ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Κατερίνα Γρ. Σολωμού: Η ματαίωση του Καρναβαλιού και το χρέος μας απέναντι στην πόλη

Η ματαίωση του Πατρινού Καρναβαλιού είναι σαφώς ένα τεράστιο πλήγμα για την Πάτρα. Ένα πλήγμα πρωτίστως οικονομικό, μιας και μιλάμε για έναν από τους βασικούς αιμοδότες της οικονομίας της, αλλά και πολιτιστικό και ψυχαγωγικό ,άρρηκτα συνδεδεμένο με την κουλτούρα της πόλης, με τους ανθρώπους και κυρίως με τη νεολαία της.

Είναι σαφές ότι η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας είναι πάντα η απόλυτη προτεραιότητα και υπ΄ αυτή την έννοια, η απόφαση για την ματαίωση του Καρναβαλιού της Πάτρας, κατόπιν σχετικών εισηγήσεων της ιατρικής κοινότητας και της απόφασης του Υπουργού Υγείας, ήταν απολύτως επιβεβλημένη.

Από δω και πέρα οφείλουμε όλοι όσοι εμπλεκόμεθα με τα κοινά, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας προκειμένου αφενός να προφυλάξουμε τους πολίτες, αφετέρου να απαιτήσουμε άμεσα σημαντικές αποζημιώσεις για τους επαγγελματίες οι οποίοι δέχονται βαρύ οικονομικό πλήγμα, μιας και όλοι γνωρίζουμε  ότι το Καρναβάλι είναι η περίοδος που περιμένουν για να ισορροπήσουν τις ζημίες του υπολοίπου έτους.

Το πρώτο σκέλος θα επιτευχθεί με τη λήψη μέτρων και τη συνεχή ενημέρωση των πολιτών σε σχέση με την τήρηση κανόνων προφύλαξης από τον ιό, ιδίως σε χώρους μαζικής συνάθροισης.
Το Υπουργείο Υγείας, το οποίο έλαβε και τη σχετική απόφαση, οφείλει να χρηματοδοτήσει αυτή την καμπάνια που πρέπει να «τρέξει» άμεσα.

Αλλά και ο Δήμος Πατρέων οφείλει άμεσα να ξεκινήσει δράσεις ενημέρωσης των πολιτών, μιας και πέρα από καρναβαλική πόλη που -παρά την ματαίωση των εκδηλώσεων- θα επιμείνει σε συνάξεις σε κλειστούς χώρους, η Πάτρα είναι και η πύλη εισόδου- εξόδου προς τη Δύση δια μέσου του λιμανιού της, σε άμεση δε ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Ιταλία όπου έχουμε και έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Επιβάλλεται ιδιαίτερα να ληφθούν μέτρα σε νυχτερινά κέντρα, κλαμπ της πόλης και χώρους μαζικών συνάξεων, αλλά και σε πολυσύχναστες περιοχές όπου συνωστίζονται ή διέρχονται πολλοί πολίτες.

Σε ένα υγειονομικό σύστημα που έχει πολλές και μεγάλες ελλείψεις, τις οποίες όλοι γνωρίζουμε, η πρόληψη αποτελεί κεφαλαιώδη παράγοντα για την αντιμετώπιση του προβλήματος του κορονοϊού.

Η πόλη και οι φορείς, σε συνεργασία με την ιατρική κοινότητα και τις αρμόδιες επιτροπές, θα πρέπει τόσο  αυτές τις ημέρες του καρναβαλιού, οπότε και οι συναθροίσεις θα είναι πολλές, όσο και το αμέσως επόμενο κρίσιμο διάστημα να βρίσκονται σε επιφυλακή, ενώ η ενημέρωση θα πρέπει να ξεκινήσει από σήμερα.
Στο δεύτερο σκέλος, της αποζημίωσης των πολιτών της Πάτρας, θα πρέπει να υπάρξει ενιαίο μέτωπο όλων των φορέων ώστε το ύψος των αποζημιώσεων να αντιστοιχεί στη ζημία που υπέστησαν, αλλά και να μην ζήσουν οι επαγγελματίες της πόλης και του νομού μας που εμπλέκονται με το Καρναβάλι, όσα έχουν ζήσει οι επαγγελματίες που έχουν πληγεί  π.χ. από φυσικά φαινόμενα και περιμένουν χρόνια τα υπεσχημένα.


Η Πάτρα έχει το μεγαλύτερο Καρναβάλι της χώρας (αυτό πρέπει να αντανακλάται  και στις αποζημιώσεις), είναι μια πόλη η οποία τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρότητα οικονομικά προβλήματα και προβλήματα ανεργίας και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ανταπεξέλθει χωρίς σημαντική βοήθεια σε αυτό το νέο πλήγμα.
Για αυτό πρέπει να αφήσουμε όλοι στην άκρη τις κομματικές μας ταυτότητες και να σταθούμε στο πλευρό των επαγγελματιών με δυνατή, διεκδικητική φωνή ώστε να γίνει απαιτητή από την Κυβέρνηση η άμεση εφαρμογή των πλέον ικανοποιητικών μέτρων, αφού βεβαίως προηγηθεί μια πλήρης καταγραφή της οικονομικής ζημίας έτσι ώστε τα όποια μέτρα θα προταθούν από την πλευρά της περιοχής μας να αντανακλούν την πραγματική εικόνα και τις πραγματικές ανάγκες των επαγγελματιών.
Είναι ώρα ευθύνης απέναντι στην πόλη μας και πρέπει όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.


Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αποπομπή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ζητεί με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καταγγέλλει την «ακραία καταστολή που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις της αστυνομίας απέναντι σε ειρηνικούς δια . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Σε 15 προσαγωγές, εκ των οποίων οι εννέα μετατράπηκαν σε συλλήψεις, προχώρησε η αστυνομία για τα επεισόδια που έγιναν, απόψε, έξω από τη Βουλή. Υπενθυμίζεται ότι νεαρά άτομα επιτέθ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Με τη σύμφωνη γνώμη του ανακριτή και του εισαγγελέα, προφυλακίστηκε ο 51χρονος δάσκαλος δημοτικού σχολείου της Ερέτριας, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας με την κατηγορία τ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η Φώφη Γεννηματά δρομολογεί εξελίξεις και συγκαλεί σήμερα Παρασκευή έκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ για να ληφθούν αποφάσεις. Είναι ιδιαίτερα οργισμένη με την στάση του Γιώργου . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές στο  Σωματείο της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων πραγματοποιήθηκαν στις 6 και 7 Ιουλίου 2020. Στις εκλογές συμμετείχαν πέντε  ψηφοδέλτια 
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη δύο πορείες στην Πάτρα κατά του νομοσχεδίου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Μία ξεκίνησε από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και μια από το πρώην Παράρτημα στην οδό Κορίνθου.  Σε επιφυλακή
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Ηλείας θα βρίσκονται στην κατηγορία κινδύνου 3 (υψηλή), την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020.  Εξαι
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search