συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν θεωρήσατε σκόπιμο να καλύψετε αυτή την αβελτηρία και να θέσετε προς συζήτηση και έγκριση στο σώμα, το σχέδιο των μνημονίων. Και δεν είμαι αφελής να πιστεύω ότι δεν καταλαβαίνετε, ότι τα μνημόνια πάσχουν και είναι αυτοδικαίως άκυρα και καμία δέσμευση ή υποχρέωση που έχετε αναλάβει δεν μπορεί να τηρηθεί.

Μπορεί να είναι συνειδητή σας επιλογή, όπως ήταν αναμενόμενο εξάλλου, να ακολουθείτε κατά γράμμα τις πολιτικές της Κυβέρνησης αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να παραβιάζετε την νομιμότητα, αλλά και την πολιτική και αυτοδιοικητική θεσμικότητα που διασφαλίζει εν πολλοίς κα την υλοποίηση των πολιτικών που θέλετε να υπηρετήσετε.

Και για να γίνω απολύτως κατανοητός, είναι θεσμικό ατόπημα, η αγνόηση του κορυφαίου πολιτικού συλλογικού οργάνου της Περιφέρειας, είναι νομικό ατόπημα η υπογραφή μνημονίων που δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα και είναι και πολιτικό ατόπημα γιατί χάριν της επικοινωνίας εμφανίζετε πολύ νωρίς δείγματα πολιτικού αμοραλισμού και μετατρέπεστε από Περιφερειάρχης σε κυβερνητικό εντολοδόχο.

Ελπίζω να μας δώσετε σήμερα τις απαραίτητες εξηγήσεις και να διορθώσετε αυτή την πολιτική ανορθογραφία."

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμος Πάργας καλείται να λύσει το πρόβλημα με τα ανεπιτήρητα ζώα, που κυκλοφορούν στους δρόμους της περιοχής, και ψάχνει τσοπάνη για να τα μαζέψει.     Πρόβλημα με τα ανεπιτήρ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονίζει ιστορία μιας γυναίκας από την Πάτρα, που μετά από τρεις αποβολές και κατά τη διάρκεια της τέταρτης εγκυμοσύνης της, διαγωνίστηκε με καρκίνο του μαστού. Η γυναίκα, παρά . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε αρκετούς Πατρινούς ασθενείς, όταν διαπίστωσαν ότι στο ΑΜΚΑ τους είχαν συνταγογραφηθεί ναρκωτικά φάρμακα τα οποία ουδέποτε είχαν πάρει. . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την εφαρμογή της χιλιομετρικής χρέωσης από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, αλλά και την εγκατάσταση δύο νέων σταθμών φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων στο Αίγιο και το Βέλο Κορινθίας μέχρι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονίζει ιστορία μιας γυναίκας από την Πάτρα, που μετά από τρεις αποβολές και κατά τη διάρκεια της τέταρτης εγκυμοσύνης της, διαγωνίστηκε με καρκίνο του μαστού. Η γυναίκα, παρά τις αντιξοότητες κατ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την εφαρμογή της χιλιομετρικής χρέωσης από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, αλλά και την εγκατάσταση δύο νέων σταθμών φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων στο Αίγιο και το Βέλο Κορινθίας μέχρι το τέλος του τρέχον
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές στο  Σωματείο της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων πραγματοποιήθηκαν στις 6 και 7 Ιουλίου 2020. Στις εκλογές συμμετείχαν πέντε  ψηφοδέλτια 
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search