ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η ανεκτίμητη νίκη της Ελλάδας στον Εβρο

Αν δεν μονοπωλούσε την επικαιρότητα η πανδημία του κορονοϊού, οι Ελληνες θα είχαμε κάθε λόγο να γιορτάσουμε μια μεγάλη εθνική νίκη. Μετά από μια πολιορκία που κράτησε για 31 μέρες, η προκλητική Τουρκία υποχρεώθηκε σε διπλή ήττα, αφενός η αναδίπλωση, σταματώντας τις ορδές προσφύγων και μεταναστών που καθοδηγούνταν από παρακρατικά στοιχεία, στην περιοχή του Εβρου, αφετέρου η διεθνής απομόνωση, καθώς οι χειρισμοί της Τουρκίας αποδοκιμάστηκαν από το σύνολο των Ευρωπαίων ηγετών. Χρησιμοποιώντας ανθρώπους ως πολιορκητικό κριό επιχείρησε να δημιουργήσει τετελεσμένα σε βάρος της Ελλάδας και της Ευρώπης αλλά βρέθηκε αντιμέτωπη με μια αποφασιστική στάση που προφανώς δεν ανέμενε.

Η Ελλάδα έδωσε ένα εντυπωσιακό μήνυμα με αποδέκτες όχι μόνο τον Ερντογάν αλλά και τα άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε. και κέρδισε τόσο σε επίπεδο ουσίας όσο και εντυπώσεων. Ηταν η πρώτη μεγάλη ήττα του Ερντογάν που αποδυνάμωσε αισθητά το μύθο του ηγέτη «που κερδίζει πάντα» και για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες ανέδειξε τη χώρα μας όχι μόνο ως παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή αλλά και ισχυρό τοποτηρητή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και αυτό σε διπλωματικό επίπεδο είναι επίσης ανεκτίμητο.

* Ο Δημήτρης Λύρας είναι επιχειρηματίας, απόφοιτος οικονομικής σχολής.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Σοβαρές ελπίδες είχαν εναποθέσει οι επιστήμονες στην αύξηση της θερμοκρασίας, η οποία θα μπορούσε ενδεχομένως να περιορίσει σημαντικά τον κορωνοϊό. Μεταξύ άλλων παραγόντων και η χρ . . .
LIFE STYLE

Τον Νίκο Μουτσινά υποδέχτηκε το βράδυ της Τετάρτης στο «The 2Night Show» o Γρηγόρης Αρναούτογλου. Ο παρουσιαστής του ΣΚΑΙ εξέφρασε την επιθυμία του να υιοθετήσει ένα παιδί, ενώ απο . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα αποτελέσματα για το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου, που ανακοινώθηκαν σήμερα από την ΕΛΣΤΑΤ, σχολιάζει ο τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.Όπως σημειώνει, . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος επικεφαλής της παράταξης "Πάτρα Διεθνής Σύγχρονη Πόλη" σε ανακοίνωσή του τονίζει:Μέγας κίνδυνος να προκύψει ιδιώτης διαχειριστής του φράγματος Πείρου- . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζουν τις παρεμβάσεις τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής κατοίκων για την Κανακάρη, στο πλαίσιο της στάσης στάσης αναμονής που τηρούν εδώ και καιρό , για την ολοκληρωμένη κυκλοφοριακή μελέτη που
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συντετριμμένη είναι η κοινωνία του Πύργου από το άκουσμα της είδησης της απώλειας του 53χρονου Γιάννη Γιαννακόπουλου, που χθες τα ξημερώματα άφησε την τελευταία του πνοή σε τροχαίο που είχε με τη μηχα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ γιαπροβλήματα που προκύπτουν στη συνταγογράφηση και τα οποία πιθανά θα επιδεινωθούντο επόμενο χρονι
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search