ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Αυτοψία» Νεκτάριου Φαρμάκη σε έργα της περιοχής των Καλαβρύτων

Την εξέλιξη σημαντικών οδικών έργων, που εκκρεμούν εδώ και χρόνια, παρακολούθησε σήμερα, Τρίτη 26 Μαΐου 2020, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά την επίσκεψή του στην περιοχή των Καλαβρύτων, όπου επίσης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους και φορείς της περιοχής και για νέα έργα που θα εξαγγελθούν το επόμενο χρονικό διάστημα για την περιοχή.

Συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπο Μπονάνο και τον Αντιπεριφερειάρχη Έργων και Υποδομών, Θανάση Μαυρομμάτη, ο κ. Φαρμάκης ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών στο δρόμο  Αίγιο – Φτέρη –Καλάβρυτα. Ένα σημαντικό έργο προϋπολογισμού 1,5 εκατ. που  περιλαμβάνει εργασίες συντήρησης λόγω καθιζήσεων, κατολισθήσεων και διαβρώσεων του ασφαλτικού τάπητα κυκλοφορίας ή των πρανών της οδού, εργασίες αποκατάστασης της βατότητας, σήμανσης, εργασίες αποκατάστασης τεχνικών έργων, εργασίες απόφραξης–καθαρισμού οχετών και τεχνικών, εργασίες κοπής θάμνων–δένδρων και της παρόδιας βλάστησης στις οριογραμμές των οδών για τη βελτίωση της ορατότητας κ.α

Επίσης, επισκέφθηκε τις εργασίες συντήρησης που εκτελούνται στον οδικό άξονα Σκεπαστό – Κερπινή – Πλατανιώτισσα. Ο δρόμος παρουσίαζε σημαντικές φθορές, και αποκαθίσταται με παρεμβάσεις ύψους  2,2 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνουν επουλώσεις λάκκων εργασίες αποκατάστασης της βατότητας, σήμανσης, εργασίες αποκατάστασης τεχνικών έργων κ.α.

Ακόμα, ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε την περιοχή του Πριόλιθου και ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλο για τις εργασίες συντήρησης οδοστρωμάτων, τεχνικών, γεφυρών, σήμανσης, πρασίνου, ηλεκτροφωτισμού, σημάνσεων που εκτελούνται  σε όλο το Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο του Δήμου Καλαβρύτων με στόχο την   βελτίωση της προσβασιμότητας και τέλος, τις εργασίες  ασφαλτόστρωσης στον οδικό άξονα που συνδέει την πόλη  των Καλαβρύτων με το Χιονοδρομικό Κέντρο. Η «Συντήρηση Οδικού Άξονα Καλάβρυτα – Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων», είναι προϋπολογισμού 1.800.000 ευρώ και μεταξύ άλλων αφορά έργα αποκατάστασης της οδού, αποκατάσταση αντιστήριξης των  πρανών  αντιμετώπιση των καθιζήσεων του οδοστρώματος, σποραδικές αποκαταστάσεις  ασφαλτοτάπητα και αντικατάστασή  με νέο ασφαλτόμιγμα και εκτίνονται έως την αποκατάσταση ασφαλτοτάπητα του χώρου στάθμευσης του Χιονοδρομικού.

 
«Η περιοχή των Καλαβρύτων δικαιούται καλύτερες συνθήκες προσβασιμότητας. Όχι μόνο γιατί συνδέεται με ένα ιδιαίτερης αναπτυξιακής σημασίας τόπο, το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, αλλά και διότι είναι ζήτημα ισότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης για όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να απολαμβάνουν ασφαλέστερης μετακίνησης. Στόχος μας είναι να «τρέξουμε» με μεγάλες ταχύτητες όλα τα έργα, ώστε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και να εξασφαλίσουμε συνθήκες που θα αναδείξουν το αναπτυξιακό πλεονέκτημα των Καλαβρύτων» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι κατά την επίσκεψη καταγράφηκαν και οι μεγάλες ανάγκες της περιοχής, προκειμένου να ανακοινωθούν και να δρομολογηθούν άμεσα νέα έργα.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Καλαβρύτων ευχαρίστησε προσωπικά τον Περιφερειάρχη, αλλά και τα στελέχη της Περιφέρειας για το διαρκές ενδιαφέρον που δείχνουν για την περιοχή, τονίζοντας ότι πρόκειται για οδικά έργα που δίνουν πνοή και ζωή στον τόπο και την ευρύτερη περιοχή.

Στην επίσκεψη στα Καλάβρυτα παραβρέθηκαν ακόμα, ο Αντιπεριφερειάρχης  Οικονομικής Πολιτικής και Διοίκησης, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, ο Βοηθός Περιφερειάρχη για το Συντονισμό των Εκδηλώσεων της επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 Ανδρέας Φίλιας και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Παναγιώτης Φλωράτος.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Δεν έχει όριο η φρίκη της είδησης. Μια κοπέλα 20χρονών σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ήταν έγκυος ,  γέννησε το παιδί της στη λεκάνη της τουαλέτας και είπε ότι είχε απλά . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Κανένα παιδί χωρίς οικογενειακή θαλπωρή». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, αμέσως μετά την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασία . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στο Παλαιό Φάληρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ατύχημα σημειώθηκε σε οικοδομή στην οδό Τρίτωνος 12 στο Παλαιό Φάληρο όταν δύο εργάτες που βρίσκονταν σε α . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η ανακοίνωση της ΟΙΚΙΠΑ για το περιστατικό που σημειώθηκε στην Καλογριά: Νέο εξοργιστικό επεισόδιο απρόκλητης βίας εις βάρος μελών περιβαλλοντικών οργανώσεων σημειώθηκε στην Καλόγ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η ανακοίνωση της ΟΙΚΙΠΑ για το περιστατικό που σημειώθηκε στην Καλογριά: Νέο εξοργιστικό επεισόδιο απρόκλητης βίας εις βάρος μελών περιβαλλοντικών οργανώσεων σημειώθηκε στην Καλόγρια του Εθνικού Πάρκ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι δηλώσεις συμμετοχής στις εβδομαδιαίες περιόδους του Δήμου Πατρέων συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα. Οι αιτήσεις είναι αναρτημένες στο site του Δήμου: http://www.e-patras.gr/web/guest/article?id=1
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η εθνική Οδός (λέμε τώρα)... Πατρών - Πύργου κατά κοινή ομολογία είναι ένας από τους αιματοβαμμένους δρόμους στην χώρα. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν σβήσει στην άσφαλτο και πολλές φορές σε πραγματικά τρομε
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search