ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Κατερίνα Γρ. Σολωμού: Η ματαίωση του Καρναβαλιού και το χρέος μας απέναντι στην πόλη

Η ματαίωση του Πατρινού Καρναβαλιού είναι σαφώς ένα τεράστιο πλήγμα για την Πάτρα. Ένα πλήγμα πρωτίστως οικονομικό, μιας και μιλάμε για έναν από τους βασικούς αιμοδότες της οικονομίας της, αλλά και πολιτιστικό και ψυχαγωγικό ,άρρηκτα συνδεδεμένο με την κουλτούρα της πόλης, με τους ανθρώπους και κυρίως με τη νεολαία της.

Είναι σαφές ότι η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας είναι πάντα η απόλυτη προτεραιότητα και υπ΄ αυτή την έννοια, η απόφαση για την ματαίωση του Καρναβαλιού της Πάτρας, κατόπιν σχετικών εισηγήσεων της ιατρικής κοινότητας και της απόφασης του Υπουργού Υγείας, ήταν απολύτως επιβεβλημένη.

Από δω και πέρα οφείλουμε όλοι όσοι εμπλεκόμεθα με τα κοινά, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας προκειμένου αφενός να προφυλάξουμε τους πολίτες, αφετέρου να απαιτήσουμε άμεσα σημαντικές αποζημιώσεις για τους επαγγελματίες οι οποίοι δέχονται βαρύ οικονομικό πλήγμα, μιας και όλοι γνωρίζουμε  ότι το Καρναβάλι είναι η περίοδος που περιμένουν για να ισορροπήσουν τις ζημίες του υπολοίπου έτους.

Το πρώτο σκέλος θα επιτευχθεί με τη λήψη μέτρων και τη συνεχή ενημέρωση των πολιτών σε σχέση με την τήρηση κανόνων προφύλαξης από τον ιό, ιδίως σε χώρους μαζικής συνάθροισης.
Το Υπουργείο Υγείας, το οποίο έλαβε και τη σχετική απόφαση, οφείλει να χρηματοδοτήσει αυτή την καμπάνια που πρέπει να «τρέξει» άμεσα.

Αλλά και ο Δήμος Πατρέων οφείλει άμεσα να ξεκινήσει δράσεις ενημέρωσης των πολιτών, μιας και πέρα από καρναβαλική πόλη που -παρά την ματαίωση των εκδηλώσεων- θα επιμείνει σε συνάξεις σε κλειστούς χώρους, η Πάτρα είναι και η πύλη εισόδου- εξόδου προς τη Δύση δια μέσου του λιμανιού της, σε άμεση δε ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Ιταλία όπου έχουμε και έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Επιβάλλεται ιδιαίτερα να ληφθούν μέτρα σε νυχτερινά κέντρα, κλαμπ της πόλης και χώρους μαζικών συνάξεων, αλλά και σε πολυσύχναστες περιοχές όπου συνωστίζονται ή διέρχονται πολλοί πολίτες.

Σε ένα υγειονομικό σύστημα που έχει πολλές και μεγάλες ελλείψεις, τις οποίες όλοι γνωρίζουμε, η πρόληψη αποτελεί κεφαλαιώδη παράγοντα για την αντιμετώπιση του προβλήματος του κορονοϊού.

Η πόλη και οι φορείς, σε συνεργασία με την ιατρική κοινότητα και τις αρμόδιες επιτροπές, θα πρέπει τόσο  αυτές τις ημέρες του καρναβαλιού, οπότε και οι συναθροίσεις θα είναι πολλές, όσο και το αμέσως επόμενο κρίσιμο διάστημα να βρίσκονται σε επιφυλακή, ενώ η ενημέρωση θα πρέπει να ξεκινήσει από σήμερα.
Στο δεύτερο σκέλος, της αποζημίωσης των πολιτών της Πάτρας, θα πρέπει να υπάρξει ενιαίο μέτωπο όλων των φορέων ώστε το ύψος των αποζημιώσεων να αντιστοιχεί στη ζημία που υπέστησαν, αλλά και να μην ζήσουν οι επαγγελματίες της πόλης και του νομού μας που εμπλέκονται με το Καρναβάλι, όσα έχουν ζήσει οι επαγγελματίες που έχουν πληγεί  π.χ. από φυσικά φαινόμενα και περιμένουν χρόνια τα υπεσχημένα.


Η Πάτρα έχει το μεγαλύτερο Καρναβάλι της χώρας (αυτό πρέπει να αντανακλάται  και στις αποζημιώσεις), είναι μια πόλη η οποία τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρότητα οικονομικά προβλήματα και προβλήματα ανεργίας και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ανταπεξέλθει χωρίς σημαντική βοήθεια σε αυτό το νέο πλήγμα.
Για αυτό πρέπει να αφήσουμε όλοι στην άκρη τις κομματικές μας ταυτότητες και να σταθούμε στο πλευρό των επαγγελματιών με δυνατή, διεκδικητική φωνή ώστε να γίνει απαιτητή από την Κυβέρνηση η άμεση εφαρμογή των πλέον ικανοποιητικών μέτρων, αφού βεβαίως προηγηθεί μια πλήρης καταγραφή της οικονομικής ζημίας έτσι ώστε τα όποια μέτρα θα προταθούν από την πλευρά της περιοχής μας να αντανακλούν την πραγματική εικόνα και τις πραγματικές ανάγκες των επαγγελματιών.
Είναι ώρα ευθύνης απέναντι στην πόλη μας και πρέπει όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.


Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηρια . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηριατρικής (Ν.Ε.Ο Πατρών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν να α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συνδιοργανώτρια την Περ
Image
Image

Search