ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Καρπέτας: Στον "αέρα" τα μνημόνια Υπουργείων-Περιφέρειας για τον επαναπατρισμό επιστημόνων

Σε παρέμβασή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δηυτικής Ελλάδας ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης Κατσιφάρα, Κώστας Καρπέτας υποστήριξε οτι το μνημόνια συνεργασίας που υπέγραψε ο νυν περιφερειάρχης Νεκτάριο Φαρμάκης με τους συναρμίδιους Υπουργούς στο πλαίσιο του προγράμματος Rebrain Greece, είναι στον... αέρα.

Αναλυτικά ο κ. Καρπέτρα σημείωσε τα εξής:  "Αναρωτιέμαι αν καταλύθηκε η αρμοδιότητα της Αυτοδιοίκησης και εκχωρήθηκε στο κεντρικό κράτος.

Πριν 20 μέρες περίπου διαπράξατε ένα πολιτικό, θεσμικό και νομικό ατόπημα με την υπογραφή μνημονίων συνεργασίας με δύο υπουργούς της Κυβέρνησης τους κ. Αυγενάκη και Βρούτση για το αθλητικό κέντρο στην Πλαζ και το Rebrain Greece - επαναπατρισμό επιστημόνων, αναλαμβάνοντας έωλες δεσμεύσεις και υποχρεώσεις χωρίς καμία συζήτηση, εξουσιοδότηση ή έγκριση του κορυφαίου συλλογικού πολιτικού οργάνου της Περιφέρειας, του Περιφερειακού Συμβουλίου που είναι καθ'ύλην αρμόδιο να αποφασίσει σύμφωνα με το άρθρο 163 του Ν.3852/2010 του Καλλικράτη.

Ακόμα και σήμερα που συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν θεωρήσατε σκόπιμο να καλύψετε αυτή την αβελτηρία και να θέσετε προς συζήτηση και έγκριση στο σώμα, το σχέδιο των μνημονίων. Και δεν είμαι αφελής να πιστεύω ότι δεν καταλαβαίνετε, ότι τα μνημόνια πάσχουν και είναι αυτοδικαίως άκυρα και καμία δέσμευση ή υποχρέωση που έχετε αναλάβει δεν μπορεί να τηρηθεί.

Μπορεί να είναι συνειδητή σας επιλογή, όπως ήταν αναμενόμενο εξάλλου, να ακολουθείτε κατά γράμμα τις πολιτικές της Κυβέρνησης αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να παραβιάζετε την νομιμότητα, αλλά και την πολιτική και αυτοδιοικητική θεσμικότητα που διασφαλίζει εν πολλοίς κα την υλοποίηση των πολιτικών που θέλετε να υπηρετήσετε.

Και για να γίνω απολύτως κατανοητός, είναι θεσμικό ατόπημα, η αγνόηση του κορυφαίου πολιτικού συλλογικού οργάνου της Περιφέρειας, είναι νομικό ατόπημα η υπογραφή μνημονίων που δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα και είναι και πολιτικό ατόπημα γιατί χάριν της επικοινωνίας εμφανίζετε πολύ νωρίς δείγματα πολιτικού αμοραλισμού και μετατρέπεστε από Περιφερειάρχης σε κυβερνητικό εντολοδόχο.

Ελπίζω να μας δώσετε σήμερα τις απαραίτητες εξηγήσεις και να διορθώσετε αυτή την πολιτική ανορθογραφία."

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείται με την Άμεση λήψη μέτρων (κορίνες, κώνους, αστυνόμευση κλπ) στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου με στόχο την μείωση των ατυχημάτων ;

Τελευταία Νέα

LIFE STYLE

"Έμαθα να κλείνω την πόρτα και στον εξωτερικό ζόφο, όπως ο διάχυτος πανικός απέναντι σε αυτόν τον ιό, αλλά και στο εσωτερικό μου σκοτάδι..."Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρ . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ανακοινώνει ότι, λόγω των συνθηκών, ακυρώνει την έκθεση TAKIS. Γλύπτης του μαγνητισμού, του φωτός και του ήχου, μια συμπαραγωγή του Μουσείου με την Tat . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε το δικό του μήνυμα αντίδρασης στα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας.Με ανάρτησή του στο twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης και με αφορμή τα μέτ . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Η κατάσταση της υγείας του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον παραμένει σταθερή και εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην εντατική για να βρίσκεται σε στενή παρακολούθηση, ανακοίνωσε σ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παραλήφθηκε σήμερα από το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» η βοήθεια που προσέφερε ο Οργανισμός Λιμένα Πατρών ΑΕ. Και περιείχε 2.000 προστατευτικές μάσκες.Η Διοίκηση του Νοσοκομείου  ευχαρισ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Δυναμική κινητοποίηση στο πανεπιστημιακό γενικό νοσοκομείο του Ρίου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 7/04 στο πλαίσιο της πανελλαδικής μέρας δράσης που διοργάνωσε η ΟΕΝΓΕ.Δεκάδες σωματεία, φοι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στα πλαίσια της Πανελλαδικής Μέρας Δράσης για την Υγεία, που κάλεσε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και ο Αγροτικός Σύλλογο
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search